zondag 26 februari 2017

Poging tot inbraak

ergens in de afgelopen week hebben vandalen geprobeerd om de poort van onze tuin open te breken. Wanneer dat precies  gebeurd is weten we niet, want we gebruiken de poort alleen als we met de fiets op pad gaan en dat is niet elke dag.

Het is ze uiteindelijk niet gelukt, maar het heeft wel wat beperkte schade opgeleverd. We hebben al het hang ensluitwerk moeten vervangen, kosten 150€. Verder valt de schade aan het houtwerk gelukkig mee.

Wel geeft het een onrustig gevoel. Gelukkig heeft dochter er niets van meegekregen...

11 opmerkingen:

 1. Oei,een inbraak heeft altijd zo'n heftige impact.Gelukkig bleef het bij een poging. Sterkte ermee. Wellicht de hele beveiliging(ook huis en ramen en eventueel camera's) nog eens onder de loep nemen en verbeteren? Voorkomen is immers beter dan al het gedoe en ...die impact die het op jezelf als mens maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeft altijd een grote impact als ze dat proberen. paar weken geleden is er bij onze buren in de tuin ingebroken en is er veel weggehaald. Ik heb onze sloten extra gecontroleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He bah.. naar! Geeft denk ik ook een gevoel van onrecht. Wat heeft een ander immers op jouw terrein te zoeken. Gelukkig zijn ze niet verder gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is ze niet gelukt en je hebt het slot inmiddels vervangen. Misschien nog eens alle hang- en sluitwerk nalopen (vergeet de ramen niet) ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook eens gehad, gedoe met aangifte doen en verzekering. Naast het onveilige gevoel wat je er aan overhoudt. Wij hebben check laten doen op onze beveiliging, maar nog niet alle punten aangepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mmmmm bedenkelijk.
  Bij mij stond de (afgesloten) poort naast het huis ook al open. Word weinig gebruikt.
  Kijk daar niet vaak in de winter maar de storm afgelopen week noopte mij tot wat inspectie.
  Verder niets weg maar toch.
  Regio achterhoek

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat vervelend! Valt het vervangen van het slot niet onder de inboedel of opstalverzekering? Dat scheelt toch weer lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. we hebben het gemeld, maar hebben nog geen uitsluitsel daarover.

   Verwijderen
 8. Das toch nog een flinke schade, €150! Geef je liever ergens anders aan uit.
  Wij hebben geen hek om de tuin, dus iedereen kan erin en eruit. Verder zit natuurlijk wel alles op slot. Maar dit soort verhalen zet je wel aan het denken.

  BeantwoordenVerwijderen