zaterdag 6 mei 2017

De spaarrente daalt lekker verder

Gisteren kondigde de ING aan dat de rente op een gewone spaarrekening binnenkort daalt naar 0,15%. Dat is weer een stapje richting sparen zonder rentevergoeding.
De afgelopen twee rentedalingen was onze huisbank de eerste die aankondigde dat ze de rente gingen verlagen dus ik maak me geen illusies dat onze huisbank niet snel zal volgen.

Nu sparen wij eigenlijk niet bij onze huisbank. Daar staat alleen een klein bedrag voor het opvangen van wat schommelingen per maand, maar de buffer en reserveringen hebben we bij een aantal online banken geplaatst.

MoneYou en Argenta geven op dit moment nog steeds 0,5% rente over het spaargeld en Leaseplanbank heeft de rente sinds deze maand verlaagd naar 0,45%. Maar bij die laatste bank wordt de rente elke maand uitgekeerd, zodat je wat meer rente op rente effect hebt.

Sparen jullie bij je huisbank, of ook bij een online bank?

4 opmerkingen:

  1. Ik spaar bij mijn gewone bank. Die met de oranje leeuw. Ik spaar niet voor de rente, maar voor onverwachte uitgaven, pensioengat, tegenslagen, e.d.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij houden dezelfde banken aan als jullie. Het grootste gedeelte van het spaargeld en de buffer zijn ondergebracht bij Argenta. Bij LeasePlan nog een aantal oude deposito's van ruim 2 procent. Dat waren nog eens tijden:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij onze huisbank staat ook maar een beetje van de buffer, en de rest bij Argenta. Bevalt al jaren prima, want altijd een hogere rente.

    BeantwoordenVerwijderen