zondag 22 mei 2016

De bomen groeien weer tot in de hemel...

... op de huizenmarkt. Tenminste, als de verwachtingen van de economen van de Rabobank uitkomen.

In hun kwartaalbericht woningmarkt geven zij aan dat de huizenprijzen dit jaar tussen de 3,5% en 5,5% zullen stijgen en volgend jaar zelfs 5-7%!!!! Tot nu toe is de prijsstijging slechts 4,2% ten opzichte van een jaar geleden.

Door de laag blijvende rente, een hogere werkgelegenheid en meer vertrouwen zal de stijging in verkopen volgens de Rabobank volgend jaar dus doorzetten.
Dat klinkt helemaal geweldig, zeker als je van plan bent je huis te verkopen. Het klinkt zelfs een beetje te mooi om waar te zijn in mijn ogen. En meestal is dat dan ook zo... Zou dit de laatste opleving zijn voor de echte crash, zoals in het boek "deflatie in aantocht" wordt verwacht?


3 opmerkingen:

  1. Ons huis staat inmiddels 2 maanden te koop zonder een koper te hebben. gelukkig laatste wk weer 2 bezichtigingen. Dat het stijgt is voor mijn eigen situatie alleen maar gunstig en besef daar mee dat wij zelf ook inmiddels meer voor iets kleiners zullen moeten betalen als er voor en dat de waarde zeker zal inklappen. Maar goed als je van plan bent om toch ook weer volledig te gaan aflossen dan lijkt mij nu duurder kopen met lage rente net zoveel als minder duur met wat hogere rente. Persoonlijk geef ik dan nog even de voorkeur aan de eerste omdat je sowieso met lagere rente zit. En dat er dan later weer een bubbel barst moet mij niet echt veel uitmaken.

    Zelf denk ik ook dat de prijzen zullen stagneren en zelfs dalen maar vooral al die nieuwe woonvormen doorbarsten met alternatieven om goedkoper te wonen. Daar gaat het allemaal wel naar toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ons huis (hogere prijsklasse) recent binnen een week verkocht voor meer dan de vraagprijs. Leuk hoor die voorspellingen, je zou kunnen denken volgend jaar hadden we nóg meer kunnen vragen, maar ik ben toch blij dat we het NU kwijt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen