vrijdag 18 maart 2016

Zelf beleggen: Verkopen

Begin februari blogde ik dat ik voor het eerst aandelen gekocht had. En wat later dat ik de dividend ontvangen had.

Gisteren heb ik de aandelen weer verkocht. En met een mooie opbrengst.

Hoe werkt dat bij onze bank? Zodra je aandelen in je bezit hebt kun je een voorwaardelijke order opgeven. Dan worden de aandelen weer verkocht tegen de minimumprijs die je daarbij invult. Een order loopt niet oneindig door, maar tot het eind van de volgende maand.

Wat is nou het rendement dat we op de aandelen gemaakt hebben?


 • Aankoopbedrag €390
 • Verkoopbedrag €430
 • Uitgekeerd dividend €8,60
In totaal hebben de aandelen dus een winst van €48,60 opgeleverd. Op het aankoopbedrag is dat een rendement 12,5%. En dat in iets meer dan een maand tijd.

Dat de aandelen nu verkocht zijn komt nu goed uit. Doordat dit bedrag nu weer "vrij" is kunnen we de "schade" op de spaarrekening die ontstaan is door de extra aflossing op de restschuld weer een beetje te beperken.

5 opmerkingen:

 1. Leuk. Ik ben ook graag bezig met beleggen, maar de korte termijn die jij doet lijkt mij veel werk. Betaal je niet voor elke transactie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawel, die kosten heb ik meegenomen in de berekening. Op zich valt het mee. Maar ik wil eigenlijk overstappen op beleggingsfondsen dat spreidt het risico wat meer.
   Maar eenmalig een order opgeven met een bedrag en verder geen omkijken meer naar.. Dat valt dus best wel mee kwa veel werk..

   Verwijderen
 2. Leuk. Ik ben ook graag bezig met beleggen, maar de korte termijn die jij doet lijkt mij veel werk. Betaal je niet voor elke transactie?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga je binnenkort nog weer beleggen of was dit een experiment?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beide :) maar dan in beleggingsfondsen. Maar eerst de buffer op peil en de restschuld verder aflossen

   Verwijderen