woensdag 24 mei 2017

Schuld van personeel kost werkgever geld

Gisteren las ik een interessant artikel over hoe schulden van personeel ook gevolgen kunnen hebben voor de werkgever.

Ruim 60% van de werkgevers heeft te maken met werknemers met financiële problemen. Vaak merken werkgevers het pas als er loonbeslag gelegd wordt. Het kost een werkgever al gauw €13.000 is berekend..
Ik vind dit best een hoog percentage. Je kunt er bij een middelgroot bedrijf als waar ik zelf werk wel vanuit gaan dat er minimaal één collega is die financiële problemen heeft.

Deze kosten zitten onder andere in een hoger ziekteverzuim, verminderde productiviteit en de kosten van het uitvoeren van het loonbeslag. Als eenmaal bekend is dat een werknemer financiële problemen heeft, is de werkgever wel bereid te helpen, vaak op het gebied van cursussen of coaching.

In dit artikel worden tips gegeven om financieel gezond gedrag van werknemers te bevorderen. De belanrijkste tips zijn:

 • kijk regelmatig naar de financiële fitheid van je medewerkers
 • Biedt regelmatig een financiële gezondheidscheck aan je mederwerkers aan
 • Ga met je medewerkers in gesprek

Hoe dat verder kan staat in het artikel op nu.nl omschreven.

3 opmerkingen:

 1. Nu zijn financieen natuurlijk prive, maar met dit soort hoge kosten wil je als werkgever toch ook wel wat (positieve) invloed kunnen hebben op the personeel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een aantal jaren op een afdeling salarisadministratie gewerkt en daar zag ik regelmatig de loonbeslagen voorbij komen. Vaak gaat het achterstanden bij betalingen van de mobiele telefoonrekening, energieleverancier of de zorgverzekering.
  Het vervelende is dat een schuld van een paar honderd euro zomaar kan oplopen tot duizenden euro's als mensen er maar lang genoeg mee blijven rondlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zouden om te beginnen die bedrijven die loonbeslag willen leggen, eens beter moeten screenen. Het is mij ook eens overkomen, ten onrechte, veel frustratie bij mij en kosten voor de salaris uitvoerder. Voor dit soort bedrijven is het heel normaal, er kon geen excuses vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen