Doorgaan naar hoofdcontent

Kinderopvangtoeslag terugbetalen

Gisteren kregen wij bericht over de kinderopvangtoeslag over 2016. Nu onze belastingaangifte verwerkt is bij de Belastingdienst, tenminste dat denk ik want we hebben de teruggaaf ontvangen vorige maand, is dat ook bij de toeslagendienst terecht gekomen.

We hebben vorig jaar 185 euro te veel aan toeslag ontvangen. Vorig jaar hoefden we maar 10 euro terug te betalen. Dat hadden we wel verwacht op basis van de belastingaangifte: V kreeg andere jaren fors terug, maar kwam dit jaar precies op 0 uit. Ze had afgelopen jaar mee inkomen gegenereerd.

We hebben geen apart geld gereserveerd. Dus als de acceptgiro voor dit bedrag komt, zullen we dat uit de buffer betalen.

Hebben jullie al de afrekening van de kinderopvangtoeslag gekregen (indien van toepassing)?

Reacties

 1. toen ik nog gebruikmaakte van de kinderopvang gaf ik bij het aanvragen altijd een hoger inkomen en een krappe schatting van de af te nemen uren. Met als resultaat dat ik altijd iets terug kreeg na dat de belastingaangiften verwerkt waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja toevallig stond er vandaag "opeens"(zonder bericht) 53 euro extra op de rekening.. was idd de afrekening van de kot van vorig jaar (psz jongste)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mag over 2016 + 2017 (die heb ik ook ontvangen imdat we per 1 oktober stoppen met BSO) meer dan € 1000 terugbetlen. Au!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen wij nog kinderopvangtoeslag kregen gaf ik bij het aanvragen altijd een lager inkomen en een ruime schatting van de af te nemen uren op. Met als resultaat dat we altijd, zonder rente, veel terug moesten betalen.
  He teveel ontvangen geld lieten we in de tussentijd renderen tegen 5%, maar dat heeft nu ook geen zin meer.
  Moet je tegenwoordig boeterente betalen als je teveel hebt teruggekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn heel veel voordelen aan het aflossen van je hypotheek. Een nadeel van aflossen waar wij ook tegenaan lopen is dat doordat je minder (hypotheek)aftrekposten hebt, je belastbare inkomen hoger wordt.
  Je kan dan net boven een bepaalde inkomensgrens komen te zitten met je belastbare inkomen, waardoor je recht hebt op een lager bedrag aan toeslagen. Als je na een (grote) aflossing je belastbare inkomen niet hebt aangepast op mijntoeslagen.nl, kan het zijn dat je een bedrag moet terugbetalen...helaas

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig krijgen wij flink terug over 2016. Lager inkomen dan geschat, en meer uren afgenomen dan opgegeven.
  Jammer voor jullie, maar gelukkig geen duizenden euro's...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij mochten €449,- terug betalen. Samen met gastouderbureau de door te geven uren berekend maar helaas daar de fout in gegaan. Nu na een tip van Mom4life de uren terug gezet en volgend jaar hopen op geld terug ipv geld betalen. Fijn dat je het gereserveerd hebt staan. šŸ˜Š

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

AnnuĆÆteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuĆÆteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, Ć©Ć©n om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en Ć©Ć©n op de annuĆÆtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Grote uitgave(n)

Een tijdje terug schreef ik tussen neus en lippen door dat we een grote uitgave hadden gedaan. We hebben namelijk een nieuwe (tweedehands) auto gekocht. Daar is een heel denk- en afwegingsproces aan vooraf gegaan.

Zoals trouwe lezers van dit blog misschien wel weten vielen de onderhoudskosten aan onze vorige auto ons behoorlijk tegen. In die paar jaar tijd hebben we enkele duizenden euro's weggebracht naar onze dealer.

De laatste tijd maakte onze auto weer een raar geluid. Alsof er ergens bij een voorwiel wat aanliep. Dat werd steeds wat erger. Dat zou dus kosten met zich meebrengen.

Wel gingen we nog met onze intussen oude auto op vakantie. Daar hadden we ons jaarlijkse spelletje willen we binnenkort een nieuwe vouwwagen kopen of willen we gaan sparen voor een caravan?
Nadat we diverse medekampeerders met caravan zagen die heel makkelijk zich installeerden en weer vertrokken, besloten we (weer) eens een lijstje te maken van de voor- en nadelen van beide opties.

Dit keer viel ui…