Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossing juli: kleiner dan gepland

Gisteren hebben we weer opdracht gegeven voor een extra aflossing. Deze aflossing is wel wat kleiner dan de vorige maanden, en ook lager dan dat we in eerder al schreven. We waren namelijk van plan deze maand de 10% aan extra aflossingen op de annuïteitenhypotheek vol te maken door €900 af te lossen.

We doen dat echter niet. Dat heeft te maken met extra uitgaven die we deze maand verwachten. We willen namelijk voor de vakantie nog twee nieuwe banden onder de auto laten zetten. Dan zijn alle banden weer relatief nieuw (niet ouder dan een jaar). Ook wordt de reservering voor de vakantie nog van de creditcard afgeschreven deze maand.
Dat in combinatie met het feit dat onze buffer nog niet echt heel hard gegroeid is dit jaar heeft ons doen beslissen om deze kosten van de lopende rekening te betalen en niet uit de buffer.

Na deze aflossing kunnen we nog €5.600 boetevrij extra aflossen. Dat gaan we als volgt doen. We gaan elke periode tot het eind van het jaar nog €600 extra aflossen. Dan komen we op €3.600 uit. De laatste tweeduizend betalen we met een deel van de belastingteruggaaf, die we nog moeten ontvangen.

Hebben jullie nog extra aflossingen gepland deze maand?

Oh ja: na mijn bericht over de hypotheek zag ik dat ik de hypotheekpagina nog niet had bijgewerkt. Dat is nu wel gedaan.

Reacties

  1. Goed bezig! Ik zit wel willen, maar tot het einde van het jaar is het resterend boetevrij af te lossen bedrag 0.
    Daar heeft ons de tijd om de buffer weer aan te zuiveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Even geen aflossingen. Net een nieuw (oud)huis gekocht. Wel met een kleine hypotheek, door alle aflossingen op het huis wat we nu verkochten. We gaan veel investeren in isolatie, dus aflossen wachten we even mee, tot we weten wat dit allemaal gaat kosten. Maar de aflossingen in het verleden zorgeden dus voor het feit dat we deze stap kunnen maken en meer keuzevrijheid hebben. Weer gekozen voor niet meer dan we nodig hebben, gaan zelfs wat kleiner en zeker geen tophypotheek. Fijn leven is dat!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik los elk jaar (zover) in januari extra af. De rest van het jaar mag het dan niet meer. Ik spaar dan voor de volgende aflossing. In januari van 2018 gaat mijn hypotheek bedrag naar 180. Aardig wat minder dan de 395 waar ik in 2013 mee begon. Ik ben er blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij lossen ook maximaal in januari af (net als dutchrn) en sparen de rest van het jaar voor volgend januari. We mogen dit jaar dus niet meer aflossen, terwijl ik dat graag nog had gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. We hebben 1 juli 5000 afgelost en hopen dat in december/ januari nog een keer te doen. Daarna weer lekker doorsparen voor de volgende aflossing

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Net storting van 5000 gedaan in de spaarhypotheek. Leverde een 60 euro lagere premie op.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....