Doorgaan naar hoofdcontent

Budgetkeuze: Sneakers van de Lidl

Dit weekend zagen we in de folder van de Lidl heren sneakers staan. Nu draagt M regelmatig sneakers in zijn vrije tijd, en ook wel naar werk, maar meestal zijn dat wel merkschoenen. Dan praat je al gauw over €70-€120 per paar.

De sneakers in de folder waren slechts €14,99. Daar kun je je dus niet echt een buil aan vallen. Maandagochtend voor werk is M meteen naar de lokale Lidl gegaan om te kijken of de schoenen er in het echt ook degelijk en toonbaar uitzagen. Dat was het geval. Hij heeft gelijk 2 paar kocht, blauwe en bruine.

Van echt testen is nog geen sprake, maar M heeft op één paar een stukje gelopen maandag. Dat viel niets tegen. De schoenen zijn lekker licht, rollen goed af en geven ook genoeg stevigheid. M gaat ze de komende tijd veel gebruiken en er gaat ook één paar mee op vakantie. Dan zal er genoeg mee gelopen worden om een goed beeld te krijgen hoe degelijk de schoenen zijn.

Maar voor de mannelijke lezers die nog op zoek zijn naar een koopje, is dit een mooie tip. De aanbieding is gisteren ingegaan, dus wacht niet te lang.

Kopen jullie wel eens dit soort dingen bij een "budgetwinkel"?

Reacties

 1. Ja hoor, kleren, slippers, ondergoed en pyama's. allemaal van diezelfde winkel. Gelijk = meteen. Sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee man gaat zeker geen schoenen kopen bij een supermarkt. Ik heb er zelf minder moeite mee.
  Man heeft voor zijn werk twee paar nette schoenen van Geox en die bestelde hij via internet met flink wat korting. Voor de vrije tijd heeft hij nikes en birkies.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook schoenen van de Lidl gekocht, 1x a 12,95, zagen er leuk uit maar ik zweette er te veel in. Ander heb ik nog steeds, lopen heerlijk en super licht. Niet erg trendy maar zitten erg lekker. Koste ook 12,95.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sneakers en schoenen zal ik nooit bij dergelijke zaken kopen. Mijn voeten en mijn rug zijn mij te lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schoenen niet, maar wel hardloopkleding. Die koop ik graag bij de Lidl. Ik ben benieuwd hoe de schoenen bevallen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nee, schoenen geef ik graag wat meer geld aan uit. Goedkoop is duurkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik koop schoenen nooit in dergelijke winkels omdat ik twijfel aan de kwaliteit van het schoeisel. 14.99 euro is heel weinig geld voor een sneaker maar welke kwaliteit heb je dan vast ? Er zal wel bespaard zijn op de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. Schoen heeft wellicht ook geen goed steunend voetbed. Voor de prijs van 14.99 euro heb je in een schoenwinkel amper een paar pantoffels.... Ik vermoed dat dergelijk goedkope schoenen na een paar maanden intensief gebruik, versleten zijn en vervangen moeten worden. Wij kopen liever duurdere schoenen die dan ook een paar jaar kunnen gebruikt worden. Wij kopen merkschoenen maar proberen de aankoop altijd te mikken in de soldenperiode .

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hypotheekproblemen 50-plussers?

In het AD stond vanmorgen artikel over de mogelijke gevaren voor 50-plussers met een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer hun hypotheek afloopt is het nog maar de vraag of ze weer een nieuwe hypotheek kunnen krijgen.

Meestal hebben deze 50-plussers wel een behoorlijke overwaarde op hun woning, maar als aan het einde van de lopende hypotheek niet het openstaande bedrag terugbetalen, en ze een nieuwe hypotheek willen afsluiten, wordt er niet zo zeer naar die overwaarde gekeken, maar naar het inkomen. En ook naar het inkomen na pensionering. En daar zit vaak de crux. Het uitgekeerde pensioen is vaak lager dan het inkomen uit werk was.

De meeste mensen met een aflossingsvrije hypotheek denken dat ze eenvoudig een nieuwe hypotheek zullen krijgen na afloop van de huidige. Dat blijkt dus niet zo eenvoudig te zijn. De Nederlandsche Bank schatte eerder al dat zo'n 200.000 50-plussers na afloop van de hypotheek in de problemen zouden komen.

Dit is de zoveelste waarschuwing aan mensen met ee…