Doorgaan naar hoofdcontent

Inkomensstijging van 12%

In de hoop om een overname te voorkomen, maakte Unilever vandaag bekend welke maatregelen ze gaan nemen om het bedrijf aantrekkelijker te maken voor hun aandeelhouders.
Zo willen ze een heleboel margarine-merken verkopen, gaan ze sneller en meer bezuinigen en gaan ze ook het dividend flink verhogen.

Wij zijn ook aandeelhouder van Unilever. En we hebben de aandelen vooral gekocht voor dat dividend als passief inkomen.
Unilever geeft aan dat ze het dividend dit jaar met 12% gaan verhogen. Dat is ongeveer 15 cent per aandeel per jaar op de €1,28 die ze over 2016 uitkeerden.

Met de 45 aandelen die wij in ons bezit hebben betekent dat voor ons een inkomensstijging van €6,91 bruto. Daar moet de dividendbelasting dan nog van af.

Met de stijging komt het dividendpercentage uit op ongeveer 3% op basis van de huidige beurskoers. Als we het vergelijken met de prijs waarvoor wij de aandelen gekocht hebben, is het percentage ongeveer 3,7%. Dat levert dan toch een stuk meer op dan op al onze spaarrekeningen.

Reacties

 1. En nou maar hopen dat ze die verhoging niet gaan betalen met een drastische verlaging in de personeelskosten :/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat hoop ik voor de medewerkers van Unilever ook niet...

   Verwijderen
  2. Beetje een rare opmerking... Wellicht hebben veel personeelsleden van Unilever ook wel aandelen van Unilever. Zo gaan zij er dus ook op vooruit.

   Ik heb ook aandelen Unilever en hoewel het sneu zou zijn als ze gaan snijden in personeel of in salarissen, dat is aan de directie van het bedrijf.

   Wat denk je dat er gebeurt als KHC Unilever overneemt? Dan kun je er donder op zeggen dat er veel arbeidsplaatsen verloren gaan om synergie voordelen te behalen.

   Het is dus niet zo zwart-wit...

   Verwijderen
  3. Vanuit het oogpunt van een medewerker die zijn of haar baan verliest vind ik dat je best mag zeggen dat je hoopt dat dat niet gebeurt toch?
   En het klopt dat je zegt dat wanneer KHC de boel had overgenomen de schade waarschijnlijk veel groter zou zijn

   Verwijderen
  4. Natuurlijk mag je dat zeggen, maar daar is helemaal geen sprake van. Vandaar dat ik het een beetje een vreemde reactie vond. Nergens in het artikel wordt gerefereerd naar een verlaging in personeelskosten of het verlies van arbeidsplaatsen.

   Verwijderen
  5. Nee maar op de radio bij BNR vanmorgen wel... Niet dat dat de hoofdmoot was, maar wel dat dat niet te voorkomen was..

   Verwijderen
 2. en over Unilever betaal je trouwens geen dividend belasting... Is een Brits / Nederlands bedrijf en dus vrijgesteld van dividend belasting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wordt door mijn broker wel ingehouden. Maar die kan ik inderdaad wel via de belasting weer terugvragen denk ik...

   Verwijderen
 3. Netjes, dat is dan toch maar mooi weer meegenomen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.