zondag 30 april 2017

Post over de spaarhypotheek

Gisteren ontvingen we post van de bank. We verwachtten eigenlijk geen post, behalve een bevestiging van de extra aflossing die we hebben gepland per 1 mei. Maar die post komt meestal pas nadat de extra aflossing is afgeschreven.

Het bleek nog post te zijn over de spaarhypotheek. Dat is rijkelijk laat, aangezien we begin februari de extra aflossing regelden en de aflossing per 1 maart gedaan is.
En ik moet zeggen, tot nu toe de meest duidelijke post over de spaarhypotheek die we ooit hebben mogen ontvangen.
Het bevestigde nog een keer dat onze maandelijkse inleg €133 is, maar het gaf ook een overzicht van de kosten die aan de spaarhypotheek zijn verbonden.

Zo wordt er door de verzekeringsmaatschappij die de spaarpolis beheert €5,67 per maand ingehouden en €2,19 voor de overlijdensrisicoverzekering. In totaal dus €7,86 aan kosten. Dat komt aardig overeen met de de 8 euro die ik altijd reken in mijn hypotheeksheet in excel. Tot het eind van de looptijd €1.281,42.

Onze spaarhypotheek loopt tot en met 1 januari 2036. In de brief is ook netjes aangegeven hoeveel we nog in de polis gaan storten tot het einde van de looptijd, bij de huidige rente zonder extra aflossingen (storten mogen we niet). Dat is €30.058,00. Onze openstaande hypotheek is op dit deel €79.800,00 en we hebben nu €23.500 in het spaardepot zitten. We ontvangen dus tot het einde van de looptijd nog €€26.242,00 aan rente. Dat is net iets minder dan het bedrag dat we nog moeten inleggen.

Ook geeft deze brief een overzicht van hoe de komende 10 jaar het spaarsaldo aan het eind van het kalenderjaar zal zijn als we niets meer veranderen aan de hypotheek. Dat is mooi vergelijkingsmateriaal voor als we de daadwerkelijke standen krijgen.


3 opmerkingen:

  1. Wauw, zou graag willen dat ik ook een overzicht zou kunnen krijgen van de hypotheekverstrekker (rabo) voor mijn spaarzekerhypotheek, helaas nog steeds niet gelukt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit hebben we nu alleen gekregen omdat we een aflossing hebben gedaan. Een dergelijk overzicht hebben we nog nooit eerder gehad.

      Verwijderen