Doorgaan naar hoofdcontent

Overstappen van energieleverancier

Begin deze maand schreef ik al dat we ons hadden aangemeld voor de collectieve inkoop van een energieleverancier via de Vereniging Eigen Huis (VEH).
Afgelopen maandag kregen we in de mailbox drie aanbiedingen op basis van ons verbruik. We kregen de beste aanbieding te zien voor een contract met 1 jaar vaste tarieven en de beste aanbieding voor een contract met 3 jaar vaste tarieven.

Voor het 1-jarige contract scoorde budget energie het laagst. Bij deze aanbieder besparen we ca. €350 per voor dat jaar.

Voor het 3-jarige contract scoorde de nederlandse energiemaatschappij het laagst. Dit was ruim €110 per maand duurder dan het 1-jarige contract.
Onze huidige  leverancier deed nog een tegenbod voor een 3-jarig contract en was daarbij €25 duurder per jaar dan de NEM.

Het 1-jarige contract is voor ons het meest aantrekkelijk. Dat houdt ons ook flexibel om in het vervolg weer eens te switchen.
Wel was daar nog het puntje dat we nog nooit van budget energie gehoord hadden. Voordat we daadwerkelijk de aanvraag gedaan hebben, hebben we daarom eerst nog even een kort zoektocht op google gedaan naar de ervaringen met budget energie. Over het algemeen waren die redelijk positief.

We hebben dus het 1-jarige contract gekozen. Nu is het wachten op de contractpapieren en dan zullen we eens kijken hoe snel de overstap gaat lukken. We houden jullie op de hoogte....

Hebben jullie ook mee gedaan met de gezamenlijke inkoop van VEH of zijn jullie recent nog overgestapt van energieleverancier? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Zeker ook naar de ervaringen met budget energie.

Reacties

 1. Veh is voor ons helaas nooit voordeliger. Ik zoek en vergelijk bij gaslicht.com. ook daar verschillen de acties per dag/week.dus dat hou ik altijd een tijdje in de gaten. Ik zou dat ook nog even checken als ik jou was! Nu kun zit je denk ik nog in de bedenktijd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. goede tip, dit weekend eens kijken. En anders voor volgend jaar... Ik zal hem onthouden

   Verwijderen
 2. Wij zijn verschillende keren mbv VEH overgestapt, maar de laatste keer heeft manlief zelf uitgezocht waar we het voordeligst af waren. Nu krijgen we ook een welkomstpremie. Ik ben het met Fleur eens. Al is het qua werk wel heel makkelijk via VEH.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij vergelijken elk jaar zelf de tarieven via Prizewise. Zoals Fleur al aangeeft, verschillende de acties frequent. Wij zijn in december weer overgestapt met een welkomstbonus van € 230,00, los van de voordeligere tarieven. Wij kiezen altijd voor maximaal 1 jaar. Voor langdrie contracten betaal je over het algemeen meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij switchen elk jaar. Via prisewize of gaslicht idd. Door de bonussen altijd de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meer door minder27 mei 2016 om 21:35

  Ik stap al vanaf de aller eerste keer dat het mogelijk was over.Natuurlijk moet je niet alleen naar de bonus die je krijg kijken maar naar de totale jaarprijs incl. bonus.
  Vaak krijg je bij de een een hogere bonus maar is de totale prijs van bonus plus jaarkosten bij de ander toch lager.(dan neem ik de de laagste totaal prijs.)
  Voor dit jaar is bonus 285 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij stappen jaarlijks over. Verleden ook budgetenergie gehad. Geen problemen mee gehad, tevreden hierover. Wij doen meestal met groepsveiling mee voor overstappen, maar kijk ook altijd via andere vegelijkingssites.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had vorig jaar budget energie, heel tevreden over. In december liep ons jaarcontract af en bleek greenchoice voordeliger. Wij nemen telkens een 1 jarig contract en stappen elk jaar over. Het kan blijkbaar telkens voordeliger.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…