vrijdag 24 maart 2017

Hardlopen weer aan het oppakken

Eén van de doelen van mij (M) voor dit jaar is om het hardlopen weer wat op te pakken. Dat is eigenlijk sinds vorig jaar april, na een mislukte marathon, helemaal in het slop geraakt.

Rond de jaarwisseling deed ik al eens een poging om weer te beginnen maar verder dan 2x lopen kwam ik niet. De motivatie was er nog niet voor de volle 100% en dan helpt slecht weer ook niet om de regelmaat erin te krijgen.

Maar nu kriebelt het weer. Afgelopen vrijdag liep ik voor het eerst weer een stukje. En zondag ging dochter mee op haar loopfietsje. Ik liep twee lantarenpalen vooruit en liep dan weer terug naar haar toe. Aan het einde stopten we nog even bij een speeltuintje in de wijk en na 10 minuutjes spelen liepen we weer naar huis.
Dochter vond het helemaal geweldig al was ze daarna ook wel uitgeblust (net als pappa overigens).

En gisteren volgde het derde rondje binnen de week. Weer een stukje verder en ook nog een beetje minder langzaam. Nu is het zaak om de motivatie en de regelmaat erin te houden, maar ik heb er vertrouwen in dat het dit keer wel gaat lukken.

Wil het jullie een beetje lukken met je sportieve doelen?

6 opmerkingen:

 1. Leuk dat je het hardlopen weer oppakt! Het weer is er nu inderdaad ook prima voor. De truc is vooral langzaam op te bouwen, en 3 keer 30 minuten per week is genoeg.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. Niet te snel opbouwen is de truc inderdaad. En bij 3x 30 minuten ben ik nog lang niet.. :)

   Verwijderen
 2. Ik was ook bezig. En toen ging ik een zaterdagmiddag heftig bootcampen en blesseerde ik m'n hamstring. Nu een weekje verder en het gaat gelukkig al beter. Maar durf nog niet te gaan hardlopen.. zo balen als je net lekker bezig bent. En dit weer is echt een plus!
  Succes met je heropbouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen