Doorgaan naar hoofdcontent

Grip-app: Eerste besparing opgespoord

Om snel financieel onafhankelijk te worden zou het volgens een bepaalde snorremans beter je uitgaven kunnen beperken dan je inkomsten te vergroten.

Natuurlijk zijn er noodzakelijke uitgaven, waar je wel op kunt bezuinigen, maar wat iets van de lange adem is zoals bijvoorbeeld de hypotheeklasten. Daarnaast heeft denk ik iedereen ook wel van die uitgaven die per keer niet zoveel kosten, maar uiteindelijk op maand- of jaarbasis best een aardig bedrag is.

Bij is zo'n kostenpost de lunch. Elke dag neem ik een paar boterhammen mee naar mijn werk. Maar die eet ik dan meestal al zo rond 10 uur al op. Tijdens de lunch heb ik dan niets meer. Als ik dan op ons hoofdkantoor ben, koop ik lunch in ons bedrijfsrestaurant. En als ik op één van de andere locaties ben, dan ga ik meestal even langs de supermarkt.

Waarom pak ik nu als eerste de lunch eruit? Dat heeft te maken met een artikel dat ik afgelopen week las over de prijsstijgingen in bedrijfskantines. De prijzen zijn daar sinds 2007 gestegen met maar liefst 53%, terwijl de totale inflatie over die periode slechts 17% was. Hieruit blijkt dat de Nederlander gemiddeld €2,70 uitgeeft aan lunch in de kantine.

De Grip-app heeft me nu heel eenvoudig laten zien wat me dat gemiddeld per maand kost:€84 gemiddeld per maand, ik zit dus wel wat boven het gemiddelde. Ik ben eigenlijk best geschrokken van dat bedrag. En daarom leg ik mezelf voor februari het volgende doel op:

Geen extra lunch kopen!

Hoe ga ik dat dan doen? Eigenlijk heel eenvoudig, meer brood mee naar werk nemen. Dat zal over de maand misschien 5-10 euro extra aan brood en beleg kosten, maar als ik daardoor €84 minder uitgeef, is dat het zeker waard.

Begin maart laat ik weten hoe het gegaan is...

Hoeveel besteden jullie aan je lunch? Of hebben jullie andere van die "onnodige" uitgaven?

Reacties

  1. Heel herkenbaar! :-) In het verleden lunchte ik ook op mijn werk. Ongemerkt tikt dat heel erg aan. Sindsdien neem ik ook meer brood mee naar het werk. Tussen de middag lopen wij met een groepje collega's door de wijk. Meteen een beetje beweging :-)
    En oja, snacken is ook zoiets. Tegenwoordig neem ik gewoon het vanuit huis mee. Dat scheelt echt enorm ten opzichte van de snoepautomaat op het werk. Helemaal afleren zal ik het nooit :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel herkeenbaar. Al ben ik niet zo van de snoep/repen, meer van de hartige snacks. Bij ons op het werk hebben we gelukkig geen automaten die dat soort dingen verkopen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....