maandag 22 mei 2017

Een heerlijke zonnige zondag

Gisteren was een dag zoals we ze eigenlijk zouden willen hebben. Naast het heerlijke weer hebben we er ook zelf een heerlijke dag van gemaakt. Het enige dat er nog aan miste was uitslapen..

We begonnen de dag dus al vroeg. Dochter heeft nog niet geleerd wat uitslapen is, dus we waren om half 7 al allemaal uit de veren. Na een lekker ontbijtje met z'n allen aan tafel gingen we ook al flink op tijd naar buiten.
We pakten de fiets voor een rondje door de polders en eindigden in eerste instantie bij de kinderboerderij. Waar dochter normaal helemaal gek van de dieren is, wilde ze nu vooral spelen in de speeltuin. Een paar konijnen aaien kon er nog net vanaf, maar voor de baby-geitjes had ze geen oog terwijl ze normaal toch altijd wel even wil aaien en borstelen.

Na de kinderboerderij fietsten we op ons gemakje naar de volgende boerderij: Die waar ze heerlijke pannenkoeken maken. Daar kon dochter naar hartenlust verder spelen met andere kindjes op de trampoline en bij de glijbaan, terwijl wij van een lekker verfrissend drankje genoten.

We sloten daar af met een heerlijke lunch (geen pannenkoeken) en maakten vervolgens ons fietsrondje af. Uiteindelijk zijn we zo'n 4 uur op pad geweest. Dochter weigerde om toen nog een middagdutje te gaan doen, dus we gooiden de zandbak open zodat ze lekker verder kon spelen. Wij genoten ondertussen in het zonnetje in de tuin.

Wat zou het mooi zijn als je (bijna) elke dag zou kunnen invullen. Als ik wel eens mijmer hoe een dag uit het leven van een (vroeg)gepensioneerde eruit zou kunnen zien, dan kom ik toch al snel op een dergelijk dag uit.

Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weer?

5 opmerkingen:

 1. Ja, onze dochter had een wedstrijd. Dus de hele dag op het sportterrein geweest. Quality dag met dochterlief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Afgelopen weekend was ik uitgenodigd met wat vrinden om met een bootje over de Friese meren te varen. Lekker bijgetankt en bijgekleurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker! Wij waren zondag bij mijn schoonouders. Heerlijk in de tuin gezeten en 's middags een lange wandeling gemaakt (op zoek naar Geocaches) net buiten het dorp in Drenthe. Daarna met een koud biertje in de tuin nagenieten, en samen lekker eten. Weer helemaal bijgetankt kwamen wij 's avonds thuis. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moest aan mijn afstudeerscriptie werken, dus ik heb helaas vooral binnen gezeten. Maar die schade ga ik dit weekend inhalen!

  BeantwoordenVerwijderen