Doorgaan naar hoofdcontent

Goede voornemens

Allereerst wil ik iedereen een heel gelukkig nieuwjaar wensen. Het is intussen al 3 januari, dus het kan nog net.

Dit is natuurlijk weer de periode van het jaar waarin (bijna) iedereen weer vol goede moed begint met goede voornemens. Ik (wij) zijn daarin niet anders. Ik heb daarom ook een klein waslijstje aan doelen voor mezelf opgesteld:Persoonlijk
 • 10 kilo afvallen
 • Autogebruik verminderen
 • 3x per week sporten
 • Ons positief door de operatie van onze jongste dochter heenslaan
Financieel
 • Buffer aanvullen tot minimaal 2 netto maandsalarissen van M
 • Voldoende reserveren om volgend jaar de zorgverzekering weer in 1x te betalen
 • Maandelijks een klein bedrag beleggen
 • Hypotheek en verzekeringen allemaal weer eens onder de loep nemen
Dit blog
 • Weer regelmatig(er) schrijven. Ik denk nu aan een minimum van 2x per week.

Reacties

 1. Beste wensen voor jullie!
  Leuk om weer wat te horen. Mooie ambities, zeker over 2x per week schrijven ;) Maar we lezen graag mee.
  Fijne dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. beste wensen! Fijn dat je weer de ambitie hebt om meer te schrijven. Persoonlijk zou ik de lat lager leggen (1 keer per week of 1 keer per twee weken), dan is de kans groter dat je het volhoudt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste wensen, en wat een mooi lijstje heb je gemaakt. Ik denk dat 1 punt belangrijker is dan alle andere bij elkaar: de laatste op persoonlijk gebied. Ik wens jullie veel sterkte rondom de operatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie voornemens en doelen, succes en laat 2019 een bevredigend en een mooi en uiteraard een gezond jaar wezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien kun je het autogebruik verminderen door in plaats van met de auto met de fiets te gaan? Zo pak je automatisch meer bewegen mee. Dus 2 voor de prijs van 1!

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij telt nu maar een doel en dat is jullie dochter.
  Heel veel sterkte om deze moeilijke periode door te komen.
  Doe een stapje naar voren, doe een stapje terug!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Grote uitgave(n)

Een tijdje terug schreef ik tussen neus en lippen door dat we een grote uitgave hadden gedaan. We hebben namelijk een nieuwe (tweedehands) auto gekocht. Daar is een heel denk- en afwegingsproces aan vooraf gegaan.

Zoals trouwe lezers van dit blog misschien wel weten vielen de onderhoudskosten aan onze vorige auto ons behoorlijk tegen. In die paar jaar tijd hebben we enkele duizenden euro's weggebracht naar onze dealer.

De laatste tijd maakte onze auto weer een raar geluid. Alsof er ergens bij een voorwiel wat aanliep. Dat werd steeds wat erger. Dat zou dus kosten met zich meebrengen.

Wel gingen we nog met onze intussen oude auto op vakantie. Daar hadden we ons jaarlijkse spelletje willen we binnenkort een nieuwe vouwwagen kopen of willen we gaan sparen voor een caravan?
Nadat we diverse medekampeerders met caravan zagen die heel makkelijk zich installeerden en weer vertrokken, besloten we (weer) eens een lijstje te maken van de voor- en nadelen van beide opties.

Dit keer viel ui…