Doorgaan naar hoofdcontent

Minder betalen op betaalpakket

Een tijdje terug kondigde ABNAMRO aan dat ze de kosten voor het betaalpakket drastisch gingen verlagen. Nu weet ik niet wat ANAMRO onder drastisch verstaat, maar nu ik gisteren een mail kreeg wat het mij dan minder ging kosten, sprongen de tranen me in de ogen.

Of het nu van het lachen of het huilen was laat ik maar even in het midden. Maar de verlaging valt voor mij in ieder geval uit op wel 10 hele centen per maand.

Nou is het gezegde natuurlijk dat wie het kleine niet eert, het grote niet weerd is, maar als je iets aankondigt onder het mom van veel minder betalen, dan wekt dat bij mij de verwachting dat het wat meer is dan een dubbeltje.

Er is nog een goedkoper pakket zonder creditcard, die is wel een stuk goedkoper. En dan zou ik bijvoorbeeld een creditcard bij euroclix kunnen nemen. Daar zal ik binnenkort eens aan gaan rekenen.. De kosten die ik nu betaal zijn €3,15 en het goedkopere pakket is 1,40 per maand. Voor het verschil zou je wel een creditcard moeten kunnen krijgen lijkt me.

Misschien dat ik vanaf nu dit bedrag ook maar eens drastisch moet gaan aflossen. Een zien of ze dat leuk vinden... :)

Wat betalen jullie voor je betaalpakket bij de bank? En waar hebben jullie je creditcard vandaan?


Reacties

 1. Volgens mij betaal ik €1,80 voor mijn pakket. Mijn CC heb ik voor €15 via Euroclix. Eerste jaar gratis en je krijgt nog punten over je aankopen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent niet meer verplicht om bij de bank die je hypotheek verstrekt te blijven. Ik ben al jaren een blije gebruiker van ASN.
  De spaarrekening is alleen voor de vaste lasten. Voor onderhoud spaar ik bij Legio Lease en privé en vakanties bij Moneyou.
  Eigenlijk is het woord sparen idioot. Ik gebruik liever het woord reserveren.

  Creditcard bij Bijkorfcreditcard.nl Levert punten op bij de Bijenkorf. Is 12,50 per jaar en ik laat een sms sturen naar mijn mobiele telefoon als er een grote aankoop wordt gedaan. Een rustig gevoel. Kost ook iets, maar heb ik er graag voor over.
  Het aantal punten is drastisch verminderd. Ik denk er over om over te stappen naar een voordeliger.
  Ik reken maandelijks af, maar eigenlijk reken ik direct af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag overstappen van bank idd, maar dan raak je wel een eventuele korting kwijt die je hebt omdat je er ook je betaalrekening hebt.

   Ik weet niet precies wat wij voor betaalpakket betalen. Wel incl creditcard. Nodig voor vakanties, vliegreizen en werk-dingen.

   Verwijderen
 3. Wat wij betalen voor ons betaalpakket is niet representatief, omdat er personeelscondities op van toepassing zijn. Wij zitten bij dezelfde bank als jij, met creditkaart voor X. Y. heeft een creditkaart via Euroclix.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb geen credit kaart omdat ik gratis rekeningen heb ,wat voor mij meer dan voldoende is op dit moment

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekkere snuggere bank die ABN. Wel een brief en folder sturen dat de tarieven veranderen maar hoeveel ik ga betalen stond er niet bij... Gelukkig blijft het wat het was, gratis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.