Doorgaan naar hoofdcontent

Budgetkeuze: Sneakers van de Lidl

Dit weekend zagen we in de folder van de Lidl heren sneakers staan. Nu draagt M regelmatig sneakers in zijn vrije tijd, en ook wel naar werk, maar meestal zijn dat wel merkschoenen. Dan praat je al gauw over €70-€120 per paar.

De sneakers in de folder waren slechts €14,99. Daar kun je je dus niet echt een buil aan vallen. Maandagochtend voor werk is M meteen naar de lokale Lidl gegaan om te kijken of de schoenen er in het echt ook degelijk en toonbaar uitzagen. Dat was het geval. Hij heeft gelijk 2 paar kocht, blauwe en bruine.

Van echt testen is nog geen sprake, maar M heeft op één paar een stukje gelopen maandag. Dat viel niets tegen. De schoenen zijn lekker licht, rollen goed af en geven ook genoeg stevigheid. M gaat ze de komende tijd veel gebruiken en er gaat ook één paar mee op vakantie. Dan zal er genoeg mee gelopen worden om een goed beeld te krijgen hoe degelijk de schoenen zijn.

Maar voor de mannelijke lezers die nog op zoek zijn naar een koopje, is dit een mooie tip. De aanbieding is gisteren ingegaan, dus wacht niet te lang.

Kopen jullie wel eens dit soort dingen bij een "budgetwinkel"?

Reacties

 1. Ja hoor, kleren, slippers, ondergoed en pyama's. allemaal van diezelfde winkel. Gelijk = meteen. Sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee man gaat zeker geen schoenen kopen bij een supermarkt. Ik heb er zelf minder moeite mee.
  Man heeft voor zijn werk twee paar nette schoenen van Geox en die bestelde hij via internet met flink wat korting. Voor de vrije tijd heeft hij nikes en birkies.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook schoenen van de Lidl gekocht, 1x a 12,95, zagen er leuk uit maar ik zweette er te veel in. Ander heb ik nog steeds, lopen heerlijk en super licht. Niet erg trendy maar zitten erg lekker. Koste ook 12,95.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sneakers en schoenen zal ik nooit bij dergelijke zaken kopen. Mijn voeten en mijn rug zijn mij te lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schoenen niet, maar wel hardloopkleding. Die koop ik graag bij de Lidl. Ik ben benieuwd hoe de schoenen bevallen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nee, schoenen geef ik graag wat meer geld aan uit. Goedkoop is duurkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik koop schoenen nooit in dergelijke winkels omdat ik twijfel aan de kwaliteit van het schoeisel. 14.99 euro is heel weinig geld voor een sneaker maar welke kwaliteit heb je dan vast ? Er zal wel bespaard zijn op de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. Schoen heeft wellicht ook geen goed steunend voetbed. Voor de prijs van 14.99 euro heb je in een schoenwinkel amper een paar pantoffels.... Ik vermoed dat dergelijk goedkope schoenen na een paar maanden intensief gebruik, versleten zijn en vervangen moeten worden. Wij kopen liever duurdere schoenen die dan ook een paar jaar kunnen gebruikt worden. Wij kopen merkschoenen maar proberen de aankoop altijd te mikken in de soldenperiode .

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.