Doorgaan naar hoofdcontent

Onverwachte meevaller

Gisteren kregen we onverwacht een schenking van een familielid. Dat kun je met recht een een meevaller noemen. Niet dat nu gelijk een grote zak geld op de stoep werd gezet, maar fijn is het natuurlijk wel.



Dan is natuurlijk meteen de vraag, wat gaan we daarmee doen? Gaan we hiermee extra aflossen, gaat het naar de buffer, of gaan we het gelijk uitgeven?
Daar hebben we niet lang over na hoeven te denken. Grotere uitgaven hebben we niet in de planning, en om wat te gaan kopen wat we dus eigenlijk helemaal niet nodig hebben, dat doen we dus maar niet. Extra aflossen kan, levert op de lange termijn ook best wat rendement op, maar we zijn al maandelijks extra aan het aflossen, en het spaargeld heeft eerste prioriteit om aangevuld te worden. Daar gaat het geld dan ook naartoe. Maar wel met een bepaald doel. We vinden het leuker om tegen de schenker te zeggen: "Kijk, dat en dat hebben we met je donatie gedaan, dan dat het gewoon op de "grote" hoop gaat.
Dit bedrag wordt daarom gereserveerd in het potje voor de tuin. In het voorjaar willen we namelijk zowel de voor- als achtertuin flink ophogen en opnieuw bestraten en beplanten. Hoeveel dat precies gaat kosten weten we nog niet en we hebben al wel wat daarvoor gereserveerd, maar wat extra's kan natuurlijk nooit kwaad.

Het geld heb ik dus gelijk op de spaarrekening gezet. En daar blijft het staan totdat we de tuin gaan doen.

Reacties

  1. Dat is fijn zeg! Wij hebben in december ook een schenking ontvangen en ik ben het volledig met jou eens dat het leuker is om dit voor een specifiek doel te gebruiken.
    Wij twijfelen nog: of bereden aan de nog te plaatsen kunststof kozijnen of aan een boxspring.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, leuk een nieuwe blog. Ik heb even alle berichten bijgelezen. Ik plaats je bij mij ook op de leeslijst dan kunnen andere lezers je ook volgen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....