Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing juni

Gisteren was het weer mogelijk om via internetbankieren een extra aflossing te doen. Volgens plan lossen we deze maand €800 extra af. Vanaf deze maand hoeven we namelijk geen studiegeld voor de studie van V te betalen. Dat scheelt bijna €200 en daarom lossen we deze maand dat bedrag extra extra af ten opzichte van de vorige maanden.

Voor deze aflossing stond er nog €1.700 open op de annuïteitenhypotheek dat we nog boetevrij mogen aflossen. Komende maand verwachten we de laatste €900 te kunnen aflossen. Maar het kan ook zijn dat we het bedrag in tweeën delen zodat we de zomervakantie van de lopende rekening kunnen betalen.

Met deze aflossing van €800 hebben we in 2017 tot nog toe €14.679,40 aan extra aflossingen gedaan. Daarmee zijn we over het totaal aan extra aflossingen heen dat we vorig jaar aan extra aflossingen gedaan hebben. Je kunt het overzicht van onze aflossingen zien op de aflossingenpagina.

We liggen ook prima op schema om ons aflosdoel te halen. We kunnen dit jaar na deze aflossing nog €5.900 boetevrij aflossen. Hiervan zullen we een groot gedeelte betalen uit de belastingteruggaaf, en het restant maandelijks aflossen.

Zijn jullie nog van plan om deze maand een extra aflossing te doen?

Reacties

 1. Wat een mooi bedrag hebben jullie al afgelost in 2017! Petje af!

  Wij gaan binnenkort met onze hypotheekadviseur praten om te kijken hoe we het beste extra aflossingen kunnen doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom elke maand een kleine aflossing en niet opsparen tot je een paar duizend euro bij elkaar hebt en dat dan aflossen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk omdat het kan.. 😄. Elke euro die we gelijk al aflossen levert gelijk lagere lasten op. Als we eerst opsparen betalen we meer rente al die maanden om uiteindelijk op hetzelfde uit te komen. Het bespaart ons dus enkele euro's per jaar.

   Verwijderen
 3. Stevige aflossing al, als je bedenkt dat het jaar nog niet eens op de helft is. Super!!

  Trouwens even een vraagje; zou je misschien de link naar mijn blog bij willen werken? Ik zie dat hij nog steeds blijft hangen op het oude bericht. Dat komt denk ik door mijn verhuizing. Bij andere bloggers heb ik gemerkt dat als de url even opnieuw gecopy paste wordt, het wel goed is. Dat is dan deze link: http://www.lekkerlevenmetminder.nl

  Vast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, jullie gaan echt lekker zeg! :D Bij de DUO mag je ook kleine bedragjes aflossen, dus zodra we iets verkopen via marktplaats of een andere meevaller hebben gaat dat direct naar DUO.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee deze maand niet. Wij wachten nog even tot na de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk om al zover op weg te zijn. Mijn complimenten!

  Gisteren net een overboeking gedaan met betrekking tot een extra inleg op de bankspaarhypotheek. Ook volgt er een dezer dagen een extra aflossing op de aflossingsvrije hypotheek. Vandaag of morgen lees je er meer over op mijn blog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Extra aflossen? Nope, met net meer dan 2% rente is het bijna gratis geld en kunnen we het beter investeren. En dat doen we dan natuurlijk ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed bezig.
  Wij gaan in oktober weer extra aflossen, naar verwachting wordt dat iets rond de 7-8000 euro. Met de eerdere aflossing erbij zitten we dan ook gelijk aan het maximale bedrag voor dit jaar dat we boetevrij mogen aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Grote uitgave(n)

Een tijdje terug schreef ik tussen neus en lippen door dat we een grote uitgave hadden gedaan. We hebben namelijk een nieuwe (tweedehands) auto gekocht. Daar is een heel denk- en afwegingsproces aan vooraf gegaan.

Zoals trouwe lezers van dit blog misschien wel weten vielen de onderhoudskosten aan onze vorige auto ons behoorlijk tegen. In die paar jaar tijd hebben we enkele duizenden euro's weggebracht naar onze dealer.

De laatste tijd maakte onze auto weer een raar geluid. Alsof er ergens bij een voorwiel wat aanliep. Dat werd steeds wat erger. Dat zou dus kosten met zich meebrengen.

Wel gingen we nog met onze intussen oude auto op vakantie. Daar hadden we ons jaarlijkse spelletje willen we binnenkort een nieuwe vouwwagen kopen of willen we gaan sparen voor een caravan?
Nadat we diverse medekampeerders met caravan zagen die heel makkelijk zich installeerden en weer vertrokken, besloten we (weer) eens een lijstje te maken van de voor- en nadelen van beide opties.

Dit keer viel ui…