Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing oktober

We zijn er bijna, het laatste kwartaal van het jaar is alweer begonnen. Er staan nog drie hypotheekbetalingen op de rol dit jaar. We hebben dus ook nog 3 mogelijkheden om het laatste stukje extra aflossing te doen voor dit jaar. We mogen dit jaar nog €1.400 extra aflossen tot het vuurwerk weer de lucht in wordt geschoten.

Deze maand lossen we een deel daarvan weer af. Gisteren hebben opdracht gegeven voor een extra aflossing van €400. Er blijft dan nog duizend euro over voor november en december. 
Met deze aflossing dalen de maandlasten met maar liefst 90 cent. Niet veel, maar alle beetjes helpen.... Een overzicht van al onze aflossingen is te vinden op onze aflossingenpagina.

Lossen jullie nog extra af dit jaar?

Reacties

  1. Wij lossen niet extra af meer dit jaar. We sparen nu voor een andere keuken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, na 8 jaar zoveel mogelijk aflossen zijn we gestopt.
    We hebben 2/3 van onze hypotheek afgelost in 8 jaar, en hebben daar heel veel voor gelaten.
    Volgend jaar hebben we een rente herziening en we verwachten(hopen) dat de maandlasten dan meer dan door de helft gaan.
    Dan zitten we op zo'n laag maandbedrag dat we beter niet meer aflossen en t geld dat we overhouden gaan beleggen. Dat levert dan meer op denken we. Onze rente was 5.8% , dan is aflossen heel rendabel. Maar is dat met een rente van rond de 2% ook nog wel zo?
    toch bracht het aflossen ons veel goeds: rust in het hoofd, vrijheid (we zouden nu minder kunnen gaan werken als we willen, of straks eerder stoppen)
    Ons huis heeft nu een hypotheek van ongeveer 1/4 van de verkoop waarde, en dat voelt heel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blijven jullie dan ook nog eigen woningforfait betalen, dat gaat dan weer van het rendement af?

      Verwijderen
  3. Hoop nog om 4.800 euro af te lossen, ik moet alleen mijn man nog overtuigen, maar daar heb ik ook nog 3 maanden voor :-) groet ilona

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij lossen elke maand €1000 af. Omdat de rente nu bij ING naar 0,05% is gegaan ga ik 3 maanden vooruit aflossen. Tegen eind oktober gaat er dan €3000 af. Data scheelt dan gelijk dik €10 aan rente per maand. Zet meer zoden aan de dijk dan de €0.13 die die €3000 per maand op de spaarrekening oplevert.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Grappig,wij lossen ook elke maand 1000euro af en wij hebben precies hetzelfde gedacht en gedaan. En ik dacht nog doen wij nu niet te extreem met aflossen. Gelukkig zijn er ok anderen die zo denken en handelen.

      Verwijderen
  5. Nee, wij zitten aan onze max voor dit jaar. In januari gaan we er weer voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ah mooi! Wij zijn even gestopt met extra aflossen. Waarschijnlijk moeten we op korte termijn een groot bedrag voldoen, dat wachten we even af.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik wil en kan binnenkort een kleine 10 duizend aflossen. Fijn! Dan hebben we een hypotheek van 60.000 op een huis met waarde van 175.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. nee man ziet t financiele voordeel er nog niet zo van (annuiteitenhypotheek dus lossen sowieso al af) dus eerst maar potjes vullen op de spaarrekeing tot hij ziet dat er echt geld over is.. :p

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Net vandaag 2500 euro afgelost, meer mag niet. We hebben een kleine aflossingsvrije hypotheek waar we elk jaar 10% van mogen aflossen. Omdat onze buffer groot genoeg was hebben we het gedaan. We betalen iets meer dan 30 euro rente per maand erover, verder geen hypotheek meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wow, wat een bedragen allemaal... Ja, we hebben het plan om nog wat af te lossen eind van het jaar, maar hebben onze extra aflossing begin dit jaar al gedaan. Volgens mij mogen we 20 of 40duizend euro per jaar aflossen. Dat redden we niet, manlief is 1-verdiener, we kunnen prima rondkomen, maar naast alle vaste lasten (waar we allemaal stevig op bezuinigd hebben) kunnen we dat niet jaarlijks aflossen. Geeft niks, de bank zei dat we goed bezig waren ;)... Rustig maar gestaag gaan we door...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wij willen nog 990 euro aflossen. Dan kunnen we volgend jaar die kleine hypotheek helemaal aflossen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nee voorlopig eerst de andere schuld. Losten hier al wel €1.000,- op af (boven verwachting)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....