Doorgaan naar hoofdcontent

verkiezingsuitslag

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de uitgebreide reacties op het blog van gisteren over de schoolkeuze, daar hebben we echt wel wat aan.

De uitslagen op het moment van schrijven zijn nog niet definitief bekend, maar het lijkt erop dat een centrumrechtse coalitie de meest logische optie wordt. Ik ben daar niet per se een grote fan van, (heb ook niet op die partijen gestemd) maar ik heb er ook geen grote problemen mee.

Ik ben heel benieuwd wat een nieuwe coalitie gaat brengen op financieek gebied. De gouden bergen die beloofd klinken mooi, maar moeten eerst maar waargemaakt worden.

Wat denken jullie van de verkiezingsuitslag..

Reacties

 1. Altijd beetje dubbel gevoel, voor ons is een rechtse regering best prettig, aangezien we inmiddels een beetje vermogen hebben opgebouwd. Maar aan de andere kant wil ik ook graag dat onze kleine nog gaat opgroeien op een wereld die milieu technisch niet helemaal omzeep geholpen is. En deze twee punten gaan niet altijd helemaal goed samen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik dus ook! Financieel gezien is een beetje een rechtse kant wel gunstig, maar ik zou wel graag zien dat de welvaart die in mijn beleving daarmee gestimuleerd kan worden, wordt ingezet voor bijvoorbeeld groene projecten. Je zou denken dat dat moet kunnen, maar blijkbaar is dat politiek gezien toch lastig.

   Verwijderen
  2. Stom eigenlijk he? Zeker omdat veel nieuwe milieu vriendelijke technieken en besparingen ook economisch heel goed mogelijk zijn. Om nog maar te zwijgen over de reductie van indirecte kosten (zoals vervuiling van water, storm schades, saneringen, productie niveau's van landbouwgrond, etc.) die je toch ook betaald via belastingen en premies. Helaas geen lange termijn visie met een regering die maximaal 4 jaar bestuurd....

   Verwijderen
 2. Voor ons ook gunstig, zou graag zien dat subsidies voor hybride auto,s ed. voor iedereen beschikbaar kwamen ipv alleen voor de happy few zoals in de afgelopen jaren. Nu is het woon -werkverkeer een zware financiele last voor ons en konden we in het verleden opdraaien voor de mensen die wel de subsidies kregen, terwijl we als we het konden betalen graag een milieu vriendelijke auto zouden rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kun je ook omdenken:
   We dragen allemaal middels subsidies bij aan milieuvriendelijkere auto's. Zij die de middelen hebben nemen vervolgens de extra kosten voor hun rekening van aanschaf.

   Uiteindelijk gaat het om de totale hoeveelheid elektrische auto's, niet om de vraag of je er zelf een op de stoep hebt staan. Althans niet zo lang de aanschafprijs nog veel hoger ligt dan bij een brandstofauto.

   Verwijderen
 3. Ja, daat zit wat in qua voordeel voor het milieu. Maar waar ik moeite mee had, was het feit dat bijvoorbeeld veel lease rijders praktisch voor niets met hun auto konden rijden , terwijl ze gebruik maakten van dezelfde wegen en vaak hogere inkomens hebben. Tegelijkertijd werd de gewone automobilist met een gemiddeld inkomen extra zwaar belast middels belastingen, accijnzen etc. Graag dan subsidies voor iedereen en niet de rekening eenzijdig bij bepaalde groepen neerleggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…