Doorgaan naar hoofdcontent

Regen, regen, regen

hebben jullie ook zo het gevoel alsof het alleen maar regent de laatste weken?

Voor ons gevoel regent het elke dag wel (even).. Dat wakkert bij ons wel het gevoel aan dat we heel graag op vakantie naar de zo'n willen. Dat hebben we al wel geboekt, er wacht ons een mooie staanplaats op een camping in en aan de Dordogne. Maar daar moeten we nog even geduld voor hebben..

Wel is dit gunstig voor de waterrekening. De tuin hoeft niet gesproeid te worden en weggeven ook het zwembadje voor dochterlief niet te vullen... Maar dat is dan ook wel het enige...

Kijken jullie door dit weer ook extra uit naar de vakantie?

Reacties

 1. Elk jaar weer het zelfde hier met het weer:(
  Gelukkig gaan we over 5 weken naar Amerika, en in de meivakantie zijn we daar ook geweest, dus zon genoeg!Maar baal wel van dit Hollandse klimaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in het gedeelte van Nederland waar ik woon
  is weinig regen gevallen. Ik vind het prima weer, mag van mij de hele zomer zo blijven.
  H.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik loop vaak buiten met de honden en dan merk je pas dat het eigenlijk heel vaak mee valt. Vanmorgen nog wat miezer bij de eerste lange wandeling. Vanmiddag heerlijk weer zonder jas bij de tweede ronde en over een uurtje/twee uurtjes lijkt het ook weer droog te zijn. Een mooie dag! Regen als ik binnen ben vind ik best lekker. Gezellig om een kaarsje aan te steken. Ik geniet van de seizoenen en ons klimaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het regent vaak idd. Prima slakkenweer. Vreselijke slakken.
  Omdat als het droog is ik of wil moestuinieren of varen, is het wel fijn, dat het regent. Dan kan ik mijn huiswerk of de administratie doen.
  De weekenden zijn dit jaar zonniger dan een jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hypotheekproblemen 50-plussers?

In het AD stond vanmorgen artikel over de mogelijke gevaren voor 50-plussers met een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer hun hypotheek afloopt is het nog maar de vraag of ze weer een nieuwe hypotheek kunnen krijgen.

Meestal hebben deze 50-plussers wel een behoorlijke overwaarde op hun woning, maar als aan het einde van de lopende hypotheek niet het openstaande bedrag terugbetalen, en ze een nieuwe hypotheek willen afsluiten, wordt er niet zo zeer naar die overwaarde gekeken, maar naar het inkomen. En ook naar het inkomen na pensionering. En daar zit vaak de crux. Het uitgekeerde pensioen is vaak lager dan het inkomen uit werk was.

De meeste mensen met een aflossingsvrije hypotheek denken dat ze eenvoudig een nieuwe hypotheek zullen krijgen na afloop van de huidige. Dat blijkt dus niet zo eenvoudig te zijn. De Nederlandsche Bank schatte eerder al dat zo'n 200.000 50-plussers na afloop van de hypotheek in de problemen zouden komen.

Dit is de zoveelste waarschuwing aan mensen met ee…