Doorgaan naar hoofdcontent

Spannende week: dochter wordt geopereerd

Deze week is spannend voor ons. Onze jongste dochter gaat onder het mes om haar gehoorimplantaten te krijgen. Ze krijgt ze aan beide oren en dat wordt gedaan in één hele lange operatie.

Nu de operatie steeds dichterbij komt loopt de spanning op bij V en bij mij. En hoewel we proberen dat zo goed mogelijk te verbergen voor zowel de oudste als jongste merken ze allebei toch dat pappa en mamma wat anders reageren dan anders. Vooral de oudste is daar heel gevoelig voor.

Het is dus voor ons een week van even doorbijten en hopelijk daarna een voorspoedig herstel van onze jongste dochter. En natuurlijk de hoop dat de gehoorimplantaten haar goed gaan helpen...

Reacties

 1. Veel sterkte de komende tijd! Zorg ook goed voor jezelf, die spanning vreet energieen je kunt het beste voor anderen zorgen als het goed met jou gaat.
  Als de oudste de spanning toch al aanvoelt, kun je misschien hem/haar misschien beter uitleggen dat zusje naar het ziekenhuis moet en dat je dat spannend vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, we hebben het verteld en haar zelfs youtubefilmpjes laten zien. Dan is ze heel rustig, maar ze reageert gewoon erg sterk op spanning bij ons.

   Verwijderen
 2. Sterkte & een spoedig herstel gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte! Mijn opa had ze ook; wat een uitkomst zo'n implantaat! Ik hoop dat ze er veel baat bij krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel sterkte, maar deze kleine vechter kan dat wel aan!
  Maar ze is in goede handen!

  Veel sterkte, en hopelijk knapt de kleine snel op en zal het haar heel erg gaan helpen!

  En denk inderdaad ook om elkaar, helaas kan je dit soort zenuwen, hoe graag je het ook wilt, niet verborgen houden! Erg goed dat jullie de oudste erbij betrekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat spannend, sterkte voor de komende tijd! Ik hoop dat de implantaten het gewenste resultaat mogen geven. Een spoedig herstel voor jullie dochter gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei, kan me voorstellen dat dit spannend is. Sterkte voor jullie en voor je dochter een goed herstel gewenst. Ik hoop dat er voor je dochter een wereld vol geluid open gaat.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …