Doorgaan naar hoofdcontent

Crowdfund accounts aangemaakt

Bespaarbalans heeft al een aantal blogs gewijd aan hoe zijn aan crowdfunding zijn begonnen. Dat heeft ons ook getriggerd om daar eens in te duiken. We zijn tot nu toe op twee platforms uitgekomen die ons interssant lijken en we hebben ons daar dan ook aangemeld.

De eerste is Horeca crowdfunding Nederland. Zoals de naam al zegt kun je daar investeren in horeca, zowel in nieuwe formules als in de uitbreiding van bestaande formules. Bespaarbalans heeft daar als ik het goed onthouden heb twee investeringen lopen. De bedragen waarmee je kunt investeren zijn lekker laag, €250 minimaal, dus de drempel om te investeren is niet heel hoog.

Daarnaast hebben we ons ook aangemeld bij duurzaaminvesteren.nl. Die hadden we al langer in het vizier, maar ons nu pas aangemeld. Daar kun je investeren in duurzame projecten als bijvoorbeeld zonnepanelen, windmolenparken of elektrische auto's. Nadeel van deze site is dat het minimale investeringsbedrag de laatste projecten voor ons te hoog is. Daar werd namelijk om minimaal €1.000 gevraagd. Ook vind ik de afhandelingskosten aan de hoge kant, waardoor het rendement op projecten met een korte looptijd veel lager is dan waarmee ze je lokken.

We hebben nu nog niet geïnvesteerd, maar houden het wel in de gaten.

Hebben jullie ervaring met crowdfunding en via welke platforms doen jullie dat? Of hebben jullie ervaring met de platforms hierboven?

Reacties

 1. Zeker, zie voor mijn ervaringen onder andere: http://linhypnaar0.blogspot.nl/2016/10/crownfunding-gaat-lekker.html

  http://linhypnaar0.blogspot.nl/2016/01/crowdfunding-nogmaals-verdubbeld.html

  http://linhypnaar0.blogspot.nl/2015/07/wat-is-crowdfunden.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je verwijst naar mijn blog, zij het dat de link n naar een andere site verwijst. Maar dat terzijde :-)

  Inmiddels hebben wij drie investeringen gedaan via het door jou genoemde horeca crowdfunding plafform. Op een aparte pagina op mijn blog houd ik de voortgang bij.

  Het door jouw genoemde duurzaameheidsplatform heb ik ook bekeken. Ik liep tegen dezelfde punten aan die jij in jouw blog noemt. Voor ons vooralsnog geen optie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje en ik ga het gelijk aanpassen. Dat kan natuurlijk niet he?

   Verwijderen
 3. Ik doe niet mee aan crowdfunding. De risico's zijn hoog en ik stop mijn geld dan liever in de gegarandeerde winst van mijn hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je dit even laat weten. Ik ben er net in gedoken. Op zich heeft Mom4Life wel een punt trouwens, dus ik ben er ook nog niet helemaal uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf bij 2 verschillende platforms met crowfunding projecten lopen. Na een jaar zijn er bij 2 al betalingsachterstanden en worden ze binnenkort w.s. failliet verklaard.Ik ga hier niet meer voor, zou dan eerder gaan beleggen als ik nog geld beschikbaar had maar het liefst nog meer aflossen dan ik nu gedaan heb van de hypotheek. Dat levert gegarandeerd geld op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je kunt ook kijken bij zonnepanelendelen. Daar kun je instappen voor 25 euro.

  Nomoskar

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hypotheekproblemen 50-plussers?

In het AD stond vanmorgen artikel over de mogelijke gevaren voor 50-plussers met een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer hun hypotheek afloopt is het nog maar de vraag of ze weer een nieuwe hypotheek kunnen krijgen.

Meestal hebben deze 50-plussers wel een behoorlijke overwaarde op hun woning, maar als aan het einde van de lopende hypotheek niet het openstaande bedrag terugbetalen, en ze een nieuwe hypotheek willen afsluiten, wordt er niet zo zeer naar die overwaarde gekeken, maar naar het inkomen. En ook naar het inkomen na pensionering. En daar zit vaak de crux. Het uitgekeerde pensioen is vaak lager dan het inkomen uit werk was.

De meeste mensen met een aflossingsvrije hypotheek denken dat ze eenvoudig een nieuwe hypotheek zullen krijgen na afloop van de huidige. Dat blijkt dus niet zo eenvoudig te zijn. De Nederlandsche Bank schatte eerder al dat zo'n 200.000 50-plussers na afloop van de hypotheek in de problemen zouden komen.

Dit is de zoveelste waarschuwing aan mensen met ee…