donderdag 16 maart 2017

verkiezingsuitslag

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de uitgebreide reacties op het blog van gisteren over de schoolkeuze, daar hebben we echt wel wat aan.

De uitslagen op het moment van schrijven zijn nog niet definitief bekend, maar het lijkt erop dat een centrumrechtse coalitie de meest logische optie wordt. Ik ben daar niet per se een grote fan van, (heb ook niet op die partijen gestemd) maar ik heb er ook geen grote problemen mee.

Ik ben heel benieuwd wat een nieuwe coalitie gaat brengen op financieek gebied. De gouden bergen die beloofd klinken mooi, maar moeten eerst maar waargemaakt worden.

Wat denken jullie van de verkiezingsuitslag..

6 opmerkingen:

 1. Altijd beetje dubbel gevoel, voor ons is een rechtse regering best prettig, aangezien we inmiddels een beetje vermogen hebben opgebouwd. Maar aan de andere kant wil ik ook graag dat onze kleine nog gaat opgroeien op een wereld die milieu technisch niet helemaal omzeep geholpen is. En deze twee punten gaan niet altijd helemaal goed samen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik dus ook! Financieel gezien is een beetje een rechtse kant wel gunstig, maar ik zou wel graag zien dat de welvaart die in mijn beleving daarmee gestimuleerd kan worden, wordt ingezet voor bijvoorbeeld groene projecten. Je zou denken dat dat moet kunnen, maar blijkbaar is dat politiek gezien toch lastig.

   Verwijderen
  2. Stom eigenlijk he? Zeker omdat veel nieuwe milieu vriendelijke technieken en besparingen ook economisch heel goed mogelijk zijn. Om nog maar te zwijgen over de reductie van indirecte kosten (zoals vervuiling van water, storm schades, saneringen, productie niveau's van landbouwgrond, etc.) die je toch ook betaald via belastingen en premies. Helaas geen lange termijn visie met een regering die maximaal 4 jaar bestuurd....

   Verwijderen
 2. Voor ons ook gunstig, zou graag zien dat subsidies voor hybride auto,s ed. voor iedereen beschikbaar kwamen ipv alleen voor de happy few zoals in de afgelopen jaren. Nu is het woon -werkverkeer een zware financiele last voor ons en konden we in het verleden opdraaien voor de mensen die wel de subsidies kregen, terwijl we als we het konden betalen graag een milieu vriendelijke auto zouden rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kun je ook omdenken:
   We dragen allemaal middels subsidies bij aan milieuvriendelijkere auto's. Zij die de middelen hebben nemen vervolgens de extra kosten voor hun rekening van aanschaf.

   Uiteindelijk gaat het om de totale hoeveelheid elektrische auto's, niet om de vraag of je er zelf een op de stoep hebt staan. Althans niet zo lang de aanschafprijs nog veel hoger ligt dan bij een brandstofauto.

   Verwijderen
 3. Ja, daat zit wat in qua voordeel voor het milieu. Maar waar ik moeite mee had, was het feit dat bijvoorbeeld veel lease rijders praktisch voor niets met hun auto konden rijden , terwijl ze gebruik maakten van dezelfde wegen en vaak hogere inkomens hebben. Tegelijkertijd werd de gewone automobilist met een gemiddeld inkomen extra zwaar belast middels belastingen, accijnzen etc. Graag dan subsidies voor iedereen en niet de rekening eenzijdig bij bepaalde groepen neerleggen.

  BeantwoordenVerwijderen