donderdag 20 april 2017

Besparen op dagjes uit kan veel opleveren: + een tip voor deze week

Begin deze maand viel te lezen dat bijna alle pretparken hun prijzen weer verhoogd hadden voor dit jaar. Gemiddeld genomen zijn de prijzen weer een aantal procenten gestegen.

Ook blijkt dat steeds meer pretparken dynamische prijzen hanteren. Op een voorspelde drukke dag liggen de entreeprijzen een stuk hoger dan op bijvoorbeeld een maandag die niet in de schoolvakantie valt.
Dat kan in sommige gevallen meer dan de helft schelen. Slagharen rekent bijvoorbeeld in het hoogseizoen €27,50 maar heeft ook kaartjes op maandagen, dinsdagen en donderdagen in het laagseizoen voor slechts €10,50. Dat scheelt ruim 62% op een kaartje.

Sowieso scheelt het al snel enkele euro's wanneer je een kaartje meer dan een week vantevoren kaartjes online bestelt, de zogenaamde vroegboekkortingen.

Natuurlijk is er 1x per jaar de actie van Albert Heijn waarbij je voor €10 korting per kaartje kan sparen.
Maar deze week is er een actie bij de Lidl waarbij je kaartjes voor Duinrell in Wassenaar voor maar €10 kunt kopen. Die zijn normaal €23,50.

Kijken jullie naar kortingen wanneer je een uitje naar een pretpark maakt?

6 opmerkingen:

 1. Wij gaan nauwelijks. Maar anders zou ik korting zoeken idd.
  Ik koop wel eens een kortingsbon via marktplaats, voor de sauna bijvoorbeeld. Dan koop ik voor 2€ incl verzenden, al snel 15€ korting. Toch fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjee wat een prijzen, voor de prijs van een normaal entreekaartje kan ik drie dagen op de camping staan, in een bos vol natuur, meer mijn soort pretpark.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga alleen ergens heen met korting. Anders is het mij te duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer genoeg op stap met kinderen dus de hoofdprijs betalen en veel te druk. We gaan in principe naar een park per jaar dus is het te overzien. Oudste is al 17 dus het eind komt in zicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij Duinrell zit Tikibad niet inbegrepen en dat is dan weer jammer. Het lijkt wel als je gewoon een kaartje koopt, dat je dan standaard duurder uit bent, te zot voor woorden.

  BeantwoordenVerwijderen