Doorgaan naar hoofdcontent

Besparen op dagjes uit kan veel opleveren: + een tip voor deze week

Begin deze maand viel te lezen dat bijna alle pretparken hun prijzen weer verhoogd hadden voor dit jaar. Gemiddeld genomen zijn de prijzen weer een aantal procenten gestegen.

Ook blijkt dat steeds meer pretparken dynamische prijzen hanteren. Op een voorspelde drukke dag liggen de entreeprijzen een stuk hoger dan op bijvoorbeeld een maandag die niet in de schoolvakantie valt.
Dat kan in sommige gevallen meer dan de helft schelen. Slagharen rekent bijvoorbeeld in het hoogseizoen €27,50 maar heeft ook kaartjes op maandagen, dinsdagen en donderdagen in het laagseizoen voor slechts €10,50. Dat scheelt ruim 62% op een kaartje.

Sowieso scheelt het al snel enkele euro's wanneer je een kaartje meer dan een week vantevoren kaartjes online bestelt, de zogenaamde vroegboekkortingen.

Natuurlijk is er 1x per jaar de actie van Albert Heijn waarbij je voor €10 korting per kaartje kan sparen.
Maar deze week is er een actie bij de Lidl waarbij je kaartjes voor Duinrell in Wassenaar voor maar €10 kunt kopen. Die zijn normaal €23,50.

Kijken jullie naar kortingen wanneer je een uitje naar een pretpark maakt?

Reacties

 1. Wij gaan nauwelijks. Maar anders zou ik korting zoeken idd.
  Ik koop wel eens een kortingsbon via marktplaats, voor de sauna bijvoorbeeld. Dan koop ik voor 2€ incl verzenden, al snel 15€ korting. Toch fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjee wat een prijzen, voor de prijs van een normaal entreekaartje kan ik drie dagen op de camping staan, in een bos vol natuur, meer mijn soort pretpark.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga alleen ergens heen met korting. Anders is het mij te duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer genoeg op stap met kinderen dus de hoofdprijs betalen en veel te druk. We gaan in principe naar een park per jaar dus is het te overzien. Oudste is al 17 dus het eind komt in zicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij Duinrell zit Tikibad niet inbegrepen en dat is dan weer jammer. Het lijkt wel als je gewoon een kaartje koopt, dat je dan standaard duurder uit bent, te zot voor woorden.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Wij kunnen ons eigen huis niet meer betalen

Dat klinkt wel als een heel dramatische mededelingen. Wees niet bang, we zitten niet in financiële nood. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat de huizenprijzen bij ons in de wijk zo belachelijk hard aan het stijgen zijn dat wij nu niet voldoende hypotheek zouden kunnen krijgen om onze huidige woning, bij de huidige marktprijzen te kunnen financieren.

Wat is het geval? Vorige week ging er een huis bij ons in de straat in de verkoop. Uit interesse hebben we bij funda ingesteld dat we dan een mailtje krijgen. Dat huis is iets kleiner dan dat van ons, heeft een iets kleinere tuin en is verder van binnen wat gedateerd, maar op het oog nog in prima staat.

Dat huis staat nu te koop voor een vraagprijs van €285.000!!!!

Ter vergelijking, wij kochten ons huis in 2013 voor €191.000. Wij kochten toentertijd dat huis op alleen het inkomen van M. Dat was toen dusdanig ruim voldoende aan inkomen dat we nog een bouwdepot van €10.000 konden meefinancieren en een groter deel van de kosten koper dan heden…

Wij lossen niet af vanwege de wet Hillen

Nu de plannen uit het nieuwe regeerakkoord zo'n beetje allemaal al zijn uitgelekt, lijkt het meeste rumoer te ontstaan over het afbouwen van de wet Hillen.
Die wet regelt dat als de hypotheekrenteaftrek waar je recht op zou hebben gelijk of lager is dan het eigenwoningforfait dat het saldo daarvan op 0 wordt gezet. Kort gezegd komt het er op neer dat wanneer je een aanzienlijk deel van, of geheel, je hypotheek hebt afgelost, je geen eigenwoningforfait meer betaalt. Ook heb je dan geen hypotheekrenteaftrek meer.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe regering deze wet gaat schrappen of gaat afbouwen. Dat zou betekenen dat je altijd het eigenwoningforfait betaalt, ook als je geen hypotheekrenteaftrek meer hebt. Daar wordt nu moord en brand over geschreeuwd. Het zou een boete op aflossen zijn.

Maar is dat ook zo? Geld is tijd schreef hier al eens wat over.

Want volgens mij is het nog steeds goedkoper om af te lossen. Elke euro die je aflost bespaart namelijk in je lasten, daar doet het eige…

Hypotheekproblemen 50-plussers?

In het AD stond vanmorgen artikel over de mogelijke gevaren voor 50-plussers met een aflossingsvrije hypotheek. Wanneer hun hypotheek afloopt is het nog maar de vraag of ze weer een nieuwe hypotheek kunnen krijgen.

Meestal hebben deze 50-plussers wel een behoorlijke overwaarde op hun woning, maar als aan het einde van de lopende hypotheek niet het openstaande bedrag terugbetalen, en ze een nieuwe hypotheek willen afsluiten, wordt er niet zo zeer naar die overwaarde gekeken, maar naar het inkomen. En ook naar het inkomen na pensionering. En daar zit vaak de crux. Het uitgekeerde pensioen is vaak lager dan het inkomen uit werk was.

De meeste mensen met een aflossingsvrije hypotheek denken dat ze eenvoudig een nieuwe hypotheek zullen krijgen na afloop van de huidige. Dat blijkt dus niet zo eenvoudig te zijn. De Nederlandsche Bank schatte eerder al dat zo'n 200.000 50-plussers na afloop van de hypotheek in de problemen zouden komen.

Dit is de zoveelste waarschuwing aan mensen met ee…