vrijdag 3 maart 2017

Onze koe is gebracht

Vorige maand schreven we al dat we een koe gekocht hadden. Gisteren is die koe bezorgd en staat nu lekker in de achtertuin te grazen.....

Nee dat is onzin natuurlijk..

Maar gisteren is wel het vlees bezorgd. Precies volgens planning en afspraak. Hoe ging dat in zijn werk?

Op 6 februari deden wij onze bestelling op koopeenkoe.nl. Op dat moment was de koe "nog niet geheel verkocht" (ik weet even niet hoe ik dat anders moet omschrijven), maar dat duurde niet heel lang meer.
De koe wordt namelijk pas verkocht op het moment dat het vlees dat de koe gaat opleveren al geheel verkocht is. Op die manier krijgt al het vlees na de slacht direct een bestemming en hoeft er niets weggegooid te worden.

Voordat de koe geslacht wordt loopt zij nog een paar dagen in de wei bij het slachthuis en uiteindelijk wordt ze dan geslacht. Na de slacht wordt het vlees 2 weken gerijpt.

Je kunt bij de bestelling al aangeven op welke dag je het vlees wil laten bezorgen, donderdag, vrijdag, of zaterdag. Je kunt dat nog wijzigen tot een paar dagen voor de levering. Bezorging is in de randstad overigens gratis, maar ik heb geen tarieven kunnen vinden voor daarbuiten.

Een dag van tevoren kregen wij mail met een periode van een uur waarbinnen de bezorging zou plaatsvinden. Dat werd nog eens herhaald op de dag zelf met een sms-je. En, zeker niet onbelangrijk, de bezorger stond ook keurig binnen die periode op de stoep.

Waarschuwing: Voor de vegetariërs onder de lezers is het nu misschien iets minder fijn om verder te lezen, er volgen ook wat foto's. Maar misschien zijn vegetariërs wel helemaal niet aan dit blog begonnen.

Het pakket wordt gekoeld bezorgd en zit in een afgesloten doos, die zie je op de foto bovenaan. Daarin zitten dus 28 maaltijden vacuüm verpakt. Er zit zelfs een turflijst bij die je bij de vriezer kunt hangen zodat je bij kunt houden wat je allemaal al op hebt gegeten en wanneer het dus bijna op is (en je weer kunt bestellen).

Nu we de porties gezien hebben denken we met zijn drieën per keer aan één portie voldoende te hebben. Dat betekent dat we €3,56 per maaltijd betaald hebben. En als ik me niet vergis, is dat misschien nog wel goedkoper dan wanneer we ons vlees "gewoon" in de supermarkt kopen.

In de doos lijkt het allemaal nog niet zo veel, maar als je het dan uitstalt op tafel is dat toch wel heel wat...


De website beweert dat het hele pakket in één vriesvak past, maar dat hebben wij niet kunnen uittesten, we hadden namelijk geen vriesvak wat geheel leeg was. Wij hebben het dus over twee vriesvakken verdeeld.

Hoe het smaakt weten we ook nog niet. Vanavond staat het eerste biefstukje op het programma....Lijkt dit je ook wel wat, dan kun je via deze link ook bestellen. Er is ook een proefpakket dat de helft bevat en ook de helft kost. Als je via deze link bestelt krijg je €5 korting en krijgen wij diezelfde korting op een volgende bestelling.

7 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd wat de smaak gaat zijn, aangezien wij overwegen om ook een pakket aan te schaffen. Laat je het even weten?
  Verzendkosten voor de rest van Nederland is 11 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry, geen 11 euro verzendkosten. Ik lees net op de website 4,95 verzendkosten voor de rest van Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb net een referrallink toegevoegd. Dan krijg je 5 euro korting (en wij ook)

   Verwijderen
 3. Ik eet vega, en heb je blog ooit ontdekt. Dus ze zijn er wel! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik eet ook Vega en lees gewoon dit blogje hoor. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga ook eens kijken. Wij bestellen nu al een aantal jaren online bij OKVlees.nl. Eenzelfde concept, zij het dat je geen koe koopt, maar biologisch of grasgevoerd. Ook per pakketpost diepgevroren geleverd. En tot op heden naar volle tevredenheid. Hebben jullie hier ook naar gekeken in de 'vergelijking'?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee eigenlijk niet. We kwamen dit tegen en hebben er best even over nagedacht, maar niet verder naar alternatieven gezocht..

   Verwijderen