Doorgaan naar hoofdcontent

Begroting maken: De tuin

Wij zijn van plan om in het Pinksterweekend de tuin groots aan te pakken. Sinds wij in oktober 2013 ons huis gekocht hebben, hebben we ons eerst gericht op het huis zelf.

Voordat we erin trokken hebben we een nieuwe keuken laten plaatsen en zelf de badkamer en de wc geheel vernieuwd.
Vorig jaar hebben we vervolgens de gehele buitenboel geschilderd en een nieuwe schutting in de achtertuin geplaatst. Deze was namelijk omgewaaid in een van de vele stormen.

Ook hadden we eigenlijk vorig jaar de tuin al willen doen, maar omdat we net het oude appartement verkocht hadden en er de nodige makelaarskosten betaald moesten worden, hebben we dat toen uitgesteld.
Maar nu gaat het er dan echt van komen. De tekening hadden we vorig jaar al gemaakt, en we wisten de hoeveelheden al. Wat hebben we dan nodig?


  • 10 m3 ophoogzand €250
  • 50 m2 tegels €575
  • 20 meter opsluitband €125
  • Tuinhuisje €1.000
  • Beplanting €200
  • Huur afvalcontainer €100

Eigen arbeid en hulp: een ritje naar de Chinees.

Totaal: €2.250

Dit bedrag gaan we uit de buffer betalen. Daar hadden we rekening mee gehouden. Dat betekent wel dat de buffer daarna weer aangevuld moet worden de rest van het jaar tot ons doel voor het einde van het jaar.

Vandaag zijn we ook daadwerkelijk naar de H.ornbach geweest om de tegels en de opsluitbanden te bestellen. De begroting kwam redelijk uit tot nu toe:

  • 3 pallets tegels: €587,15
  • Opsluitbanden: €72,15
Daarmee zitten we tot nu toe een paar tientjes onder budget. We hadden alleen geen rekening gehouden met €70 bezorgkosten, waardoor we uiteindelijk toch net boven budget uit komen. Maar ja voor dat geld wilden we niet zelf met 3 pallets gaan lopen sleuren..

Binnenkort zullen de foto's van de verbouwing wel op de blog verschijnen...

Reacties

  1. Klinkt als een goede investering, zodat je straks in de zomer lekker in de tuin kunt zitten. Ik ben benieuwd naar de foto's :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt het nu al, dus het is een beetje mosterd na de maaltijd, maar hier heb ik dat materiaal gewoon online besteld destijds. Vaak met gratis bezorging vanaf een bepaald bedrag en vele malen goedkoper dan de bouwmarkt. Ik heb even gekeken, maar voor bijvoorbeeld 20 meter opsluitbanden betaalde ik toen €46. Misschien een tip voor de volgende keer, of voor als je nog wat nodig hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dankje, ik hou het in het achterhoofd.. ik vond dit al niet heel duur :)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....