Doorgaan naar hoofdcontent

Kinderopvangtoeslag terugbetalen

Gisteren kregen wij bericht over de kinderopvangtoeslag over 2016. Nu onze belastingaangifte verwerkt is bij de Belastingdienst, tenminste dat denk ik want we hebben de teruggaaf ontvangen vorige maand, is dat ook bij de toeslagendienst terecht gekomen.

We hebben vorig jaar 185 euro te veel aan toeslag ontvangen. Vorig jaar hoefden we maar 10 euro terug te betalen. Dat hadden we wel verwacht op basis van de belastingaangifte: V kreeg andere jaren fors terug, maar kwam dit jaar precies op 0 uit. Ze had afgelopen jaar mee inkomen gegenereerd.

We hebben geen apart geld gereserveerd. Dus als de acceptgiro voor dit bedrag komt, zullen we dat uit de buffer betalen.

Hebben jullie al de afrekening van de kinderopvangtoeslag gekregen (indien van toepassing)?

Reacties

 1. toen ik nog gebruikmaakte van de kinderopvang gaf ik bij het aanvragen altijd een hoger inkomen en een krappe schatting van de af te nemen uren. Met als resultaat dat ik altijd iets terug kreeg na dat de belastingaangiften verwerkt waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja toevallig stond er vandaag "opeens"(zonder bericht) 53 euro extra op de rekening.. was idd de afrekening van de kot van vorig jaar (psz jongste)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mag over 2016 + 2017 (die heb ik ook ontvangen imdat we per 1 oktober stoppen met BSO) meer dan € 1000 terugbetlen. Au!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen wij nog kinderopvangtoeslag kregen gaf ik bij het aanvragen altijd een lager inkomen en een ruime schatting van de af te nemen uren op. Met als resultaat dat we altijd, zonder rente, veel terug moesten betalen.
  He teveel ontvangen geld lieten we in de tussentijd renderen tegen 5%, maar dat heeft nu ook geen zin meer.
  Moet je tegenwoordig boeterente betalen als je teveel hebt teruggekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn heel veel voordelen aan het aflossen van je hypotheek. Een nadeel van aflossen waar wij ook tegenaan lopen is dat doordat je minder (hypotheek)aftrekposten hebt, je belastbare inkomen hoger wordt.
  Je kan dan net boven een bepaalde inkomensgrens komen te zitten met je belastbare inkomen, waardoor je recht hebt op een lager bedrag aan toeslagen. Als je na een (grote) aflossing je belastbare inkomen niet hebt aangepast op mijntoeslagen.nl, kan het zijn dat je een bedrag moet terugbetalen...helaas

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig krijgen wij flink terug over 2016. Lager inkomen dan geschat, en meer uren afgenomen dan opgegeven.
  Jammer voor jullie, maar gelukkig geen duizenden euro's...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij mochten €449,- terug betalen. Samen met gastouderbureau de door te geven uren berekend maar helaas daar de fout in gegaan. Nu na een tip van Mom4life de uren terug gezet en volgend jaar hopen op geld terug ipv geld betalen. Fijn dat je het gereserveerd hebt staan. šŸ˜Š

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiƫle nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, Ć©Ć©n om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en Ć©Ć©n op de annuĆÆtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…