zondag 11 juni 2017

Spaarrente naar 0,15%

Als laatste van de drie grootbanken heeft onze bank per 15 juni de spaarrente verlaagd naar 0,15%. De Rabobank en ING hanteren deze rente al wat langer.
In een email van de bank hebben ze ons de rentetarieven medegedeeld. Ook de bonusrente die we op de kwartaalspaarrekening ontvingen als het geld tot het einde van het kwartaal op de rekening staat is op 0 gezet, ik weet eigenlijk niet of dat al zo was of niet. Maar een kwartaalspaarrekening heeft nu geen enkel voordeel meer boven een normale spaarrekening.

Wij hebben maar een heel klein bedag op de spaarrekening van ABNAMRO staan, waar we direct bij willen kunnen als een maand bijvoorbeeld eens wat duurder dan normaal uitvalt. Voor de rest hebben wij ons spaargeld verdeeld over rekeningen op Moneyou, Leaseplanbank en Argenta, waar nog rentes van 0,45% en 0,5% geboden worden.


5 opmerkingen:

 1. Dramatisch laag he, die spaarrentes. Ik krijg bij Knab nog wel wat meer dacht ik. Ik zal het eens opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, beroerde rentes inderdaad. Ik heb nu een deposito bij Savedo geopend. Inclusief welkomstbonus geeft dat 2.1% in een jaar. Mijn laatste post ging hierover mocht je geïnteresseerd zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik had het gelezen ja, durf dat nog niet aan..

   Verwijderen
 3. Argenta, is dat de jongerenspaarrekening? Laat die niet te hoog oplopen, want dan wordt dat gezien als een schenking.
  ASR hoort ook in dat rijtje met 0,55%.
  Wat ik me afvraag is, gaven ze vroeger ook 7,55%?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tijd om een spaarrekening te openen bij een andere bank. Die bieden nog 0,4-0,5% rente. Warom zou je het niet doen?

  BeantwoordenVerwijderen