zaterdag 18 maart 2017

Weer meer huizen verkocht

In februari zijn er weer mee huizen verkocht vergeleken met vorig jaar en ook vergeleken met januari. Ten opzichte van vorige maand is de stijging 7%. Ook waren er ten opzichte van vorig jaar 21% meer hypotheken geregistreerd.

De grootste stijging was bij de vrijstaande huizen, terwijl die bij appartementen het kleinst was. Op Noord-Holland na, was er een stijging in alle provincies.

Een kleine zoekopdracht op funda laat zien dat er op dit moment ruim 151.000 te koop gegistreerd staan op die site. Het totaal aantal verkochte woningen was in februari met ruim 17.000 meer dan 10% van dat aantal.

Ik vraag me af of er voldoende huizen te koop gezet worden op dit moment om een beetje aan de vraag te kunnen voldoen. Anders kunnen de prijzen nog wel eens verder omhoog schieten.

Ons huis komt er in ieder geval de komende jaren niet bij. Wij hebben geen plannen om te verhuizen..

Hebben jullie verkoopplannen?

7 opmerkingen:

 1. Ik heb vorig jaar net zelf verkocht en samen met vriend willen we eigenlijk nog even wachten. Mijn moeder heeft haar huis wel te koop, dus ik hoop voor haar dat het ook snel gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben wel vage plannen. Verkopen en dan zelf goedkoop bouwen zodat we eerder kunnen stoppen met werken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Peins er niet over. Al twee makelaars die een briefje door de brievenbus stopten. Wil ik verkopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hadden wij pas ook een keer.. Blijf dat erg brutaal vinden..

   Verwijderen
 4. Nee. Ik kan vast wel verkopen, maar ik kan dan niet opnieuw kopen. Ik soon in Amsterdam. De prijzen zijn hoog in de burden waar ik zou willen kopen, en er is nog geen vast erfpacht beleid. Mijn huidige flat is bijna afbetaald. En ik las vandaag dat er flink verbouwd gaat worden rondom mijn wijk, en dat is alleen maar goed voor de ontwikkeling van de buurt hier en daarmee de waarde van de woning.
  Ik woon in een (nu nog) achterstandswijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We blijven zitten waar we zitten zolang de kinderen nog thuis wonen. Daarna willen we naar een klein appartement verhuizen, liefst in een groene omgeving. Maar dan zijn we wel minstens 5 jaar verder.

  BeantwoordenVerwijderen