Doorgaan naar hoofdcontent

Schuld van personeel kost werkgever geld

Gisteren las ik een interessant artikel over hoe schulden van personeel ook gevolgen kunnen hebben voor de werkgever.

Ruim 60% van de werkgevers heeft te maken met werknemers met financiële problemen. Vaak merken werkgevers het pas als er loonbeslag gelegd wordt. Het kost een werkgever al gauw €13.000 is berekend..
Ik vind dit best een hoog percentage. Je kunt er bij een middelgroot bedrijf als waar ik zelf werk wel vanuit gaan dat er minimaal één collega is die financiële problemen heeft.

Deze kosten zitten onder andere in een hoger ziekteverzuim, verminderde productiviteit en de kosten van het uitvoeren van het loonbeslag. Als eenmaal bekend is dat een werknemer financiële problemen heeft, is de werkgever wel bereid te helpen, vaak op het gebied van cursussen of coaching.

In dit artikel worden tips gegeven om financieel gezond gedrag van werknemers te bevorderen. De belanrijkste tips zijn:

  • kijk regelmatig naar de financiële fitheid van je medewerkers
  • Biedt regelmatig een financiële gezondheidscheck aan je mederwerkers aan
  • Ga met je medewerkers in gesprek

Hoe dat verder kan staat in het artikel op nu.nl omschreven.

Reacties

  1. Nu zijn financieen natuurlijk prive, maar met dit soort hoge kosten wil je als werkgever toch ook wel wat (positieve) invloed kunnen hebben op the personeel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een aantal jaren op een afdeling salarisadministratie gewerkt en daar zag ik regelmatig de loonbeslagen voorbij komen. Vaak gaat het achterstanden bij betalingen van de mobiele telefoonrekening, energieleverancier of de zorgverzekering.
    Het vervelende is dat een schuld van een paar honderd euro zomaar kan oplopen tot duizenden euro's als mensen er maar lang genoeg mee blijven rondlopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zouden om te beginnen die bedrijven die loonbeslag willen leggen, eens beter moeten screenen. Het is mij ook eens overkomen, ten onrechte, veel frustratie bij mij en kosten voor de salaris uitvoerder. Voor dit soort bedrijven is het heel normaal, er kon geen excuses vanaf.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....