Doorgaan naar hoofdcontent

April was een dure maand voor ons

We zijn alweer even onderweg in mei, maar omdat onze financiële maand van de 15e tot de 15e loopt kunnen we eigenlijk nu pas zeggen dat de afgelopen maand een dure is geweest.

Ten eerste belegden we meer dan gepland. Dat is op zich geen weggegooid geld, maar het helpt niet voor het saldo op onze spaarrekeningen. Daarom besloten we ook om een beleggingspauze in te lasten de komende maanden.

Daarnaast had M een klapband met de auto. Die band moest vervangen worden, dat waren onvoorziene kosten. Verder waren er nog een aantal verjaardagscadeutjes en drie keer uit eten die de totale uitgaven de afgelopen maand een stuk duurder maakten.

En natuurlijk is daar komende zondag moederdag, waarvoor we, dochter en M, ook alle registers hebben opengetrokken....

Al met al een goede reden om komende maand toch nog beter op te letten en onverwachte kosten zo veel mogelijk te vermijden.

Hoe was jullie april?

Reacties

 1. Agh, zo heb je van die mindere maanden. April was bij ons prima, maar Mei gaan ook zo'n maand worden waar je financieel niet vrolijk van wordt. Rekening voor vervangen van een verrot kozijn, belasting betalen (WOZ, etc.) en nog wat andere uitgaven. Maar aan Moederdag zal geen geld uitgegeven worden, dat wordt gewoon gezellig een bakkie doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. April was op financieel vlak niet anders dan anders. Wel een hogere rekening voor het onderhoud van de auto, bijna 500 euro. Maar hiervoor, en voor afschrijving, wordt maandelijks gereserveerd. Dat kost geen centje pijn.

  Moederdag, tsja, daarvoor gaan mijn zoon en ik zaterdag nog ff op pad voor een paar kleine cadeautjes en een lekker ontbijt. Wij pakken niet groot uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen bijzonderheden hier. Ik ben er niet op Moederdag dus geen extra kosten. Misschien krijg ik nog wat als ik terug ben, maar ik reken er niet op. We doen altijd iets kleins <10€

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm, april ging nog wel, maar begin mei was duur (dochterlief was jarig)... Ik paste m'n challenge aan, nl. nóg meer erin laten vallen - alle cadeautjes voor dochterlief ;))... Nu kom ik dus precies dát bedrag tekort ;)... Geeft niks, voor nu laat ik het zo en ga ik hard aan de slag om het weer 'recht te trekken' :)...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier was het rommelig en hectisch. En dat is meestal niet gunstig voor de financiën merk ik...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…