Doorgaan naar hoofdcontent

Weer een extra aflossing op de restschuld

Vandaag hebben we weer een extra aflossing gedaan. Na de grote aflossing van vorige maand op de restschuld en ons herziene doel om deze schuld voor het eind van dit jaar geheel afgelost te hebben, hebben we ook vandaag hier weer op afgelost.

We hebben een extra aflossing gedaan van €350. Naast de reguliere annuïtaire aflossing komt dit neer op een afname van de restschuld van ruim €470. De schuld komt hiermee op ongeveer €6.300. We hebben dan 55% afgelost van deze schuld in een half jaar tijd.

Naast deze aflossingen zal deze maand ons hypotheekbedrag met €102 zakken door de reguliere aflossing op de annuïteitenhypotheek. En zal de spaarpolis van de spaarhypotheek weer met €200 groeien.

Met de aflossingsvrije hypotheek gebeurt helemaal niets deze maand.

Onze totale zichtbare schuld zal deze maand dus met ruim €500 afnemen en wanneer het gespaarde bedrag in de spaarpolis wordt meegerekend wordt de schuld zelfs ruim €700 minder.
En wat maandlasten betreft, de maandelijkse annuïteit voor de restschuld daalt door deze extra aflossing met bijna €7. Dat bedrag zal worden gestort op de aparte aflossingsspaarrekening.

Nog een leuk feitje. Deze maand zijn de nog openstaande hypotheekschuld en de restschuld samen voor het eerst lager dan alleen de hypotheek toen we die afsloten.

Hebben jullie al mijlpalen bereikt?


Reacties

  1. Goed bezig. Gaat lekker zo bij jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De hypotheekschuld is op dit moment nog ruim 6000 euro. We kregen een paar weken geleden een nieuw aanbod om de rente vast te stellen, voor de laatste 3 jaar. We hebben besloten om de spaarhypotheek nu af te lossen, kan zonder kosten. We houden dan nog wel een aardig bedrag op de spaarrekening over. En gaan dan het maandelijkse hypotheek bedrag ook weer naar de spaarrekening doen. Dus over 2 maanden geen hypotheek meer, net op het moment dat mijn man met pensioen gaat. Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee, eigenlijk geen mijlpalen. We hopen dit jaar alsnog de 6000 euro te kunnen aflossen. Of dat haalbaar is weten wij even niet. De studiekosten van onze zoon beginnen (als hij slaagt) in september en de eerste maanden zijn dit stevige bedragen. Lukt het wel dan bedraagt die hypotheek nog 7.340 euro. 2017 kan dan ook 6.000 worden afgelost en de 1.340 officieel in 2018, maar we kijken of we dit ook volgend jaar afgelost krijgen. Dan is dat deel weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie gaan ook lekker snel, leuk om te lezen! stimuleert.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....