zaterdag 25 februari 2017

Nieuwe cijfers spaarhypotheek

De afgelopen dagen kregen wij twee keer hypotheekpost van onze bank rondom de extra aflossingen die we per 1 maart zullen doen.
Als eerste kregen we een brief waarin stond welke bedragen op 1 maart van onze rekening zullen worden afgeschreven. Naast het reguliere bedrag van €630 wordt er €12.079,40 aan extra aflossing afgeschreven op dat moment. Dat is, samen met de aankoop van onze auto, het grootste bedrag dat ooit van onze rekening is afgeschreven.

Dat laatste bedrag is de som van de aflossing op de spaarhypotheek en de extra aflossing op de annuïteitenhypotheek. Ondanks dat we die extra aflossingen op twee verschillende manieren hebben geregeld, de aflossing op de annuïteitenhypotheek ging via internetbankieren, is dat helemaal goed gegaan.
De hypotheekadviseur had namelijk gewaarschuwd dat als je op twee manieren een aflossing opgeeft het wel eens voorkomt dat ze niet tegelijk uitgevoerd kunnen worden.

De tweede envelop van de bank die we kregen waren de nieuwe papieren van de spaarhypotheek. De aangepaste polis met daarop de nieuwe inleg. Dat kunnen we nu allemaal mooi in onze overzichten verwerken.

De nieuw te betalen hypotheekrente bedraagt nu €206,15, dit was €229,05 een besparing van €22,90 per maand. De nieuwe inleg in het spaardepot wordt €133,00, dit was €161,72, een besparing van €28,72 per maand. Samen gaan we vanaf 1 maart €51,62 per maand minder betalen aan de spaarhypotheek.

We hebben nog geen nieuw overzicht binnen gekregen van de annuïteitenhypotheek, dus hoeveel we daar besparen per maand hebben we nog niet zwart op wit. Ik verwacht dat we dat eerder via internetbankieren zullen kunnen zien dan dat we daar een brief over krijgen, dat was bij andere aflossingen via internetbankieren ook zo. Wel hebben we in en voorlopige mail binnen internetbankieren rond de aflossing een besparing op de maandlasten gezien van ongeveer €15,50. En dat bedrag krijgen we ook uit onze eigen berekeningssheet.

Bij elkaar opgeteld gaan we per 1 maart per maand dus ruim 67 euro minder betalen. Dit bedrag zullen we gaan gebruiken om sneller verder te kunnen aflossen.

Door deze aflossingen is ons huis weer een stuk groener geworden:


7 opmerkingen:

 1. Netjes gedaan, maar ga je die lege vlakken nog opvullen met verbouwingen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, maar eerst sparen voor ramen en deuren.. :)

   Verwijderen
 2. Leuk om het huis steeds groener te zien worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig gebruik van de mogelijkheden van een spreadsheet!

  BeantwoordenVerwijderen