Doorgaan naar hoofdcontent

Gebeld door de gemeente

Gisteren werd ik gebeld door iemand van onze gemeente. Gelukkig had ik geen overtreding begaan, had ik ook geen betalingsachterstand voor gemeentelijke heffingen (dat wist ik natuurlijk ook wel), maar had de gemeente een vraag voor mij.

Of ik alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft me wilde opgeven als stembureaulid voor de verkiezingen dit jaar. Vorig jaar had ik dat namelijk voor het eerst gedaan en dat vond ik eigenlijk best leuk om te doen.
De gemeente had me daarom al twee keer via de mail uitgenodigd, maar ik had nog niet de moeite genomen om me aan te melden. Of ik dat dan maar snel wilde doen. Alsjeblieft.

Ik heb me daarom aangemeld voor alledrie de verkiezingen die (vooralsnog) gepland staan in ons land. Op 20 maart zijn de verkiezingen voor de Waterschappen en ook voor de Provinciale Staten en op 23 mei mogen we stemmen voor het Europees Parlement.

Zijn jullie wel eens stembureaulid geweest?

Reacties

 1. Wat levert een dagje stembureaulid zijn op in jullie gemeente, en is dat met maaltijd of zonder? Is het de hele dag of een vroege en late zitting?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 100 euro bruto voor een dagdeel. zelf eten meenemen, maar er is wel genoeg te snacken...

   Verwijderen
  2. € 180 netto en eten/drinken verzorgd voor de hele dag.

   Verwijderen
  3. Zo, dan moet ik naar jouw gemeente verhuizen :)

   Verwijderen
 2. Ik ga stemmen tellen bij de verkiezingen. Dat levert me 40 euro op voor - in dit geval - schat ik niet meer dan 2/3 uur werk. Inclusief drinken en snacks. Ik vind het altijd wel gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog nooit gedaan, en met mijn jonge kinderen vind ik het niet echt handig. In de toekomst zou ik het best eens willen doen. Al is het maar voor de ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee. Misschien ooit wel. Zou nu opvang moeten regelen voor iegen kids en vrij nemen (onbetaald) van werk... Tja.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.