Doorgaan naar hoofdcontent

Inkomensstijging van 12%

In de hoop om een overname te voorkomen, maakte Unilever vandaag bekend welke maatregelen ze gaan nemen om het bedrijf aantrekkelijker te maken voor hun aandeelhouders.
Zo willen ze een heleboel margarine-merken verkopen, gaan ze sneller en meer bezuinigen en gaan ze ook het dividend flink verhogen.

Wij zijn ook aandeelhouder van Unilever. En we hebben de aandelen vooral gekocht voor dat dividend als passief inkomen.
Unilever geeft aan dat ze het dividend dit jaar met 12% gaan verhogen. Dat is ongeveer 15 cent per aandeel per jaar op de €1,28 die ze over 2016 uitkeerden.

Met de 45 aandelen die wij in ons bezit hebben betekent dat voor ons een inkomensstijging van €6,91 bruto. Daar moet de dividendbelasting dan nog van af.

Met de stijging komt het dividendpercentage uit op ongeveer 3% op basis van de huidige beurskoers. Als we het vergelijken met de prijs waarvoor wij de aandelen gekocht hebben, is het percentage ongeveer 3,7%. Dat levert dan toch een stuk meer op dan op al onze spaarrekeningen.

Reacties

 1. En nou maar hopen dat ze die verhoging niet gaan betalen met een drastische verlaging in de personeelskosten :/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat hoop ik voor de medewerkers van Unilever ook niet...

   Verwijderen
  2. Beetje een rare opmerking... Wellicht hebben veel personeelsleden van Unilever ook wel aandelen van Unilever. Zo gaan zij er dus ook op vooruit.

   Ik heb ook aandelen Unilever en hoewel het sneu zou zijn als ze gaan snijden in personeel of in salarissen, dat is aan de directie van het bedrijf.

   Wat denk je dat er gebeurt als KHC Unilever overneemt? Dan kun je er donder op zeggen dat er veel arbeidsplaatsen verloren gaan om synergie voordelen te behalen.

   Het is dus niet zo zwart-wit...

   Verwijderen
  3. Vanuit het oogpunt van een medewerker die zijn of haar baan verliest vind ik dat je best mag zeggen dat je hoopt dat dat niet gebeurt toch?
   En het klopt dat je zegt dat wanneer KHC de boel had overgenomen de schade waarschijnlijk veel groter zou zijn

   Verwijderen
  4. Natuurlijk mag je dat zeggen, maar daar is helemaal geen sprake van. Vandaar dat ik het een beetje een vreemde reactie vond. Nergens in het artikel wordt gerefereerd naar een verlaging in personeelskosten of het verlies van arbeidsplaatsen.

   Verwijderen
  5. Nee maar op de radio bij BNR vanmorgen wel... Niet dat dat de hoofdmoot was, maar wel dat dat niet te voorkomen was..

   Verwijderen
 2. en over Unilever betaal je trouwens geen dividend belasting... Is een Brits / Nederlands bedrijf en dus vrijgesteld van dividend belasting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wordt door mijn broker wel ingehouden. Maar die kan ik inderdaad wel via de belasting weer terugvragen denk ik...

   Verwijderen
 3. Netjes, dat is dan toch maar mooi weer meegenomen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…