Doorgaan naar hoofdcontent

De espresso-machine is overleden, lang leve de espreso-machine!

Aan het begin van het jaar dachten we al een aantal keer ons espresso-apparaat de geest zou geven, maar na een goede schoonmaakbeurt deed hij het elke keer toch weer naar behoren.
Na onze vakantie bleef het echter tobben. Stoomophoping op plekken die niet zouden mogen, slechte doorloop als er dan eindelijk koffie gezet kon worden en regelmatig een plasje water onder het apparaat.

Natuurlijk geven wij het dan niet gelijk op. Ik (M) heb het apparaat zo ver als mogelijk uit elkaar gehaald, maar aan al die onderdelen zag ik niets geks. Alles leek schoon en goed. Toch konden we helemaal geen koffie er meer mee zetten.

Gisteren hebben we de knoop doorgehakt. We hebben een nieuwe besteld. Een iets luxer model, met iets meer opties, maar nog steeds één (bijna) helemaal aan de onderkant van de prijsrange.

We hebben ons eerst georiënteerd via internet, zijn toen in een fysieke winkel (Mediamarkt) het apparaat gaan bekijken, maar hebben het uiteindelijk toch via internet gekocht. De prijs scheelde simpelweg te veel om het gelijk in de winkel mee te nemen. Plus dat via de webwinkel waar we nu besteld hebben, we ook nog Euroclix sparen met deze bestelling.

Hopelijk kunnen we vanavond genieten van ons eerst bakje koffie uit ons nieuwe apparaat.

Reacties

 1. Ik ben benieuwd naar jullie apparaat. Sinds vijf jaar drink ik dagelijks 1 kopje koffie elkders.
  In die vijf jaar hield ik me aan een streng gezondheidsdieet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan iemand mij uitleggen wat er mis is met een gewone koffie pot met trechter en filter? (disclaimer: wij zijn geen koffie drinkers)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niks, die gebruiken wij heel vaak als we (veel) bezoek hebben. Maar voor één bakkie pleur in de ochtend voor ik naar werk gaan in een apparaat die één kopje kan zetten veel praktischer.
   En dan heb je weel soorten waarbij bij ons afweging was tussen zowel de kwaliteit van het bakje koffie als de prijs.
   Daarom drinken wij geen dure nespresso-cupjes bijvoorbeeld..

   Verwijderen
 3. Ik heb een Nespresso. Idd duur, maar vergeleken met koffie buiten de demur, is het voordelig. En Ik vind de koffie lekker die ik er mee zet. Op week dagen drink ik koffie op mijn werk, dan heb ik er thuis in de ochtend geen tijd voor. Ik doe dan ook lang met de koffie voorraad thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook sinds jaar en dag een gewoon koffiezetapparaat met filter. Prima koffie, niks mis mee. Onze heeft begin van de week de geest gegeven.

  Wij oriënteren ons nu op een nieuw koffiezetapparaat. Wij twijfelen tussen een vervangend exemplaar of toch te kiezen voor een volautomatische expressomachine, ook aan de onderkant van de prijsrange.
  Mag ik vragen welke jullie hebben gekocht, en waar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die van het plaatje...
   Philips 3100 HD8834/01
   en bij coolblue

   Verwijderen
  2. Dank je! Dan hadden wij hetzelfde merk, maar net een ander type op het oog: Philips 3000 HD8821/01. Nog even goed nadenken :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …