Doorgaan naar hoofdcontent

Persoonlijke doelen voor dit jaar

Eerder schreven we al over onze aflosdoelen en onze spaar- en beleggingsdoelen voor dit jaar. Maar het leven bestaat wel uit meer dan alleen financiën. Daarom willen we dit jaar ook wat meer naast de financiën met jullie gaan delen.

Voor V is dit jaar het belangrijkste doel om haar specialisatie aan de Hogeschool af te maken. Daar gaat, naast werk en ons gezinsleven veel tijd in zitten en zal tot aan de zomervakantie veel extra drukte geven.
Verder wil ze, wanneer het weer weer beter wordt en het 's avonds weer licht blijft weer 1x per week met een vriendin gaan skaten.

M wil weer het hardlopen oppakken. Dat is na de mislukte marathon van Rotterdam helemaal ingekakt. Dit keer probeert hij het op te pakken door 2x per week te gaan lopen, zonder veel te uitdagende doelen voor afstanden, snelheden en tijden. Gewoon lekker 2x per week lopen.
Daarnaast wil M wat meer lezen. Een boek per maand lijkt een mooie uitdaging voor iemand die zich normaal alleen op vakantie de tijd gunt om te relaxen en te gaan lezen.
Ook wil hij minder op het internet zitten. Natuurlijk wel om te bloggen, maar niet meer om "doelloos" te surfen.

Verder hebben we ook nog wat doelen voor ons samen. We willen dit jaar weer eens samen een weekendje weg zonder dochter. Dat is er eigenlijk nog helemaal niet van gekomen sinds onze dochter geboren is. Aan de ene kant doordat we nog druk met klussen in ons huis bezig waren en deels omdat we er nog niet aan toe waren. Daar willen we dit jaar verandering in brengen.

Ook hebben we nog een opruimdoel.  We willen onze grote rommelkamer opruimen en verkoopbare spullen verkopen en wat niet verkoopbaar is weggooien. Zo kunnen we die kamer dan eindelijk inrichten als werkkamer/kantoor.

We hebben deze doelen, en ook de aflos-, spaar- en beleggingsdoelen op een nieuwe pagina puntsgewijs opgeschreven. Zo hebben we ze mooi bij elkaar staan en kunnen we ook makkelijk afstrepen als we een doel bereikt hebben.

Hebben jullie ook nog doelen naast de financiële?

Reacties

  1. Mooie doelen! Ik heb ook een aantal persoonlijke doelen voor dit jaar, waaronder de 10k rennen, het huis verder opruimen, ook reizen/weekendjes weg en lezen. Het hele overzicht kun je hier vinden:

    http://www.lekkerlevenmetminder.nl/p/doelen-2017.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke doelen. Lekker naar buiten en bewegen en quality time met elkaar is altijd goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, meer tijd voor elkaar in de spaarzame tijd die manlief heeft. Vorig jaar voor het eerst 1 nacht en 2 dagen weggeweest. Kids nu 15 en 17 jaar. Ooit ook eens 1x gehad, maar daarna nooit meer door geen oppas in de nachturen.
    Maar nu gaat het er steeds meer van komen. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Annuïteitenhypotheek zelf berekenen: extra aflossingen en rentewijziging

Gisteren schreef ik al hoe je zelf met excel kunt je annuïteitenhypotheek kan berekenen. Daarin schreef ik ook dat ik vandaag nog verder zou gaan met het toevoegen van extra aflossingen en laten zien hoe je een renteverandering kan toevoegen. Voordat ik begin heb ik uitgevonden hoe ik het bestand beschikbaar kan maken voor iedereen. Via deze link moet het bestand te downloaden zijn. Extra aflossingen Waar waren we gebleven? We hadden voor 360 maanden berekend wat de rente en de aflossing was en kwamen ook mooi op 0 euro uit aan het eind van de looptijd. Ons maandbedrag was €954,83. De eerste regels van de berekening zagen er als volgt uit. Om nu de extra aflossingen mogelijk te maken gaan we eerst een kolom voegen tussen de kolom aflossing en de kolom hpotheek na aflossing. Dat doe je door bovenaan op de "F" te klikken met je linker muisknop en daarna met je rechter muisknop. Uit het menuutje dat dan tevoorschijn komt kies je invoegen. In cel F6 (kolom F is nu d

Lagere maandlasten of de hypotheek inkorten?

Naar aanleiding van een opmerking op ons blog over de eerste aflossing van het jaar van In 10 jaar FO (of Simpelrijkleven) zijn we nogmaals gaan nadenken over aflossen op de annuïtaire hypotheek. Ze schreef daar zelf ook een mooie blog over. We kunnen in plaats van het verlagen van onze maandlasten na een extra aflossing ook kiezen voor looptijdverkorting. Daarmee hou je het maandbedrag dat je betaalt (nagenoeg) gelijk na een extra aflossing, maar wordt het aantal resterende termijnen aangepast. Omdat je minder rente betaalt blijft er per maand meer over om regulier af te lossen. Wij hebben daar dus de afgelopen week ook eens naar gekeken. We kwamen tot zaken die we moesten of wilden uitzoeken voordat we er een besluit over konden nemen: Laten de hypotheekvoorwaarden het toe? Vinden we onze huidige maandlasten al laag genoeg? Hoeveel tijd winnen we er nou echt mee? Op die eerste twee vragen konden we snel antwoord vinden. De hypotheekvoorwaarden laten looptijdverkortin

Hypotheekweg is weg

Na een tijdje dubbele berichten met een link naar ons nieuwe blog te hebben geschreven, trekken we nu echt de stekker uit dit blog.  We gaan nu volledig verder op www.financieelvrijer.nl .  We hopen jullie daar allemaal ook weer te zien....