Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing april

Gisteren werd het salaris van M weer gestort. We hebben besloten om gelijk op die dag een aflossing te doen sinds onze bank de manier van extra aflossingen verrekenen heeft aangepast.

We lossen deze maand weer €425 af op onze annuïtaire hypotheek. De maandlasten dalen hiermee met €2,11. In totaal losten we dit jaar €1.150 extra af. Dat is 13% van ons doel van 2018. Aangezien we nog 306 maanden te gaan hebben, levert deze aflossing een besparing uiteindelijk ruim 645 euro op.
Ik ben overigens benieuwd wat het "na-ijl"-effect is van de aflossing van vorige maand.

Doen jullie nog extra aflossingen deze maand?

Reacties

 1. Nee deze maand niet. We gaan in mei een paar dagen naar vrienden in Spanje en de tickets moeten we deze maand betalen. Daarnaast is onze dochter jaren en met feestjes en cadeautje (we knappen haar kamer op) blijft er weinig over. Ik krijg ook een hele papierwinkel van onze hypotheek verstrekker dus ik spaar tot ik ongeveer EUR 1500 heb staan en los dat ineens af ipv elke maand EUR 500 (minimum bedrag). Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij doen 1x per jaar een groter bedrag, het liefst 5000 euro.
  Daar gaan we voor en het is nog elk jaar gelukt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorig jaar heb ik na alle aflossingen sinds 2013, besloten om alleen nog maar bij te storten in het spaardepot. In plaats van aflossen ben ik begonnen met beleggen. Zo zit mijn spaargeld niet vast in stenen en haal ik ook een hoger rendement....!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker! Dat is over de resterende looptijd een prachtige besparing. Ik hoop dat man zijn overuren volgende week uitbetaald worden. Dit zal de eerste keer zijn en ik heb geen idee hoeveel dit zal zijn. Als het mee valt zit er misschien wel een aflossing in op onze schuld (niet de hypotheek).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wij zijn dit jaar nog wel even bezig met alle spaarpotjes vullen. die eerst. daarna pas extra aflossen. en dan denk ik eerst de studielening ook al kost die t minst rente. hoe eerder we daarvan af zijn hoe eerder we t geld van die aflossing overhouden elke maand. gaat gewoon its sneller :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit jaar 20K aflossen en dan nog een hypotheek van 50K over (en de laatste 50K aflossen in de komende 3 jaar).

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Grote uitgave(n)

Een tijdje terug schreef ik tussen neus en lippen door dat we een grote uitgave hadden gedaan. We hebben namelijk een nieuwe (tweedehands) auto gekocht. Daar is een heel denk- en afwegingsproces aan vooraf gegaan.

Zoals trouwe lezers van dit blog misschien wel weten vielen de onderhoudskosten aan onze vorige auto ons behoorlijk tegen. In die paar jaar tijd hebben we enkele duizenden euro's weggebracht naar onze dealer.

De laatste tijd maakte onze auto weer een raar geluid. Alsof er ergens bij een voorwiel wat aanliep. Dat werd steeds wat erger. Dat zou dus kosten met zich meebrengen.

Wel gingen we nog met onze intussen oude auto op vakantie. Daar hadden we ons jaarlijkse spelletje willen we binnenkort een nieuwe vouwwagen kopen of willen we gaan sparen voor een caravan?
Nadat we diverse medekampeerders met caravan zagen die heel makkelijk zich installeerden en weer vertrokken, besloten we (weer) eens een lijstje te maken van de voor- en nadelen van beide opties.

Dit keer viel ui…