maandag 31 oktober 2016

Crowdfund accounts aangemaakt

Bespaarbalans heeft al een aantal blogs gewijd aan hoe zijn aan crowdfunding zijn begonnen. Dat heeft ons ook getriggerd om daar eens in te duiken. We zijn tot nu toe op twee platforms uitgekomen die ons interssant lijken en we hebben ons daar dan ook aangemeld.

De eerste is Horeca crowdfunding Nederland. Zoals de naam al zegt kun je daar investeren in horeca, zowel in nieuwe formules als in de uitbreiding van bestaande formules. Bespaarbalans heeft daar als ik het goed onthouden heb twee investeringen lopen. De bedragen waarmee je kunt investeren zijn lekker laag, €250 minimaal, dus de drempel om te investeren is niet heel hoog.

Daarnaast hebben we ons ook aangemeld bij duurzaaminvesteren.nl. Die hadden we al langer in het vizier, maar ons nu pas aangemeld. Daar kun je investeren in duurzame projecten als bijvoorbeeld zonnepanelen, windmolenparken of elektrische auto's. Nadeel van deze site is dat het minimale investeringsbedrag de laatste projecten voor ons te hoog is. Daar werd namelijk om minimaal €1.000 gevraagd. Ook vind ik de afhandelingskosten aan de hoge kant, waardoor het rendement op projecten met een korte looptijd veel lager is dan waarmee ze je lokken.

We hebben nu nog niet geïnvesteerd, maar houden het wel in de gaten.

Hebben jullie ervaring met crowdfunding en via welke platforms doen jullie dat? Of hebben jullie ervaring met de platforms hierboven?

7 opmerkingen:

 1. Zeker, zie voor mijn ervaringen onder andere: http://linhypnaar0.blogspot.nl/2016/10/crownfunding-gaat-lekker.html

  http://linhypnaar0.blogspot.nl/2016/01/crowdfunding-nogmaals-verdubbeld.html

  http://linhypnaar0.blogspot.nl/2015/07/wat-is-crowdfunden.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je verwijst naar mijn blog, zij het dat de link n naar een andere site verwijst. Maar dat terzijde :-)

  Inmiddels hebben wij drie investeringen gedaan via het door jou genoemde horeca crowdfunding plafform. Op een aparte pagina op mijn blog houd ik de voortgang bij.

  Het door jouw genoemde duurzaameheidsplatform heb ik ook bekeken. Ik liep tegen dezelfde punten aan die jij in jouw blog noemt. Voor ons vooralsnog geen optie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankje en ik ga het gelijk aanpassen. Dat kan natuurlijk niet he?

   Verwijderen
 3. Ik doe niet mee aan crowdfunding. De risico's zijn hoog en ik stop mijn geld dan liever in de gegarandeerde winst van mijn hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je dit even laat weten. Ik ben er net in gedoken. Op zich heeft Mom4Life wel een punt trouwens, dus ik ben er ook nog niet helemaal uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf bij 2 verschillende platforms met crowfunding projecten lopen. Na een jaar zijn er bij 2 al betalingsachterstanden en worden ze binnenkort w.s. failliet verklaard.Ik ga hier niet meer voor, zou dan eerder gaan beleggen als ik nog geld beschikbaar had maar het liefst nog meer aflossen dan ik nu gedaan heb van de hypotheek. Dat levert gegarandeerd geld op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je kunt ook kijken bij zonnepanelendelen. Daar kun je instappen voor 25 euro.

  Nomoskar

  BeantwoordenVerwijderen