Doorgaan naar hoofdcontent

Binnenkort mogelijk iets nieuws op de blog

Pasgeleden zijn wij benaderd door een platform of we willen deelnemen aan hun affiliate programma. Het betreft een internationaal platform voor, zoals dat zo mooi heet, peer-to-peer lending.

Op het eerste oog ziet het er goed uit, en heb ik nog weinig raars kunnen vinden op het wereldwijde web. Maar dat wil niet zeggen dat het 100% veilig is natuurlijk.
En omdat ik geen zaken wil aanprijzen op de blog zoals met recyclix een tijdje terug, heb ik besloten eerst zelf maar eens te ondervinden of het platform werkt zoals ze beloven.

Zo op het oog zijn er mooie voorwaarden. Je kunt namelijk al investeren vanaf 10 euro.
Ook is er een groot aantal leningen met terugkoopgarantie. Als een lening 2 maanden niet meer betaald wordt, wordt de lening overgenomen door het platform en krijg jij je geld terug.

Gisteren hebben we dus een account aangemaakt en €50 euro overgemaakt. Volgens de site zou het ongeveer 2-3 dagen duren voordat het geld op de account is bijgeschreven.

Nu gaan we toch nog een stuk sneller dan verwacht in de crowdfunding...

Wat zijn jullie ervaringen met crowdfunding?

Reacties

 1. Aai, misschien niet zo doorzichtig als recyclix, maar deze klinkt ook als "te mooi om waar te zijn" Waarom zouden ze een niet betaalde lening van je overnemen? Waar halen dat geld vandaan? Ponzi 2.0?

  Sorry, ik klink misschien negatief. Nieuwe initiatieven zijn mooi, ik hoop dat je goed rendement haalt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht precies hetzelfde Chris. Klinkt mij als iets te mooi om waar te zijn...

   Ik hoop dat jullie gelijk krijgen en rendement halen. Zelf zou ik mij hier verre van houden.

   Verwijderen
  2. Het platform bestaat (al) 4 jaar. Dat zegt natuurlijk niets. En ook op, wat mij betreft betrouwbare Nederlandse sites/forums wordt er positief over geschreven.
   Ik weet dat dat niets zegt, daarom ga ik het eerst zelf uitproberen.

   Verwijderen
  3. Sterkte! Ben benieuwd. En nee, we slaan crowdfunding graag over.

   Verwijderen
 2. Betreft het toevallig mintos? Die hebben mij van de week ook benaderd. Wegens het feit dat wij op vakantie zijn ben ik er nog niet aan toegekomen om naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom zou ik geld in crowdfunding steken als ik het ook in bedrijven met een lange dividendgeschiedenis kan investeren?
  Beetje flauw, maar zo denk ik erover.
  Aan de andere kant: met €50 kun je wel een beetje risico nemen, ik ga het in ieder geval volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook onze hoofdstrategie, maar een beetje diversiteit in de investeringen kan geen kwaad toch?

   Verwijderen
 4. Ze hebben mij ook benaderd. Ik heb nog niet de tijd gehad/genomen om me er in te verdiepen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen

Begin december schreef ik over het narekenen van onze annuïteiten hypotheek. Daar bood ik aan  om een tutorial te maken hoe je zelf kunt uitrekenen wat je maandlasten worden als je bijvoorbeeld een nieuwe hypotheek afsluit of een hypotheekdeel om wilt zetten naar een annuïteiten hypotheek. Ik zou ook wel een excel bestand willen klaarzetten die je zou kunnen downloaden, maar ik heb nog niet uitgevonden hoe ik dat doe in blogger, zonder mijn privédropbox open te zetten. Tips zijn daarvoor meer dan welkom. Waarschuwing: door de vele screenshots is dit best een lange blog geworden. Maar terug naar het onderwerp van deze blogpost, we gaan in excel een annuïtaire hypotheek bouwen.  Eerst maar eens de uitgangspunten van deze fictieve hypotheek: Startlening: €200.000 Hypotheekrente: 2% Looptijd 30 jaar De basis We beginnen met deze gegevens in te vullen. Zoals je misschien ziet heb ik de looptijd van de hypotheek in maanden gezet in plaats van in jaren. Dit kom

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....