donderdag 11 mei 2017

April was een dure maand voor ons

We zijn alweer even onderweg in mei, maar omdat onze financiële maand van de 15e tot de 15e loopt kunnen we eigenlijk nu pas zeggen dat de afgelopen maand een dure is geweest.

Ten eerste belegden we meer dan gepland. Dat is op zich geen weggegooid geld, maar het helpt niet voor het saldo op onze spaarrekeningen. Daarom besloten we ook om een beleggingspauze in te lasten de komende maanden.

Daarnaast had M een klapband met de auto. Die band moest vervangen worden, dat waren onvoorziene kosten. Verder waren er nog een aantal verjaardagscadeutjes en drie keer uit eten die de totale uitgaven de afgelopen maand een stuk duurder maakten.

En natuurlijk is daar komende zondag moederdag, waarvoor we, dochter en M, ook alle registers hebben opengetrokken....

Al met al een goede reden om komende maand toch nog beter op te letten en onverwachte kosten zo veel mogelijk te vermijden.

Hoe was jullie april?

5 opmerkingen:

 1. Agh, zo heb je van die mindere maanden. April was bij ons prima, maar Mei gaan ook zo'n maand worden waar je financieel niet vrolijk van wordt. Rekening voor vervangen van een verrot kozijn, belasting betalen (WOZ, etc.) en nog wat andere uitgaven. Maar aan Moederdag zal geen geld uitgegeven worden, dat wordt gewoon gezellig een bakkie doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. April was op financieel vlak niet anders dan anders. Wel een hogere rekening voor het onderhoud van de auto, bijna 500 euro. Maar hiervoor, en voor afschrijving, wordt maandelijks gereserveerd. Dat kost geen centje pijn.

  Moederdag, tsja, daarvoor gaan mijn zoon en ik zaterdag nog ff op pad voor een paar kleine cadeautjes en een lekker ontbijt. Wij pakken niet groot uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen bijzonderheden hier. Ik ben er niet op Moederdag dus geen extra kosten. Misschien krijg ik nog wat als ik terug ben, maar ik reken er niet op. We doen altijd iets kleins <10€

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm, april ging nog wel, maar begin mei was duur (dochterlief was jarig)... Ik paste m'n challenge aan, nl. nóg meer erin laten vallen - alle cadeautjes voor dochterlief ;))... Nu kom ik dus precies dát bedrag tekort ;)... Geeft niks, voor nu laat ik het zo en ga ik hard aan de slag om het weer 'recht te trekken' :)...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier was het rommelig en hectisch. En dat is meestal niet gunstig voor de financiën merk ik...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen