zondag 23 april 2017

Beleggingsupdate: al bijna op jaardoel

het is alweer even geleden dat ik over onze beleggingen geschreven heb. Wel schreef ik over het eerste kwartaal dat we te veel belegd hadden in verhouding, en dat we weer wat meer zouden gaan sparen. Dat doen me ook.

Maar afgelopen week hebben we toch nog wat extra aandelen gekocht. We zijn hierdoor en door de koersstijgingen dit jaar, al heel dicht bij ons jaardoel gekomen. Als we vanaf nu alleen nog maar de maandelijkse inleg in de beleggingsfondsen doen, gaan we ons jaardoel makkelijk halen.

Dat beleggen niet altijd alleen maar groene cijfers geeft hebben we dit jaar ook mogen ervaren. Bij 1 bedrijf hadden we aandelen gekocht voor $67 en dat steeg mooi door naar $78. Vervolgens zakte de koers enorm in met als dieptepunt $52. Van een mooie winst naar een fors verlies in een week tijd. Wij hebben wat extra aandelen gekocht en onze gemiddelde aankoopprijs is nu net onder de 63 dollar. Maar dat is nog een stuk hoger dan de huidige koers van 55. Overigens verkopen we de aandelen voorlopig nog niet, want ze leveren ook ruim $2,40 aan dividend per jaar op.
Gelukkig doen de rest van de aandelen het een stuk beter.

Dit jaar hebben we al bijna net zo veel dividend ontvangen als vorig jaar, in mei zullen we daar over heen gaan. En als we nu niets meer zou bijkopen verwachten we dit jaar rond de €400 aan dividendinkomsten te ontvangen.  Nog veel te weinig om te stoppen met werken natuurlijk...
Dat komt niet in de laatste plaats omdat al veel bedrijven waar we aandelen van hebben hun dividend verhoogd hebben variërend van 3% tot 12% op jaarbasis. En ook één van de twee beleggingsfondsen heeft zijn dividend verhoogd en ook zijn kosten verlaagd.

Hoe gaat het met jullie investeringen?

6 opmerkingen:

 1. Als je nu al bijna op je jaardoel zit heb je dat snel gedaan!
  Denk je dat beleggen nu een zwakke plek is geworden voor jou? Als in, dat je vermoedelijk teveel zal investeren in beleggen op jaarbasis (mogelijk ten koste van spaardoelen?).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is wel de valkuil ja. Maar ook best een deel is door koerswinst gekomen. dus dat heeft niet met te veel inleggen te maken..

   Verwijderen
 2. Een heel mooi resultaat! Ben wel benieuwd hoe je portefeuille er nu uit ziet en hoeveel je ongeveer belegd hebt. 400 euro dividend per jaar is al echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De portefeuille is eigenlijk nog hetzelfde als op de beleggenpagina staat. We hebben vooral de bestaande posities vergroot.

   Verwijderen
 3. Ons jaardoel was om dit jaar een portefeuille van €5000 op te bouwen. Daar zitten we nu al overheen, dus voorlopig gaat de aandacht weer even naar extra aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen