Doorgaan naar hoofdcontent

Regen, regen, regen

hebben jullie ook zo het gevoel alsof het alleen maar regent de laatste weken?

Voor ons gevoel regent het elke dag wel (even).. Dat wakkert bij ons wel het gevoel aan dat we heel graag op vakantie naar de zo'n willen. Dat hebben we al wel geboekt, er wacht ons een mooie staanplaats op een camping in en aan de Dordogne. Maar daar moeten we nog even geduld voor hebben..

Wel is dit gunstig voor de waterrekening. De tuin hoeft niet gesproeid te worden en weggeven ook het zwembadje voor dochterlief niet te vullen... Maar dat is dan ook wel het enige...

Kijken jullie door dit weer ook extra uit naar de vakantie?

Reacties

 1. Elk jaar weer het zelfde hier met het weer:(
  Gelukkig gaan we over 5 weken naar Amerika, en in de meivakantie zijn we daar ook geweest, dus zon genoeg!Maar baal wel van dit Hollandse klimaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in het gedeelte van Nederland waar ik woon
  is weinig regen gevallen. Ik vind het prima weer, mag van mij de hele zomer zo blijven.
  H.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik loop vaak buiten met de honden en dan merk je pas dat het eigenlijk heel vaak mee valt. Vanmorgen nog wat miezer bij de eerste lange wandeling. Vanmiddag heerlijk weer zonder jas bij de tweede ronde en over een uurtje/twee uurtjes lijkt het ook weer droog te zijn. Een mooie dag! Regen als ik binnen ben vind ik best lekker. Gezellig om een kaarsje aan te steken. Ik geniet van de seizoenen en ons klimaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het regent vaak idd. Prima slakkenweer. Vreselijke slakken.
  Omdat als het droog is ik of wil moestuinieren of varen, is het wel fijn, dat het regent. Dan kan ik mijn huiswerk of de administratie doen.
  De weekenden zijn dit jaar zonniger dan een jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…