Doorgaan naar hoofdcontent

verkiezingsuitslag

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de uitgebreide reacties op het blog van gisteren over de schoolkeuze, daar hebben we echt wel wat aan.

De uitslagen op het moment van schrijven zijn nog niet definitief bekend, maar het lijkt erop dat een centrumrechtse coalitie de meest logische optie wordt. Ik ben daar niet per se een grote fan van, (heb ook niet op die partijen gestemd) maar ik heb er ook geen grote problemen mee.

Ik ben heel benieuwd wat een nieuwe coalitie gaat brengen op financieek gebied. De gouden bergen die beloofd klinken mooi, maar moeten eerst maar waargemaakt worden.

Wat denken jullie van de verkiezingsuitslag..

Reacties

 1. Altijd beetje dubbel gevoel, voor ons is een rechtse regering best prettig, aangezien we inmiddels een beetje vermogen hebben opgebouwd. Maar aan de andere kant wil ik ook graag dat onze kleine nog gaat opgroeien op een wereld die milieu technisch niet helemaal omzeep geholpen is. En deze twee punten gaan niet altijd helemaal goed samen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik dus ook! Financieel gezien is een beetje een rechtse kant wel gunstig, maar ik zou wel graag zien dat de welvaart die in mijn beleving daarmee gestimuleerd kan worden, wordt ingezet voor bijvoorbeeld groene projecten. Je zou denken dat dat moet kunnen, maar blijkbaar is dat politiek gezien toch lastig.

   Verwijderen
  2. Stom eigenlijk he? Zeker omdat veel nieuwe milieu vriendelijke technieken en besparingen ook economisch heel goed mogelijk zijn. Om nog maar te zwijgen over de reductie van indirecte kosten (zoals vervuiling van water, storm schades, saneringen, productie niveau's van landbouwgrond, etc.) die je toch ook betaald via belastingen en premies. Helaas geen lange termijn visie met een regering die maximaal 4 jaar bestuurd....

   Verwijderen
 2. Voor ons ook gunstig, zou graag zien dat subsidies voor hybride auto,s ed. voor iedereen beschikbaar kwamen ipv alleen voor de happy few zoals in de afgelopen jaren. Nu is het woon -werkverkeer een zware financiele last voor ons en konden we in het verleden opdraaien voor de mensen die wel de subsidies kregen, terwijl we als we het konden betalen graag een milieu vriendelijke auto zouden rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kun je ook omdenken:
   We dragen allemaal middels subsidies bij aan milieuvriendelijkere auto's. Zij die de middelen hebben nemen vervolgens de extra kosten voor hun rekening van aanschaf.

   Uiteindelijk gaat het om de totale hoeveelheid elektrische auto's, niet om de vraag of je er zelf een op de stoep hebt staan. Althans niet zo lang de aanschafprijs nog veel hoger ligt dan bij een brandstofauto.

   Verwijderen
 3. Ja, daat zit wat in qua voordeel voor het milieu. Maar waar ik moeite mee had, was het feit dat bijvoorbeeld veel lease rijders praktisch voor niets met hun auto konden rijden , terwijl ze gebruik maakten van dezelfde wegen en vaak hogere inkomens hebben. Tegelijkertijd werd de gewone automobilist met een gemiddeld inkomen extra zwaar belast middels belastingen, accijnzen etc. Graag dan subsidies voor iedereen en niet de rekening eenzijdig bij bepaalde groepen neerleggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen

Begin december schreef ik over het narekenen van onze annuïteiten hypotheek. Daar bood ik aan  om een tutorial te maken hoe je zelf kunt uitrekenen wat je maandlasten worden als je bijvoorbeeld een nieuwe hypotheek afsluit of een hypotheekdeel om wilt zetten naar een annuïteiten hypotheek. Ik zou ook wel een excel bestand willen klaarzetten die je zou kunnen downloaden, maar ik heb nog niet uitgevonden hoe ik dat doe in blogger, zonder mijn privédropbox open te zetten. Tips zijn daarvoor meer dan welkom. Waarschuwing: door de vele screenshots is dit best een lange blog geworden. Maar terug naar het onderwerp van deze blogpost, we gaan in excel een annuïtaire hypotheek bouwen.  Eerst maar eens de uitgangspunten van deze fictieve hypotheek: Startlening: €200.000 Hypotheekrente: 2% Looptijd 30 jaar De basis We beginnen met deze gegevens in te vullen. Zoals je misschien ziet heb ik de looptijd van de hypotheek in maanden gezet in plaats van in jaren. Dit kom