vrijdag 27 mei 2016

Overstappen van energieleverancier

Begin deze maand schreef ik al dat we ons hadden aangemeld voor de collectieve inkoop van een energieleverancier via de Vereniging Eigen Huis (VEH).
Afgelopen maandag kregen we in de mailbox drie aanbiedingen op basis van ons verbruik. We kregen de beste aanbieding te zien voor een contract met 1 jaar vaste tarieven en de beste aanbieding voor een contract met 3 jaar vaste tarieven.

Voor het 1-jarige contract scoorde budget energie het laagst. Bij deze aanbieder besparen we ca. €350 per voor dat jaar.

Voor het 3-jarige contract scoorde de nederlandse energiemaatschappij het laagst. Dit was ruim €110 per maand duurder dan het 1-jarige contract.
Onze huidige  leverancier deed nog een tegenbod voor een 3-jarig contract en was daarbij €25 duurder per jaar dan de NEM.

Het 1-jarige contract is voor ons het meest aantrekkelijk. Dat houdt ons ook flexibel om in het vervolg weer eens te switchen.
Wel was daar nog het puntje dat we nog nooit van budget energie gehoord hadden. Voordat we daadwerkelijk de aanvraag gedaan hebben, hebben we daarom eerst nog even een kort zoektocht op google gedaan naar de ervaringen met budget energie. Over het algemeen waren die redelijk positief.

We hebben dus het 1-jarige contract gekozen. Nu is het wachten op de contractpapieren en dan zullen we eens kijken hoe snel de overstap gaat lukken. We houden jullie op de hoogte....

Hebben jullie ook mee gedaan met de gezamenlijke inkoop van VEH of zijn jullie recent nog overgestapt van energieleverancier? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Zeker ook naar de ervaringen met budget energie.

8 opmerkingen:

 1. Veh is voor ons helaas nooit voordeliger. Ik zoek en vergelijk bij gaslicht.com. ook daar verschillen de acties per dag/week.dus dat hou ik altijd een tijdje in de gaten. Ik zou dat ook nog even checken als ik jou was! Nu kun zit je denk ik nog in de bedenktijd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. goede tip, dit weekend eens kijken. En anders voor volgend jaar... Ik zal hem onthouden

   Verwijderen
 2. Wij zijn verschillende keren mbv VEH overgestapt, maar de laatste keer heeft manlief zelf uitgezocht waar we het voordeligst af waren. Nu krijgen we ook een welkomstpremie. Ik ben het met Fleur eens. Al is het qua werk wel heel makkelijk via VEH.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij vergelijken elk jaar zelf de tarieven via Prizewise. Zoals Fleur al aangeeft, verschillende de acties frequent. Wij zijn in december weer overgestapt met een welkomstbonus van € 230,00, los van de voordeligere tarieven. Wij kiezen altijd voor maximaal 1 jaar. Voor langdrie contracten betaal je over het algemeen meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij switchen elk jaar. Via prisewize of gaslicht idd. Door de bonussen altijd de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meer door minder27 mei 2016 om 21:35

  Ik stap al vanaf de aller eerste keer dat het mogelijk was over.Natuurlijk moet je niet alleen naar de bonus die je krijg kijken maar naar de totale jaarprijs incl. bonus.
  Vaak krijg je bij de een een hogere bonus maar is de totale prijs van bonus plus jaarkosten bij de ander toch lager.(dan neem ik de de laagste totaal prijs.)
  Voor dit jaar is bonus 285 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij stappen jaarlijks over. Verleden ook budgetenergie gehad. Geen problemen mee gehad, tevreden hierover. Wij doen meestal met groepsveiling mee voor overstappen, maar kijk ook altijd via andere vegelijkingssites.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had vorig jaar budget energie, heel tevreden over. In december liep ons jaarcontract af en bleek greenchoice voordeliger. Wij nemen telkens een 1 jarig contract en stappen elk jaar over. Het kan blijkbaar telkens voordeliger.

  BeantwoordenVerwijderen