Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing april

Gisteren werd het salaris van M weer gestort. We hebben besloten om gelijk op die dag een aflossing te doen sinds onze bank de manier van extra aflossingen verrekenen heeft aangepast.

We lossen deze maand weer €425 af op onze annuïtaire hypotheek. De maandlasten dalen hiermee met €2,11. In totaal losten we dit jaar €1.150 extra af. Dat is 13% van ons doel van 2018. Aangezien we nog 306 maanden te gaan hebben, levert deze aflossing een besparing uiteindelijk ruim 645 euro op.
Ik ben overigens benieuwd wat het "na-ijl"-effect is van de aflossing van vorige maand.

Doen jullie nog extra aflossingen deze maand?

Reacties

 1. Nee deze maand niet. We gaan in mei een paar dagen naar vrienden in Spanje en de tickets moeten we deze maand betalen. Daarnaast is onze dochter jaren en met feestjes en cadeautje (we knappen haar kamer op) blijft er weinig over. Ik krijg ook een hele papierwinkel van onze hypotheek verstrekker dus ik spaar tot ik ongeveer EUR 1500 heb staan en los dat ineens af ipv elke maand EUR 500 (minimum bedrag). Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij doen 1x per jaar een groter bedrag, het liefst 5000 euro.
  Daar gaan we voor en het is nog elk jaar gelukt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorig jaar heb ik na alle aflossingen sinds 2013, besloten om alleen nog maar bij te storten in het spaardepot. In plaats van aflossen ben ik begonnen met beleggen. Zo zit mijn spaargeld niet vast in stenen en haal ik ook een hoger rendement....!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker! Dat is over de resterende looptijd een prachtige besparing. Ik hoop dat man zijn overuren volgende week uitbetaald worden. Dit zal de eerste keer zijn en ik heb geen idee hoeveel dit zal zijn. Als het mee valt zit er misschien wel een aflossing in op onze schuld (niet de hypotheek).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wij zijn dit jaar nog wel even bezig met alle spaarpotjes vullen. die eerst. daarna pas extra aflossen. en dan denk ik eerst de studielening ook al kost die t minst rente. hoe eerder we daarvan af zijn hoe eerder we t geld van die aflossing overhouden elke maand. gaat gewoon its sneller :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit jaar 20K aflossen en dan nog een hypotheek van 50K over (en de laatste 50K aflossen in de komende 3 jaar).

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.