Doorgaan naar hoofdcontent

Binnenkort mogelijk iets nieuws op de blog

Pasgeleden zijn wij benaderd door een platform of we willen deelnemen aan hun affiliate programma. Het betreft een internationaal platform voor, zoals dat zo mooi heet, peer-to-peer lending.

Op het eerste oog ziet het er goed uit, en heb ik nog weinig raars kunnen vinden op het wereldwijde web. Maar dat wil niet zeggen dat het 100% veilig is natuurlijk.
En omdat ik geen zaken wil aanprijzen op de blog zoals met recyclix een tijdje terug, heb ik besloten eerst zelf maar eens te ondervinden of het platform werkt zoals ze beloven.

Zo op het oog zijn er mooie voorwaarden. Je kunt namelijk al investeren vanaf 10 euro.
Ook is er een groot aantal leningen met terugkoopgarantie. Als een lening 2 maanden niet meer betaald wordt, wordt de lening overgenomen door het platform en krijg jij je geld terug.

Gisteren hebben we dus een account aangemaakt en €50 euro overgemaakt. Volgens de site zou het ongeveer 2-3 dagen duren voordat het geld op de account is bijgeschreven.

Nu gaan we toch nog een stuk sneller dan verwacht in de crowdfunding...

Wat zijn jullie ervaringen met crowdfunding?

Reacties

 1. Aai, misschien niet zo doorzichtig als recyclix, maar deze klinkt ook als "te mooi om waar te zijn" Waarom zouden ze een niet betaalde lening van je overnemen? Waar halen dat geld vandaan? Ponzi 2.0?

  Sorry, ik klink misschien negatief. Nieuwe initiatieven zijn mooi, ik hoop dat je goed rendement haalt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht precies hetzelfde Chris. Klinkt mij als iets te mooi om waar te zijn...

   Ik hoop dat jullie gelijk krijgen en rendement halen. Zelf zou ik mij hier verre van houden.

   Verwijderen
  2. Het platform bestaat (al) 4 jaar. Dat zegt natuurlijk niets. En ook op, wat mij betreft betrouwbare Nederlandse sites/forums wordt er positief over geschreven.
   Ik weet dat dat niets zegt, daarom ga ik het eerst zelf uitproberen.

   Verwijderen
  3. Sterkte! Ben benieuwd. En nee, we slaan crowdfunding graag over.

   Verwijderen
 2. Betreft het toevallig mintos? Die hebben mij van de week ook benaderd. Wegens het feit dat wij op vakantie zijn ben ik er nog niet aan toegekomen om naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom zou ik geld in crowdfunding steken als ik het ook in bedrijven met een lange dividendgeschiedenis kan investeren?
  Beetje flauw, maar zo denk ik erover.
  Aan de andere kant: met €50 kun je wel een beetje risico nemen, ik ga het in ieder geval volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook onze hoofdstrategie, maar een beetje diversiteit in de investeringen kan geen kwaad toch?

   Verwijderen
 4. Ze hebben mij ook benaderd. Ik heb nog niet de tijd gehad/genomen om me er in te verdiepen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen.

Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn.

Extra aflossingen
Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83.

De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit.

Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen.
In cel F6 (kolom F is nu de lege kolom e…

Hoe wij binnen 3 jaar €40.000 extra aflosten

Een paar dagen terug schreven wij al dat we met onze nieuwste extra aflossing de mijlpaal van €40.000 aan extra aflossingen gehaald hebben.

Onze eerste extra aflossing deden we in juni 2015, dus al deze aflossingen deden we in net geen drie jaar tijd. We vonden het wel leuk om te delen hoe we tot dit toch wel aanzienlijke bedrag zijn gekomen in die drie jaar tijd.

Alle kleine beetjes helpen
De eerste aflossing was eigenlijk het nog openstaande bedrag van het bouwdepot dat we bij onze hypotheek hadden afgesloten. Dit kun je ook lezen op onze hypotheekpagina. Na die aflossing en de daarbij behorende lagere maandlasten begon bij ons het kwartje te vallen: Dat aflossen kan ons best helpen om het financieel wat ruimer te krijgen.
In 2015 deden we daarna nog twee extra aflossingen, één om het aflossingsvrije deel weer op een mooi rond getal te krijgen en één op de annuïtaire hypotheek.

Daarna gingen we eigenlijk van start met kleine maandelijkse bedragen. We startten met €125 per maand o…

Grote uitgave(n)

Een tijdje terug schreef ik tussen neus en lippen door dat we een grote uitgave hadden gedaan. We hebben namelijk een nieuwe (tweedehands) auto gekocht. Daar is een heel denk- en afwegingsproces aan vooraf gegaan.

Zoals trouwe lezers van dit blog misschien wel weten vielen de onderhoudskosten aan onze vorige auto ons behoorlijk tegen. In die paar jaar tijd hebben we enkele duizenden euro's weggebracht naar onze dealer.

De laatste tijd maakte onze auto weer een raar geluid. Alsof er ergens bij een voorwiel wat aanliep. Dat werd steeds wat erger. Dat zou dus kosten met zich meebrengen.

Wel gingen we nog met onze intussen oude auto op vakantie. Daar hadden we ons jaarlijkse spelletje willen we binnenkort een nieuwe vouwwagen kopen of willen we gaan sparen voor een caravan?
Nadat we diverse medekampeerders met caravan zagen die heel makkelijk zich installeerden en weer vertrokken, besloten we (weer) eens een lijstje te maken van de voor- en nadelen van beide opties.

Dit keer viel ui…