zaterdag 27 augustus 2016

Dividendinkomsten augustus

Met nog een paar dagen te gaan verwachten wij voor deze maand geen nieuwe dividendinkomsten meer. Augustus was tot nu toe één van de betere maanden in ons korte beleggingsleven en komt tot nu toe op de 3e plek (van de 6).

We kregen van 2 bedrijven en één beleggingsfonds dividend uitgekeerd. De ING keerde deze maand uit en gaf het grootste portie. Verder keerde HCP, een amerikaans vastgoedbedrijf, uit en 1 van onze twee beleggingsfondsen.
Het dividend van de laatste hebben we slechts 1 seconde op onze rekening gehad. Daarna werd het direct automatisch herbelegd in hetzelfde fonds.

Ons totaal ontvangen dividend komt hiermee uit op ruim €30. Op basis van een portefeuille van nog geen €2.500 is dat nu al een rendement van meer dan 1%. En dat is met slechts een half jaar beleggen en geleidelijk opbouwen van vermogen.

In grafiekvorm ziet het ontvangen dividend er zo uit....


Het doel is om stapje bij beetje het dividendinkomen te vergroten en zo onze passieve inkomsten te vergroten...

6 opmerkingen:

 1. Uiteindelijk hoop ik voor je dat je totale groei (dividend en stijging van de waarde van je aandelen) uit komt rond de zeven procent per jaar gemiddeld; gezien over meerdere tientallen jaren. Dus die 1% is een mooi beginnetje...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rustig aan beginnen, in de begin jaren van dividend beleggen gaat het nog niet zo snel en krijg je maandelijks maar een paar euro uitgekeerd maar als je 5 jaar verder bent dan gaat de sneeuwbal rollen en lopen de inkomsten snel op en ook niet vergeten vaak zijn de beurskoersen van de aandelen ook gestegen dus dubbel winst.
  Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien dat jij ook de eerste stappen op het gebied van dividendaandelen hebt gezet. Denk dat we aardig gelijk op gaan lopen, dus ik blijf het volgen. Succes er mee!

  Heb je ook nog een overzicht van je aandelenportefeuille op dit moment?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die ben ik nog aan het maken, worstel nog een beetje met de layout. Maar heb nu Shell, Unilever, Coca-Cola, Whitestone REIT en Omega Healthcare Investors.
   Ik ben ook bezig met het opzetten van een blog over alleen het beleggen, maar dat gaat nog niet zo snel tussen alle bedrijven door..

   Verwijderen