Doorgaan naar hoofdcontent

Je kunt de nieuwe iphone beter in New York gaan kopen

Eergisteren was er weer eens een Apple event, waarbij onder andere nieuwe iPhone modellen werden gepresenteerd. Bij die presentatie zijn ook de verkoopprijzen bekend gemaakt. In Amerika gaat de nieuwe iPhone X $999 kosten. In Europa is diezelfde telefoon een stuk duurder: €1.159.
Als je de dollarprijs omrekent naar Euro's dan komt dat bij de huidige dollarkoers uit op zo'n €835. Dat is een verschil van 324 euro.

Nu heb ik even zitten zoeken op een retourtje New York. Dat kost zo'n €400. Dus als je twee nieuwe iPhones zou willen kopen kun je het beste even op en neer vliegen.... En dan heb je nog een leuk uitje gehad ook :)

Reacties

 1. Koop de 256GB versie van €1329 en je vrouw kan ook nog mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik vond ze nu al duur :O Dan zou ik er idd liever zo'n reisje achteraan plakken. De dollar gaat wat dat betreft weer wat de betere kant op. Hoewel ik 'm wel liever hoog zie, omdat ik dan van mijn Amerikaanse klanten meer betaald krijg :$

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt bizar dat mensen zoveel willen uitgeven voor een telefoon. Ik vond die apple watch wel heel erg cool, overigens. Al zal ik dat nooit toegeven aan mijn man, want hij is van team iOs en ik van team Android ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vergeet niet dat je voor aanschaffen boven de 430 EUR pp import heffing moet betalen......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk, da's een goede combi. Prachtig NY én een nieuwe iPhone. Gelijk daar in gebruik nemen, dan heb je ook geen import :)

  Ik ga vast boeken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit maakt de kans minder dat je gepakt wordt, maar op de achterkant van je iPhone staat een code die aangeeft in welk land je hem gekocht hebt, dus het is vrij makkelijk te checken. En dan mag je dus gaan aantonen dat die importheffing al betaald is.

   Verwijderen
 6. Je vergeet dat je in Amerika eerst sales tax moet afrekenen (m.u.v. een paar staten). Dan ziet het plaatje er helaas wat minder gunstig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Whaha kom ik aan met mijn 140 euro smartfoon die al 6 jaar oud is. die iphone is duurder dan wat ik in 5 jaar aan vakantie heb uitgegeven.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier pas maar een nieuwe Iphone gekocht gezien de schade aan de vorige. Wel een Iphone SE, 335,=. Bizar die nieuwe prijzen..

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Grote uitgave(n)

Een tijdje terug schreef ik tussen neus en lippen door dat we een grote uitgave hadden gedaan. We hebben namelijk een nieuwe (tweedehands) auto gekocht. Daar is een heel denk- en afwegingsproces aan vooraf gegaan.

Zoals trouwe lezers van dit blog misschien wel weten vielen de onderhoudskosten aan onze vorige auto ons behoorlijk tegen. In die paar jaar tijd hebben we enkele duizenden euro's weggebracht naar onze dealer.

De laatste tijd maakte onze auto weer een raar geluid. Alsof er ergens bij een voorwiel wat aanliep. Dat werd steeds wat erger. Dat zou dus kosten met zich meebrengen.

Wel gingen we nog met onze intussen oude auto op vakantie. Daar hadden we ons jaarlijkse spelletje willen we binnenkort een nieuwe vouwwagen kopen of willen we gaan sparen voor een caravan?
Nadat we diverse medekampeerders met caravan zagen die heel makkelijk zich installeerden en weer vertrokken, besloten we (weer) eens een lijstje te maken van de voor- en nadelen van beide opties.

Dit keer viel ui…