Doorgaan naar hoofdcontent

Minder betalen op betaalpakket

Een tijdje terug kondigde ABNAMRO aan dat ze de kosten voor het betaalpakket drastisch gingen verlagen. Nu weet ik niet wat ANAMRO onder drastisch verstaat, maar nu ik gisteren een mail kreeg wat het mij dan minder ging kosten, sprongen de tranen me in de ogen.

Of het nu van het lachen of het huilen was laat ik maar even in het midden. Maar de verlaging valt voor mij in ieder geval uit op wel 10 hele centen per maand.

Nou is het gezegde natuurlijk dat wie het kleine niet eert, het grote niet weerd is, maar als je iets aankondigt onder het mom van veel minder betalen, dan wekt dat bij mij de verwachting dat het wat meer is dan een dubbeltje.

Er is nog een goedkoper pakket zonder creditcard, die is wel een stuk goedkoper. En dan zou ik bijvoorbeeld een creditcard bij euroclix kunnen nemen. Daar zal ik binnenkort eens aan gaan rekenen.. De kosten die ik nu betaal zijn €3,15 en het goedkopere pakket is 1,40 per maand. Voor het verschil zou je wel een creditcard moeten kunnen krijgen lijkt me.

Misschien dat ik vanaf nu dit bedrag ook maar eens drastisch moet gaan aflossen. Een zien of ze dat leuk vinden... :)

Wat betalen jullie voor je betaalpakket bij de bank? En waar hebben jullie je creditcard vandaan?


Reacties

 1. Volgens mij betaal ik €1,80 voor mijn pakket. Mijn CC heb ik voor €15 via Euroclix. Eerste jaar gratis en je krijgt nog punten over je aankopen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent niet meer verplicht om bij de bank die je hypotheek verstrekt te blijven. Ik ben al jaren een blije gebruiker van ASN.
  De spaarrekening is alleen voor de vaste lasten. Voor onderhoud spaar ik bij Legio Lease en privé en vakanties bij Moneyou.
  Eigenlijk is het woord sparen idioot. Ik gebruik liever het woord reserveren.

  Creditcard bij Bijkorfcreditcard.nl Levert punten op bij de Bijenkorf. Is 12,50 per jaar en ik laat een sms sturen naar mijn mobiele telefoon als er een grote aankoop wordt gedaan. Een rustig gevoel. Kost ook iets, maar heb ik er graag voor over.
  Het aantal punten is drastisch verminderd. Ik denk er over om over te stappen naar een voordeliger.
  Ik reken maandelijks af, maar eigenlijk reken ik direct af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je mag overstappen van bank idd, maar dan raak je wel een eventuele korting kwijt die je hebt omdat je er ook je betaalrekening hebt.

   Ik weet niet precies wat wij voor betaalpakket betalen. Wel incl creditcard. Nodig voor vakanties, vliegreizen en werk-dingen.

   Verwijderen
 3. Wat wij betalen voor ons betaalpakket is niet representatief, omdat er personeelscondities op van toepassing zijn. Wij zitten bij dezelfde bank als jij, met creditkaart voor X. Y. heeft een creditkaart via Euroclix.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb geen credit kaart omdat ik gratis rekeningen heb ,wat voor mij meer dan voldoende is op dit moment

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekkere snuggere bank die ABN. Wel een brief en folder sturen dat de tarieven veranderen maar hoeveel ik ga betalen stond er niet bij... Gelukkig blijft het wat het was, gratis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hypotheekproblemen 50-plussers?

In het AD stond vanmorgen artikel over de mogelijke gevaren voor 50-plussers met een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer hun hypotheek afloopt is het nog maar de vraag of ze weer een nieuwe hypotheek kunnen krijgen.

Meestal hebben deze 50-plussers wel een behoorlijke overwaarde op hun woning, maar als aan het einde van de lopende hypotheek niet het openstaande bedrag terugbetalen, en ze een nieuwe hypotheek willen afsluiten, wordt er niet zo zeer naar die overwaarde gekeken, maar naar het inkomen. En ook naar het inkomen na pensionering. En daar zit vaak de crux. Het uitgekeerde pensioen is vaak lager dan het inkomen uit werk was.

De meeste mensen met een aflossingsvrije hypotheek denken dat ze eenvoudig een nieuwe hypotheek zullen krijgen na afloop van de huidige. Dat blijkt dus niet zo eenvoudig te zijn. De Nederlandsche Bank schatte eerder al dat zo'n 200.000 50-plussers na afloop van de hypotheek in de problemen zouden komen.

Dit is de zoveelste waarschuwing aan mensen met ee…