Doorgaan naar hoofdcontent

Spannende week: dochter wordt geopereerd

Deze week is spannend voor ons. Onze jongste dochter gaat onder het mes om haar gehoorimplantaten te krijgen. Ze krijgt ze aan beide oren en dat wordt gedaan in één hele lange operatie.

Nu de operatie steeds dichterbij komt loopt de spanning op bij V en bij mij. En hoewel we proberen dat zo goed mogelijk te verbergen voor zowel de oudste als jongste merken ze allebei toch dat pappa en mamma wat anders reageren dan anders. Vooral de oudste is daar heel gevoelig voor.

Het is dus voor ons een week van even doorbijten en hopelijk daarna een voorspoedig herstel van onze jongste dochter. En natuurlijk de hoop dat de gehoorimplantaten haar goed gaan helpen...

Reacties

 1. Veel sterkte de komende tijd! Zorg ook goed voor jezelf, die spanning vreet energieen je kunt het beste voor anderen zorgen als het goed met jou gaat.
  Als de oudste de spanning toch al aanvoelt, kun je misschien hem/haar misschien beter uitleggen dat zusje naar het ziekenhuis moet en dat je dat spannend vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, we hebben het verteld en haar zelfs youtubefilmpjes laten zien. Dan is ze heel rustig, maar ze reageert gewoon erg sterk op spanning bij ons.

   Verwijderen
 2. Sterkte en op goede hoop voor snel herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte & een spoedig herstel gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte! Mijn opa had ze ook; wat een uitkomst zo'n implantaat! Ik hoop dat ze er veel baat bij krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel sterkte, maar deze kleine vechter kan dat wel aan!
  Maar ze is in goede handen!

  Veel sterkte, en hopelijk knapt de kleine snel op en zal het haar heel erg gaan helpen!

  En denk inderdaad ook om elkaar, helaas kan je dit soort zenuwen, hoe graag je het ook wilt, niet verborgen houden! Erg goed dat jullie de oudste erbij betrekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat spannend, sterkte voor de komende tijd! Ik hoop dat de implantaten het gewenste resultaat mogen geven. Een spoedig herstel voor jullie dochter gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei, kan me voorstellen dat dit spannend is. Sterkte voor jullie en voor je dochter een goed herstel gewenst. Ik hoop dat er voor je dochter een wereld vol geluid open gaat.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen

Begin december schreef ik over het narekenen van onze annuïteiten hypotheek. Daar bood ik aan  om een tutorial te maken hoe je zelf kunt uitrekenen wat je maandlasten worden als je bijvoorbeeld een nieuwe hypotheek afsluit of een hypotheekdeel om wilt zetten naar een annuïteiten hypotheek. Ik zou ook wel een excel bestand willen klaarzetten die je zou kunnen downloaden, maar ik heb nog niet uitgevonden hoe ik dat doe in blogger, zonder mijn privédropbox open te zetten. Tips zijn daarvoor meer dan welkom. Waarschuwing: door de vele screenshots is dit best een lange blog geworden. Maar terug naar het onderwerp van deze blogpost, we gaan in excel een annuïtaire hypotheek bouwen.  Eerst maar eens de uitgangspunten van deze fictieve hypotheek: Startlening: €200.000 Hypotheekrente: 2% Looptijd 30 jaar De basis We beginnen met deze gegevens in te vullen. Zoals je misschien ziet heb ik de looptijd van de hypotheek in maanden gezet in plaats van in jaren. Dit kom