woensdag 3 mei 2017

Hypotheek is weer afgeschreven

Gisteren zijn de meeste hypotheekbedragen weer afgeschreven. Alleen de inleg voor de spaarhypotheek wordt vandaag pas geïncasseerd door de bank.

We hebben deze maand weer €600 extra afgelost. Dit was ook de tweede maand op rij dat de extra aflossing groter was dan het bedrag dat aan rente en annuïteit werd afgeschreven. Met deze aflossing daalt onze bruto hypotheek met iets meer dan €700, waarvan dus iets meer dan €100 euro annuïtaire aflossing.

Met deze aflossing komt onze bruto hypotheek op iets meer dan €182.000 uit. Onze netto hypotheek weten we morgen pas omdat dan pas de storting van de spaarhypotheek is verwerkt. Morgen zullen we dan ook pas de hypotheekpagina updaten.

Verder kregen we vanmorgen ook bericht van de bank dat we ook onze aflossingsvrije hypotheek via internetbankieren kunnen omzetten naar een andere vorm. Hoe en wat weten we nog niet, omdat we morgen pas weer onze hypotheek kunnen wijzigen. Daaronder valt ook het doen van een extra aflossing. Maar kijken gaan we zeker, al was het maar om er een blog over te kunnen schrijven.. :)

Hebben jullie nog aflosplannen deze maand?

10 opmerkingen:

 1. Klein weetje tussendoor, volgens mij zit je ook bij de ABN ? ABN geeft aan dat extra aflossen alleen via internetbankieren/incasso kan, dit is niet helemaal waar. Vroeger maakte je het gewoon over en kreeg je rente over de periode dat het nog niet verwerkt was. Grappige is dat ze dit nog steeds accepteren en nog steeds rente vergoeden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje voor de info. Ik zit inderdaad ook bij ABN.
   Ik wist dat het kon, collega-blogger bespaarbalans deed dat tot voor kort ook. Ik heb in maart zelfs telefonisch een aflossing kunnen regelen. Dus er zijn meerder mogelijkheden.
   Ik ben benieuwd wat er mogelijk is met het omzetten van een hypotheekdeel.

   Verwijderen
  2. Klopt, ik doe dat nog steeds elke maand via een automatische overboeking (hoewel wij de laatste keer een grote aflossing vooruit hebben betaald uit de buffer). Het wordt nog steeds geaccepteerd. Er zijn overigens wel plannen, zo begreep ik van een medewerker (toen ik vroeg naar overboeking extra storting bankspaarhypotheek) om dat te beperken. Want, een handmatige, niet door de bank verwachte overboeking moet handmatig worden bestemd. Via internetbankieren gaat dat automatisch. Dan snap je ook dat ze er het liefst van af willen.

   Overigens hebben wij deze maand geen aflosplannen. Wij moeten de buffer nog aanzuiveren met de voorgeschoten extra aflossing. Dat is in juni afgerond. Wij denken er dan over om dan weer een grote aflossing voor te schieten uit de buffer, omdat de rente toch niets opbrengt...

   Verwijderen
 2. Deze maand komt er vakantiegeld en daarvan gaan we zeker een groot deel gebruiken om extra af te lossen.
  Mijn man keek vanochtend naar onze hypotheek maandbedrag voor komende maand. En die is 285! Omdat het een annuiteitenhypotheek is, is daar ook een deel aflossing van.
  Ik ga nu echt merken hoeveel spanning er van me is afgevallen nu onze hypotheek zo laag is. We gaan zeker door met aflossen, maar het is zo heerlijk relaxed om nu een vaatwasser uit te zoeken, om de verwarming iets hoger te zetten (al draag ik ook een warme trui plus een vest, het is gewoon koud in huis met al die regen) en het gevoel te hebben financiele tegenslag gemakkelijker op te vangen. Vorige maand kregen we nog een stukje van de erfenis en daardoor konden we nog meer extra aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik los in januari mijn 10% extra af. En ik vind het zo super om te zien wat dan mijn maandlasten worden. Ik kan het ook zien in excel (van het worksheet van deze pagina) en het klopt altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik los ook in januari 10% van mijn relatief kleine hypotheek af. Ik heb dat inmiddels 6 keer gedaan. De laatste aflossing valt praktisch gelijk met het ingaan van mijn aow en piepklein pensioentje, dus dat komt goed uit.

   Verwijderen
 4. Of we deze maand ook gaan aflossen weet ik nog niet, maar wel zeker deze zomer. Fijn is dat toch dat het elke keer weer lukt he.
  Ben benieuwd wat er allemaal te wijzigen is bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaat lekker zo.

  Hier komt er ook weer eentje aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh leuk, daar gaan we vast wat over lezen.. :)

   Verwijderen
 6. Nee, deze maand en de komende maanden ligt onze prioriteit bij het afmaken van de nieuwe slaapkamer en badkamer.
  Wij wachten op het uitkeren van een bedrag rond het einde van het jaar en dan maken we de 20% vol van dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen