zondag 9 april 2017

Hoeveel zijn we nu waard?

Eind vorig jaar schreven we voor het eerst over onze netto waarde. We willen proberen elk kwartaal een update te geven van hoe het er voor staat. Eerder deze maand gaven we al een overzicht van het eerste kwartaal.

Onze nettowaarde is sinds 31 december met net geen €29.000 gestegen. Een deel daarvan is op eigen kracht geweest, op een deel hadden we ook geen invloed.

De WOZ-waarde van ons huis isbijvoorbeeld met €12.000 gestegen, daar hebben niets voor hoeven te doen. Ook ontvingen we een erfenis. Die gebruikten we geheel voor een extra aflossing op de hypotheek.

In de tabel hieronder kun je het verloop van onze netto waarde zien vanaf begin 2016.


We zijn nu halve tonnair, zoals sommige medebloggers dat noemen als voelt dat niet zo omdat de meeste waarde in stenen zit.
Van de bijna €29.000 die onze waarde is toegenomen hebben een kleine €6.000 gerealiseerd met eigen middelen. Het doel voor komend kwartaal is om de netto waarde met weer €6.000 te laten toenemen. Dat zal voornamelijk door extra aflossen en sparen gebeuren. 

9 opmerkingen:

 1. Je hypotheek is nu veel minder, dan je huis. Heerlijk. Je bent pas blij als je minder hypotheek hoeft te betalen wanneer je minder inkomen hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een stevige stijging, mooi! En ik kan me voorstellen dat het niet speciaal zo voelt als het ook grotendeels in stenen zit. Hoewel ik ook eerlijk moet zeggen dat ik er niet heel veel van voel nu ik die status 'in contanten' heb. Het idee ervan vooraf is dan misschien toch meer dan de werkelijkheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou je de waarde van je spaardeposito niet van de woz waarde moeten aftrekken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee die hebben niets met elkaar te maken. Spaardepot is het gedeelte van de spaarhypotheek die we al bij elkaar gespaard hebben. Ik zou het wel kunnen verrekenen met de openstaande hypotheek.

   Verwijderen
 4. Ik zou 31/12 vervangen door 1/1 met de woz waarde 203000
  Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie progressie. Ik lees graag je blog omdat onze financiele situatie vrijwel identiek is. Omdat wij wat ouder zijn hebben wij enkel wat meer opgebouwd in de spaarpolis.
  Puntje van aandacht: ik vind jullie buffer wat aan de lage kant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat klopt, wij ook... Daar gaan we komend kwartaal haard aan werken...

   Verwijderen
 6. Gaat lekker dit! Goed bezig en vooral zo door gaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen