Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing september

Nu de bank de vorige aflossing weer verwerkt heeft en het extra aflossen in internetbankieren weer heeft vrijgegeven was het gisteren weer tijd om een volgende extra aflossing door te geven.

Onze gehele belastingteruggaaf gaat richting hypotheek. Eigenlijk is dit hypotheekrente die we vorig jaar al betaald hadden, en die gaat nu terug de hypotheek in.

We hebben gisteren een aflossing op de aflossingsvrije hypotheek van €3.600 opgegeven. Hiermee dalen onze totale bruto hypotheeklasten met ruim 8 euro naar net onder de €700, weer een mooie mijlpaal. Ook hebben we na deze aflossing meer dan €30.000 afgelost op onze hypotheek, nog een mijlpaal. Al onze extra aflossingen zijn hier te bekijken.

We kunnen in het laatste kwartaal nog €1.400 boetevrij aflossen.

Doen jullie nog een extra aflossing deze maand?

Reacties

 1. Ik kan maar 10% per jaar aflossen en dat doe ik meteen in januari. Ik ben nu bezig om alles wat extra is (EJU, vakantie geld, ORT, extra diensten werken) op een aparte spaarregel te verzamelen, zodat ik mijn resterende hypotheek bedrag bij elkaar spaar, en dan doe ik de extra aflossingen daarvan. Ik heb nu nog 30.000 euro af te lossen, daarvan heb ik 11.000 bij elkaar gespaard.
  In januari betaal ik min 10% en pas mijn resterende spaar bedrag aan naar 24.000 euro.
  Ik hoop dat ik dat ik de aankomende twee jaar opzij gezet heb. Dan heb ik (een voor mij) zeer groot doel behaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zozo, in een klap 3600 Euro aflossen is super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is maar 100 euro van onszelf. De rest hebben we van de belastingdienst teruggekregen...

   Verwijderen
 3. Gaat lekker, wij gaan ook eind van het jaar extra aflossen ca €16.000 anders betalen we er toch alleen maar vermogensrendementsheffing over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd maar weer met deze aflossing. Zo vlot het lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi bedrag weer. Nee, wij deze maand niets. Al onze extra's gaan naar het realiseren van slaap en badkamer beneden. Maar dit jaar toch al 12.000 afgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is een heel mooi bedrag ook al. Zeker als je ook nog flink aan het verbouwen bent..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met deze mooie resultaten!
  Wij hebben de extra aflossingen voorgeschoten uit de buffer, dus die wordt nu eerst weer aangevuld. Ook de maximale extra bijstorting in de bankspaarhypotheek is al gedaan. Ik begin het extra aflossing te missen... Het is een luxe probleem, ik weet het ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik begrijp dat helemaal, daarom smeren wij het uit over het hele jaar... :)

   Verwijderen
 8. Lekkere klap weer zo en al een lekkere totale aflossing. Al die beetjes tellen toch op!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Onze auto is helaas overleden dus we hebben een andere gekocht van de spaarrekening. Deze moet eerst weer aangevuld worden...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

De hypotheek: Een soort van terug bij af

De afgelopen jaren hebben we best wel wat extra afgelost op onze hypotheek. Dat deden we vooral om te voorkomen dat we ooit nog "onder water" zouden komen te staan mochten we ons huis willen verkopen, maar ook om de maandlasten te verlagen en eerder van onze hypotheek af te kunnen zijn.
Intussen is onze hypotheek een kleine €36.000 lager dan toen we het huis kochten in 2013 en is het gespaarde bedrag in onze spaarpolis gestegen met ruim €12.000. In totaal hebben we dus zo'n €48.000 van onze schuld afgehaald. De maandlasten zijn daarmee ook flink gedaald, in totaal met zo'n €155 per maand. De exacte cijfers kun je nalezen op de hypotheekpagina.

De afgelopen periode hebben we goed nagedacht over wat onze woonwensen zijn, of we nog willen verhuizen en wat we met de hypotheek willen. Daar kunnen we eigenlijk best kort over zijn: We willen best nog een keer verhuizen, maar niet in de huidige markt. We willen namelijk in de Randstad blijven en ondanks dat we nu een fikse …

Teruggave kinderopvangtoeslag

Afgelopen maandag schreef ik al dat de kosten voor de kinderopvang voor ons flink naar beneden zijn gegaan. Dinsdag ontvingen we bericht dat we nog een bedragje kinderopvangtoeslag krijgen over 2017. We krijgen daarom nog €186 uitgekeerd.

Dat geld gaat voorlopig even naar de spaarrekening. Aan het eind van het jaar maken we het jaarlijkse bedrag dat we sparen voor onze dochters over naar hun spaarrekeningen.
Althans, naar de spaarrekening van onze jongste dochter. Voor onze oudste dochter zijn we op dit moment bezig met het openen van een beleggingsrekening. Zij heeft intussen al best een aardig bedrag op haar spaarrekening staan. Daar zal ik binnenkort eens een blogje aan wijden.