Doorgaan naar hoofdcontent

10 vuilniszakken en 2 autoladingen weggegooid

Het hier was stil de afgelopen dagen. Dat had te maken met een enorme opruimactie die we het afgelopen weekend hebben gehouden. In totaal gooiden we 10 vuilniszakken weg en brachten we twee autoladingen voor naar de stort.

Vanwaar deze enorme opruimwoede? Al die rommel werd opeens V ook te veel. Voor mij was dat al een tijdje het geval, dus dan moet je gelijk actie ondernemen.
Tot nu toe was de grootste slaapkamer van het huis onze hobby/rommelkamer. Naast kasten met nuttige zaken zoals de administratie en bijvoorbeeld de printer stond het daar vol met allerlei spullen uit lang vervlogen tijden en van hobby's (van V) die allang niet meer beoefend werden.
We hadden al vaker discussie gehad over het opruimen/verkopen/weggooien van veel van deze spullen, maar V was daar toen nog niet aan toe.

Van alles wat in de kamer stond, hebben we drie groepen gemaakt:
 • Bewaren (en dus opruimen)
 • Verkopen via marktplaats of rommelmarkt
 • Weggooien
Zo kwam het dus dat we uit deze kamer zo'n 6 vuilniszakken aan weggooispullen hadden. Bewaarde tijdschriften hadden een groot aandeel, maar ook allerlei creabea hobbyspullen. En ik moet bekennen, ook van mij lagen er toch nog wel heel wat ongebruikte spullen die ik ook in de toekomst zeer waarschijnlijk niet ga gebruiken. En ook geen verkoopwaarde dus weg ermee.

Na deze kamer hebben we ook de schuur onder handen genomen. Daar zijn we nog niet helemaal klaar mee, maar eigenlijk is al het overbodige naar de stort gegaan. Dat waren nog tuintegels die over waren van het opnieuw aanleggen van de tuin twee jaar terug, maar ook veel hout van het schuurtje wat we zelf gebouwd hadden. Twee autoladingen vol in totaal (stationwagen, met de achterbank helemaal plat) en nog eens vier vuilniszakken.
In de schuur zijn we echter nog niet klaar. We hebben nog heel veel blikken met verf, kit, lijm primer etc. staan van al de klussen die we in de afgelopen 4 jaar gedaan hebben aan huis. Die moeten ook nog beoordeeld worden op wat nog hergebruikt kan worden en wat niet. We hopen dat deze week in wat verlopen uurtjes te kunnen doen.

Hoe vaak houden jullie zo'n grote opruimactie? Of hou je het juist goed bij zodat het niet nodig is?

Reacties

 1. Ik minimaliseer nu al ruim 5 jaar. Zo hoef ik nooit meer echt op te ruimen. Heerlijk. Dus kijk maar uit straks raak je ook besmet... :) Ik houd daar trouwens een Fb pagina over bij. Op Orde! Misschien heb je wat aan de tips?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn dit voorjaar verhuist. Wij gingen van een huis van 130 m2 naar een huis van 98 m2, dat betekende dus veel inkorten. Toen hebben we heel veel verkocht en naar de stort of kringloop gebracht. Toch hebben we ook nog veel meegenomen en dat zijn we nog steeds aan het uitschiften. Wij vinden soms best moeilijk om goeie spullen zomaar weg te gooien. Dus proberen we het eerst nog te verkopen maar langzaamaan verdwijnt er toch ook weer heel wat naar de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben afgelopen week eindelijk drie kamers kunnen inrichten en verven. Ook alles mooi geverfd, dus boven helemaal klaar. Nu nog onze slaapkamer beneden verven, de vloer en inrichten maar. Dan komen de kledingkasten automatisch aan de beurt. Dochter krijgt onze kamer en onze kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk! Ik hou hiervan :)
  Wij gaan ook vaker, meer en grondiger opruimen, het geeft zoveel voldoening en rust als het eenmaal opgeruimd is. We deden dit eigenlijk niet vaak; meestal in de kerstvakantie, maar het moet vaker gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel fijn! Ik vind het heerlijk als er weer lekker opgeruimd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het boek opgeruimd van Marie Kondo heeft mij heel erg geholpen. Zij gaat uit van het principe bewaar de spullen die je blij maken en de rest weg doen. Nou ik kan je vertellen dat er dan weinig overblijft en wat er staat je een opgeruimd en blij gevoel geeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit moet heel veel voldoening gegeven hebben (en rust). Laatste keer was bij ons een paar maanden geleden. Kunnen dit niet nog een keer doen, te weinig spullen voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het wisselt bij mij heel erg. In ieder geval vaakt met de wisseling van seizoenen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb af en toe een opruim bui. Dan kan ik ook echt goed dingen weg doen. Daarna verslapt het weer en komt er toch weer ongemerkt rommel bij.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Grote uitgave(n)

Een tijdje terug schreef ik tussen neus en lippen door dat we een grote uitgave hadden gedaan. We hebben namelijk een nieuwe (tweedehands) auto gekocht. Daar is een heel denk- en afwegingsproces aan vooraf gegaan.

Zoals trouwe lezers van dit blog misschien wel weten vielen de onderhoudskosten aan onze vorige auto ons behoorlijk tegen. In die paar jaar tijd hebben we enkele duizenden euro's weggebracht naar onze dealer.

De laatste tijd maakte onze auto weer een raar geluid. Alsof er ergens bij een voorwiel wat aanliep. Dat werd steeds wat erger. Dat zou dus kosten met zich meebrengen.

Wel gingen we nog met onze intussen oude auto op vakantie. Daar hadden we ons jaarlijkse spelletje willen we binnenkort een nieuwe vouwwagen kopen of willen we gaan sparen voor een caravan?
Nadat we diverse medekampeerders met caravan zagen die heel makkelijk zich installeerden en weer vertrokken, besloten we (weer) eens een lijstje te maken van de voor- en nadelen van beide opties.

Dit keer viel ui…