Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing november

Als je fanatiek bezig bent met het aflossen van je hypotheek is er niks mooier dan de dag beginnen met het doen van een extra aflossing. En ook een lekker begin van het weekend.

Nadat de bank alle hypotheekbedragen heeft afgeschreven, heeft het even nodig om alles te verwerken. De mogelijkheid tot het doen van een extra aflossing via internetbankieren is dan nog een dagen geblokkeerd. Vandaag werd de mogelijkheid weer open gezet.

Ik ben er nog net niet voor op gebleven tot na 12 uur, maar vanmorgen toen ik wakker werd heb ik toch gelijk de laptop aangeslingerd om het te regelen.

We mogen dit jaar nog €1.000 boetevrij extra aflossen en nog twee maanden te gaan. Deze maand doen we daarom maar de helft. Ik heb dus opdracht gegeven om €500 extra af te lossen op onze aflossingsvrije hypotheek.
De hypotheeklasten dalen door deze aflossing met maar liefst €1,12

Met deze aflossing gaan we driee mijlpalen behalen. De eerste is dat de bruto hypotheek daalt onder de €175.000. En wel dusdanig veel onder de dat bedrag dat onze hypotheek dan €31.000 lager is dan toen we hem afsloten.
Daarnaast daalt onze netto hypotheek, dat is de bruto hypotheek min de waarde van de spaarpolis, onder de €150.000. Vergeleken met de WOZ-waarde (€203.000) is de loan to value van onze hypotheek daarmee ruim onder de 75% terecht gekomen.
Als laatste hebben de grens van €20.000 aan extra aflossingen bereikt.

Als onze extra aflossingen zijn te zien op onze aflossingenpagina.

Gaan jullie nog extra aflossen dit jaar?

Reacties

 1. Wij gaan zeker nog aflossen. Elke maand weer die €500 plus de rente die we na elke maand minder hoeven te betalen. Zo lossen we inmiddels al zo’n €520 per maand af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee ik niet, want in januari komt de nieuwe keuken en ook de wc moet worden gerenoveerd. Dus nu even sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, begin volgend jaar gaan we weer een aflossing doen. Er staat al wel €1000 klaar op de ‘aflosrekening’.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee wij gaan niet meer aflossen. Wij zijn sinds maart 2017 helemaal klaar en hypotheekvrij. Heerlijk en raar tegelijk. Nooit meer een extra aflossing. Herkenbaar hoe leuk dat was om te doen. Nu zie ik sparen maar zo ��

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben deze week voor het eerst afgelost. Een flink bedrag, 20% van de hypotheek. Sparen heeft met de huidige lage rente weinig zin. Nog geen officieel bericht van de bank gehad, maar kijk uit naar de officiële brief waarin staat dat onze hypotheek een stuk lager is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja wij gaan zeker nog aflossen. Deze maand 500 naar de aflossingsvrij = besparing van 1,04 euro per maand. Volgende maand 1000 naar de annuïteit = besparing van 4,98 per maand. Daarmee komt de totaal aflossing van dit jaar op 8.900. Wij zijn in april verhuist en gelijk begonnen met aflossen. Wij begonnen met 513,42 per maand hypotheek en komen aan het eind van dit jaar op 474,23 per maand. Een besparing van 39,19 in relatief korte tijd. En dat voelt heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee, we hebben in oktober de laatste 1000 van dit jaar gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee, ik ga niet extra aflossen. Mag niet meer. Op 1 januari verstuur ik meteen de opdracht voor de maximale boetevrije aflossing van 10%. Naar mijn idee heb ik zo het meeste voordeel van de extra aflossing. In juni loopt ook mijn rentevast periode af. Maar even rustig nadenken wat ik wil. Ik heb een gedeelte spaarhypotheek en een stukje aflossingsvrij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi gedaan!! Wij gaan dit jaar ook nog aflossen, we mogen nog 2200 boetevrij doen. Ik denk wel dat we dat pas in december ofzo gaan overmaken, zodat het spaarsaldo niet teveel te lijden heeft. In september/oktober hebben we al 10k gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed bezig hoor. wij hebben dit jaar maximaal bijgestort in de spaarpolis. ruim 20k. Doel is: hypotheek vrij zijn als onze jongens gaan studeren.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.