donderdag 10 augustus 2017

De rente kon toch nog lager

Vorige maand schreef ik over de nieuwsbrief die ik van onze bank had gekregen waarin werd gesteld dat de spaarrente wel zo'n beetje de bodem had bereikt.
Blijkbaar had ik de nadruk moeten leggen op "zo'n beetje". Want nog geen week later kreeg ik al bericht van diezelfde bank, als eerste grootbank, dat de spaarrente toch nog maar wat verder ging dalen van 0,15% naar 0,1%.

Aan dit soort nieuwsbrieven hoef ik dus ook geen waarde te hechten blijkt maar weer. Intussen hebben de andere twee grootbanken de spaarrente ook verlaagd naar 0,1%.
Ik heb het nog niet uitgezocht, maar ik krijg het idee dat de grootbanken stuivertje wisselen wie als eerste de spaarrente weer wat lager zet. De andere twee volgen dan over het algemeen vrij snel daarna.

Wij hebben nog een aantal spaarrekeningen bij andere banken die meer bieden voor ons spaargeld. intussen soms wel 4,5x zoveel als bij onze huisbank.

Ontvangen jullie nog een beetje spaarrente?

7 opmerkingen:

 1. Ik kwam er van de week achter dat ik tot 15 oktober 0,5% rente ontvang op het positieve saldo op de creditcard en daarna nog 0,3%. Het is bijna aantrekkelijk om daar geld te stallen ipv op de normale spaarrekening.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoezo BIJNA? Wij sparen al jaren op de creditcard. Wat zie jij dan als nadeel van sparen op de creditcard?

   Verwijderen
 2. Hier nog 0,45%, want wij hebben geen creditcard.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik krijg bij Knab nog 0,5%. Inderdaad 5 keer zoveel. Toch wel de moeite waard dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben certificaten a 6%. Die blijven dus staan zo lang mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij NN krijg ik nog 0,4% maar spaargeld als percentage van totaal vermogen is nu bijna nihil. Ga geen (belasting)geld in box 3 toebetalen.

  BeantwoordenVerwijderen