Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing september

Nu de bank de vorige aflossing weer verwerkt heeft en het extra aflossen in internetbankieren weer heeft vrijgegeven was het gisteren weer tijd om een volgende extra aflossing door te geven.

Onze gehele belastingteruggaaf gaat richting hypotheek. Eigenlijk is dit hypotheekrente die we vorig jaar al betaald hadden, en die gaat nu terug de hypotheek in.

We hebben gisteren een aflossing op de aflossingsvrije hypotheek van €3.600 opgegeven. Hiermee dalen onze totale bruto hypotheeklasten met ruim 8 euro naar net onder de €700, weer een mooie mijlpaal. Ook hebben we na deze aflossing meer dan €30.000 afgelost op onze hypotheek, nog een mijlpaal. Al onze extra aflossingen zijn hier te bekijken.

We kunnen in het laatste kwartaal nog €1.400 boetevrij aflossen.

Doen jullie nog een extra aflossing deze maand?

Reacties

 1. Ik kan maar 10% per jaar aflossen en dat doe ik meteen in januari. Ik ben nu bezig om alles wat extra is (EJU, vakantie geld, ORT, extra diensten werken) op een aparte spaarregel te verzamelen, zodat ik mijn resterende hypotheek bedrag bij elkaar spaar, en dan doe ik de extra aflossingen daarvan. Ik heb nu nog 30.000 euro af te lossen, daarvan heb ik 11.000 bij elkaar gespaard.
  In januari betaal ik min 10% en pas mijn resterende spaar bedrag aan naar 24.000 euro.
  Ik hoop dat ik dat ik de aankomende twee jaar opzij gezet heb. Dan heb ik (een voor mij) zeer groot doel behaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zozo, in een klap 3600 Euro aflossen is super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is maar 100 euro van onszelf. De rest hebben we van de belastingdienst teruggekregen...

   Verwijderen
 3. Gaat lekker, wij gaan ook eind van het jaar extra aflossen ca €16.000 anders betalen we er toch alleen maar vermogensrendementsheffing over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd maar weer met deze aflossing. Zo vlot het lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi bedrag weer. Nee, wij deze maand niets. Al onze extra's gaan naar het realiseren van slaap en badkamer beneden. Maar dit jaar toch al 12.000 afgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is een heel mooi bedrag ook al. Zeker als je ook nog flink aan het verbouwen bent..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met deze mooie resultaten!
  Wij hebben de extra aflossingen voorgeschoten uit de buffer, dus die wordt nu eerst weer aangevuld. Ook de maximale extra bijstorting in de bankspaarhypotheek is al gedaan. Ik begin het extra aflossing te missen... Het is een luxe probleem, ik weet het ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik begrijp dat helemaal, daarom smeren wij het uit over het hele jaar... :)

   Verwijderen
 8. Lekkere klap weer zo en al een lekkere totale aflossing. Al die beetjes tellen toch op!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Onze auto is helaas overleden dus we hebben een andere gekocht van de spaarrekening. Deze moet eerst weer aangevuld worden...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hypotheekproblemen 50-plussers?

In het AD stond vanmorgen artikel over de mogelijke gevaren voor 50-plussers met een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer hun hypotheek afloopt is het nog maar de vraag of ze weer een nieuwe hypotheek kunnen krijgen.

Meestal hebben deze 50-plussers wel een behoorlijke overwaarde op hun woning, maar als aan het einde van de lopende hypotheek niet het openstaande bedrag terugbetalen, en ze een nieuwe hypotheek willen afsluiten, wordt er niet zo zeer naar die overwaarde gekeken, maar naar het inkomen. En ook naar het inkomen na pensionering. En daar zit vaak de crux. Het uitgekeerde pensioen is vaak lager dan het inkomen uit werk was.

De meeste mensen met een aflossingsvrije hypotheek denken dat ze eenvoudig een nieuwe hypotheek zullen krijgen na afloop van de huidige. Dat blijkt dus niet zo eenvoudig te zijn. De Nederlandsche Bank schatte eerder al dat zo'n 200.000 50-plussers na afloop van de hypotheek in de problemen zouden komen.

Dit is de zoveelste waarschuwing aan mensen met ee…