Doorgaan naar hoofdcontent

De kosten van zwemles

Komende week mag onze oudste dochter beginnen met zwemles. Na al best wel een tijdje op de wachtlijst gestaan te hebben kregen we afgelopen weekend bericht dat ze deze week mag beginnen.
Naast dat ze het wel erg leuk vindt, vindt ze het toch ook wel een beetje spannend, maar ze heeft er wel zin in om zaterdag dat water in te plonzen.

We konden bij het zwembad kiezen uit twee kostenstructuren. Eén waarbij je gewoon elke maand een (lager) bedrag betaalt net zo lang totdat ze haar diploma's heeft en één waarbij je maandelijks een hoger bedrag betaalt, maar waarbij je na 18 maanden niet meer hoeft te betalen.

Ik heb beide systemen eens naast elkaar gezet, natuurlijk in excel. Het blijkt dat wanneer onze dochter haar diploma's (A,B,C) binnen 22 maanden haalt we goedkoper uit zijn met het systeem waarbij we gedurende de hele tijd maandelijks betalen. Daarna wint het "18 maanden"-systeem het.

In totaal zal de zwemles zo maar eens €1.000 kunnen gaan kosten. Ik kan daarom best begrijpen dat dat voor veel ouders een moeilijk te behappen kostenpost is en dat er daarom (steeds) minder kinderen zijn die hun zwemdiploma's halen. Zeker nu de mogelijkheid van schoolzwemmen bijna overal is wegbezuinigd.



Wij hebben gekozen voor het systeem met dat we gewoon betalen voor de maanden dat ze les heeft. We gaan er dus van uit dat ze binnen die 22 maanden haar diploma's gehaald zal hebben.

Hebben jullie ervaring met zwemles van de kinderen en hoe lang deden zij erover?

Reacties

  1. Onze dochter is in juli 2017 begonnen en nu bezig met haar C diploma. Ik gok dat ze in maart/april haar diploma wel heeft. Wij betalen ong. 50 per maand voor een uur les. Als je het na rekent zijn wij ook €1000,00 euro kwijt nu ik het narekende maar het voelt niet zo..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onze dochter zwem over 3 weken af voor haar B diploma en is in mei 2017 begonnen. Dus een kleine 2 jaar voor A en B. Ze kon goed mee, maar wel 2x zomervakantie tussendoor gehad (in de maand betaalde we overigs niet). Toevallig van het weekend uitgerekend dat afkopen van de A en B lessen qua bedrag weinig uitmaakt met maandelijks betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier nog niet aan zwemles begonnen. Puur praktisch; dochter is 5,5 en een tenger meisje. Ze heeft haar handen vol aan school, komt hondsmoe thuis. Geen goed idee om na schooltijd nog te gaan zwemmen. Ik zie woensdagmiddag of vrijdag ook niet zitten, moet dan altijd met 3 kleintjes naar het zwembad, want ze is nog te klein om helemaal zelf weer aan te kleden na het zwemmen. We gaan nooit op vakantie en zwemmen dus ook nooit. Als ze wat ouder (en krachtiger) zijn, halen ze het gemiddeld eerder. Zelf heb ik jaren schoolzwemmen gehad (van slechte kwaliteit, niemand haalde een A-diploma, er werd 2x per jaar een B-diploma gehaald van de 50 kids ofzo) en had er een trauma van. Uiteindelijk pas met 10/11 jaar op zwemles gegaan en in een maand of 9 ABC gehaald. Geweldig goede herinneringen aan de oudere badmeester die vol geduld en wijsheid m'n zwemangst heeft weggenomen. Manlief haalde op nog oudere leeftijd zijn diploma's, maar kon al wel zwemmen doordat hij zichzelf had aangeleerd. Had wat moeite met het gat bij A, omdat hij met 1 duik steeds al voorbij dat gat was, hahaha ;), we hebben wel gelachen erom. Ik denk dat hij in 4 maanden ofzo alles had. Heeft ons zeker geen 1000 euro gekost. Hier op school is nog wel schoolzwemmen, voor iedere leerling 2 jaar of totdat ze een A-diploma hebben. Ik dacht groep 4/5. Bijdrage is 48 euro per jaar ;). Ik had inderdaad uitgerekend dat het zo'n 10% was van wat ik anders zou betalen. Als dit blijft bestaan wil ik haar óf op zwemles doen naast de schoolzwemlessen óf vrij met haar gaan zwemmen. Dan gaat het samen op en heeft ze het hopelijk in die 2 jaar. Of dat ik bijv. een half jaar voor die tijd begin. Hier halen wel veel kinderen met schoolzwemmen een diploma of zelfs meerdere diploma's. Succes met de zwemmerij :)!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier in het buitenbad krijgen kinderen smorgens voor schooltijd les, drie keer per week een half uur. Van zeven tot half acht, of van half acht tot acht uur. In één seizoen halen ze hun diploma. Ze beginnen in mei, zwemmen af in augustus. Ze mogen pas beginnen met zwemles als ze vijf zijn. Kost 125 euro én een seizoensabonnement a 56 euro(in de voorverkoop, dat betekent dat je een ochtendje in een lange rij staat, heel gezellig trouwens)dus samen 181 euro. Voor minima is er nog een mogelijkheid dat gemeente een deel van de kosten bijdraagt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik denk dat het best handig is om niet te vroeg te starten met zwemles en tevoren al even wat tijd te investeren in het "water vrij" maken van je kind.
    Mijn dochter startte twee maanden voor naar 6e verjaardag met zwemles, en een maand voor haar 6e verjaardag had ze haar B-diploma. Dat vond ik genoeg... Ze had een uur per week les en in de periode voor het afzwemmen, had ze een extra les per week ("diplomatraining").

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. (even uitleggen waarom ik het handig vond om niet te vroeg te starten met zwemles: zwemles is fysiek zwaar en ook nog eens best koud, en het is concentreren en leren in een omgeving die heel erg anders is dan wat ze gewend zijn. Ik had het altijd te doen met die huilende kleintjes van net vier jaar...)

      Verwijderen
    2. Ik begrijp je redenering. Onze dochter is eigenlijk haar hele leven al watervrij. Dat heeft er denk ik ook mee te maken dat wij allebei een zwemachtergrond hebben en zelf dus ook niet angstig voor haar waren rond het zwembad.
      Met 1 jaar, nog voor ze kon lopen, sprong ze al zelf zittend vanaf de badrand het zwembad in op vakantie.
      Op het watervrije hoeven we dus niet meer te wachten, eerder moeten we haar afremmen om niet zo het bad in te springen zonder bandjes. Dan is een diploma best handig...
      Zelf ben ik vroeger ook met 4 jaar begonnen met zwemles en heel snel toen mijn A en B gehaald. Ik had toen wel 2x per week les.

      Verwijderen
    3. Heeft je dochter dan in 1 maand haar A + B gehaald? (2 maanden voor haar 6e verjaardag gestart en 1 maand voor haar verjaardag B in the pocket; ik neem aan dat ze A ook moest halen).

      Verwijderen
  6. Kijk naar je kind. Omdat ons kind graag op avontuur gaat in de waterrijke omgeving is hij meteen toen hij 4 werd op zwemles gegaan. En dan duurt het langer. Gemiddeld in het zwembad hier duurt het hier 1,5 tot 2,5 jaar voordat ze A hebben. Grote groepen van circa 12 kinderen dragen hier zeker aan bij. Ik heb abc afgekocht voor 750,00 met een actie. Dat gaat dus zeker lonen. Mijn dochter heeft ruim 2,5 jaar over AB gedaan en andere zoon in ander zwembad, waarin de groepsgrootte maar 8 kinderen waren had AB in 1,5 jaar. Beide zijn met 5 jaar begonnen. Vooral schoolslag is met 4 lastig.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klinkt wel duur! Bij ons wat hele pakket AB incl diplomagarantie (en ongeacht hoeveel lessen €680. Wat ik nog duur vond, bij mijn dochter 5 jaar geleden kon ik nog per maand betalen. Zij begon op haar 6e en had binnen 11 maanden 3 zwemdiploma's.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. (die 680 heb ik dus onlangs betaald voor mijn zoontje van 5. ) Gemiddeld doet een kind geloof ik 15 maanden over A, daarna is B nog ca 10 weken en C ook nog 10 ongeveer. Als je naast de zwemles nog oefent in het weekend en je kind heeft lef en is sportief, dan kun je het veel sneller dan 22 mnd gedaan hebben, dus slim dat jullie kiezen voor de optie om maandelijks te betalen.
    Overigens vind ik het nadeel van snel je diploma's halen en daarna geen zwemles meer hebben, dat je kind ook haar techniek weer kwijt kan raken. Die grote van mij kan nu bijv al niet meer duiken of borstcrawlen omdat ze het nooit meer oefent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eens dat je het na het behalen van de diploma's moet blijven onderhouden..

      Verwijderen
  9. Onze dochter was geen held in het water. En we zagen het absoluut niet zitten om haar in een groep zwemmen te leren. Bij ons was de mogelijkheid om individueel te lessen. Voor 900 euro hebben we diploma A afgekocht. Ze was 5 toen ze begon en 6 toen ze A had. Ze heeft het in 11 maanden gedaan. Daarna gaf de meester aan dat ze beter even kon wachten met haar B, omdat ze niet de kracht had om onder water te zwemmen en dus zijn we nu een jaar gestopt. Binnenkort begint ze met haar B. Wel in een groep. We zijn blij dat we A zo hebben gedaan, we merken dat ze een goede basis heeft!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Niet goedkoop maar wel erg belangrijk vind ik. En elk kindje neemt daar zijn of haar eigen tijd voor op zijn of haar manier. Dat is het belangrijkste! ze moeten er lol in hebben en houden.

    Heb zelf nog geen kinderen maar mijn nichtje is net 5,5.

    Die is eind November gestart, en heeft afgelopen weekend haar 10e les gehad. In het bad ter voorbereiding op het afzwemmen voor diploma A. Dus vollop aan het zwemen met kleren aan.
    Erg snel, maar kan ook gewoon nog even duren alhoewel haar badmeester dat niet denkt.
    Ik was vorige week zelf mee en toen zaten de meeste kindjes tussen de 20 en 30 lessen, maar allemaal lette ze nog even goed op en hadden ze evenveel plezier leek het!

    Vanaf dat ze geboren is gingen ze (en ik ging vaak mee) al baby zwemmen met haar, toen heeft ze al een aantal baby diploma's gehaald. En in de zomer hebben ze nu al 3 jaar een verwarmd 3x4m zwembad in de tuin staan waar ze graag in is (altijd met een volwassenen!)

    Ze zegt nu ook "ik ben met zwemles bezig en moet nu met kleren zwemmen omdat je altijd per ongeluk ergens in het water kan vallen! Maar stiekem vind ik zwemles ook wel heel leuk"

    BeantwoordenVerwijderen
  11. HOE KREEG IK MIJN LENING VAN DIT GROTE BEDRIJF

    Hallo mijn lieve mensen, ik ben Linda McDonald, woon momenteel in Austin Texas, VS. Ik ben op dit moment een weduwe met drie kinderen en ik zat vast in een financiële situatie in april 2018 en ik moest mijn rekeningen herfinancieren en betalen. Ik heb geprobeerd om leningen te zoeken bij verschillende kredietverstrekkers, zowel privé als zakelijk, maar nooit met succes, en de meeste banken hebben mijn krediet afgewezen, niet ten volle ten prooi vallen aan die schurken die ze zelf geldschieter noemen, ze zijn allemaal oplichterij, alles wat ze willen is jouw geld en u zult niet meer van hen horen dat ze het mij twee keer hebben aangedaan voordat ik de heer David Wilson ontmoette. Het interessantste is dat mijn lening binnen 74 uur aan mij is overgemaakt, dus ik zal u adviseren contact op te nemen met de heer David als u bent geïnteresseerd in het verkrijgen van een lening en u weet zeker dat u hem op tijd kunt terugbetalen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Geen kredietcontrole, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere aflossingsplannen en schema als u contact moet opnemen met een bedrijf met betrekking tot het veiligstellen van een lening zonder onderpand, neem dan vandaag nog contact op met de heer David Wilson voor uw lening

    Ze bieden allerlei soorten leningen aan

    Lening op korte termijn (5_10 jaar)
    Langlopende lening (20_40)
    Lening op middellange termijn (10_20)
    Ze bieden een lening aan
    Woninglening ............., Zakelijke lening ........ Schuldlening .......
    Studielening .........., lening voor opstarten van bedrijven
    Zakelijke lening ......., Bedrijfslening .............. enz
    E-mail .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Als het gaat om financiële crisis en lening, dan is de financiële lening van David Wilson de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik mevrouw Linda McDonald je veel geluk toewees ... ....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....