dinsdag 14 juni 2016

Beleggingsaccount geopend

We zijn nu een paar maanden met een klein bedragje aan het beleggen via onze bank. En ondanks dat we er wel wat rendement opmaken snoepen de transactiekosten bij een deze kleine bedragen best een aanzienlijk deel van de gemaakte winst op. Dat is best zonde.

Daarom hebben we een account aangemaakt bij een online broker. De kosten voor beleggen zijn daar een stuk lager. Zowel voor de transacties als de jaarlijkse vaste kosten. 
Dat de transactiekosten een stuk lager zijn maakt het mogelijk om regelmatig in kleinere bedragen tegelijkertijd effecten te kopen en verkopen. 
De periodieke beleggingen blijven we wel bij onze bank doen, daar zitten namelijk geen transactiekosten aan verbonden....

Beleggen jullie ook en doe je dat dan bij een broker of je huisbank?

13 opmerkingen:

 1. Wij beleggen nog niet, althans niet via deze manier. Via welke broker doe jij het?
  Wij investeren wel via Horecacrowdfunding in bedrijven met een meest defensieve rating, in ons geval het concept van La Cubanita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij beleggen niet. Het lijkt me nu best link om geld in te leggen om te beleggen. De voorspellingen voor komende tijd zijn niet zo best en de beurzen dalen flink. De vooruitzichten voor de wereldeconomie hoor ik ook weinig positiefs over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. klopt dat de beurzen nu dalen, maar het blijft koffiedik kijken.
   We beleggen met wat we kunnen missen en kunnen altijd nog verkopen. Maar dan nog kunnen we te laat zijn...

   Verwijderen
  2. Heb je aan b.i.t koins gedacht? Die schieten hard omhoog. Zou een risicospreiding kunnen zijn.

   Verwijderen
  3. nog niet, wel aan goud, maar daar wil ik me eerst meer in verdiepen. Kiezen tussen fysiek goud, futures, etc...

   Verwijderen
  4. Zilver heeft nog meer potentie om te stijgen dan goud omdat de verhouding goud/zilver nu erg scheef is.

   Verwijderen
  5. Dankje voor de tip, maar was er met zilver niet iets met btw bij zilver waardoor je eigenlijk het beste munten kunt kopen ipv baren...

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. Klopt, op de baren zit btw en op munten niet.

   Verwijderen
 3. Hoeveel beleg je per maand?
  En zou je niet liever dat geld 'beleggen' in je hypotheek? Of wil je naar passieve inkomsten op die manier toe?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. beleg per maand 75€ vast en alles wat er per maand overblijft spaar ik op tot er weer een beetje volume is om een aankoop te doen.
   We willen en/en. dus en een passief inkomen en hypotheek aflossen/ Dat doen we buiten de reguliere aflossingen ook nog met 350€ per maand. Nu in de restschuld. Als die is afgelost gaan we €500 per maand op de hypotheek extra aflossen..

   Verwijderen
 4. Wij beleggen bij de ASN-bank. Daar viel het me een keer op dat het rendement iedere keer heel goed was. Inmiddels valt dat wat tegen (want zo gaan die dingen...). Ik vind het idee van beleggingsfondsen wel fijn, omdat het dan in ieder geval gespreid is en het risico niet zo hoog. Tenminste, dat leek me zo. En bij de ASN weet je dat ze ook in de juiste dingen investeren. Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen bij een broker.

  BeantwoordenVerwijderen